Hyppää pääsisältöön

klaustrofobia

 • Tervettä pelkoa vai fobiaa – milloin pelko menee liiallisuuksiin?

  03.10.2016 Akuutti

  Jos pelko rajoittaa elämää, siihen kannattaa hakea apua.

  Lähes jokainen meistä pelkää jotain, ja niin kuuluukin olla. Ja vaikka pelko on luonnollinen osa elämää, se voi mennä myös liiallisuuksiin tai muuttua epärealistiseksi fobiaksi. Jos fobia häiritsee arkea, kannattaa siihen hakea apua.

 • Ahtaan paikan kammo ei estä putkareissua – poliisi voi silti olla armollinen

  24.08.2016 Yle Uutiset

  Yötä putkassa voi tuskin kuvailla mieluisaksi. Samaan koppiin on voinut joutua vaikka tappelupukari, jonka vieressä ei silmiään uskalla ummistaa. Ahtaan paikan kammokin voi tehdä yöstä varsin levottoman. Poliisi ottaa ainakin osan huolista tosissaan. Moni on jättänyt putkan oven raolleen, jotta vieraalla on mukavammat oltavat.

 • Aikuinen voi saada fobian väsyneenä ja stressaantuneena

  13.08.2015 Yle Uutiset

  Kymmenen prosenttia suomalaisista kärsii arkea haittaavasta pelosta tai fobiasta. Yleisimpiä ovat korkean tai ahtaan paikan kammo, sosiaaliset pelot sekä erilaiset hyönteis- tai eläinfobiat.

 • Kaksi pakeni putkasta Ruotsissa – vartija kahvilla, ovi auki ja avaimet ovessa

  03.06.2014 Yle Uutiset

  Ovi oli raollaan, sillä toinen kiinniotetuista miehistä oli kertonut kärsivänsä ahtaan paikan kammosta.

 • Lapset pistävät päiväkotia uusiksi laatupelin avulla

  20.03.2014 Yle Uutiset

  Lapset määräävät kaapin paikan - tai ainakin sen värin forssalaisissa hoitopaikoissa. Lapset saavat päättää ympäristöstään ja hoitonsa laadusta sitä varten kehitetyn laatupelin avulla. Kun lapsi osaa kertoa, mistä ei esimerkiksi päiväkodin tiloissa tai henkilökunnassa pidä, asiat myös muutetaan.

 • Ylen toimittajan ankea aamu - yli kaksi tuntia jumissa hississä!

  10.02.2014 Yle Urheilu

  Glenn Lindholmin matka aamupalalta huoneeseen venähti pitkäksi. Paniikki ei iskenyt.

 • Elämäntapakaravaanari leiriytyy hirmupakkasillakin

  24.01.2014 Yle Uutiset

  Hyvä lämmitys ja selvät säännöt auton sisätiloissa tekevät karavaanarien elosta talvellakin harmonista.

 • Urban centres change back to two-way streets

  05.08.2013 Yle News

  In urban centres efforts are being made to slow traffic down to safer speeds. Speed ​​limits have been reduced to around 30 kilometres per hour in an attempt to calm traffic flow and one-way streets will revert back to two-way thoroughfares.

 • Länsi-Savo: Lehdenjakaja vietti aamuyön hississä

  17.04.2013 Yle Uutiset

  Lehdenjakaja vietti unohtumattoman yön juvalaisen kerrostalon hississä. Yö kului pohdiskellen, nukkuen ja lehtiä lukien.

 • Hatanpäälle uusi magneettikuvauslaite

  14.11.2011 Yle Uutiset

  Hatanpään sairaala on saanut uuden magneettikuvauslaitteen. Laite lisää potilasmukavuutta, sillä se on tilavampi kuin edeltäjänsä ja kuvausajat ovat lyhyempiä. Suurempi magneetin aukko mahdollistaa myös entistä kookkaampien potilaiden kuvaamisen.

 • Kaikista peloista ei kannata parantua

  28.09.2010 Yle Uutiset

  Olipas outo kesä noin säiden puolesta. Hurjat helteet, vähät sateet – ja ennen kaikkea ainakin meikäläisen olinsijoilla ukkosia ei ollut lainkaan. Toki ukkospuuskat ja myrskytuhot Suomea vaivasivat, mutta minut ne kiersivät.

 • Kolmas kerros

  23.04.2008 Elävä arkisto

  Hissi on juuttunut kerrosten väliin. Suljettuun tilaan jää viisi julkisuuden henkilöä. Tilannetta kuvataan läpinäkyvien peiliseinien lävitse. Mukana ovat mm. Jope Ruonansuu ja Urpo Leppänen.

 • Kiina on suurempi

  25.09.2007 Yle Urheilu

  Kiinalainen pikkupoika haluaa mielellään koskettaa Tianamenin aukiolla. Hänelle ilmeisesti jostain kaukaa tullut isohko möhkäle on eläintarhaa ihmeellisempi kokemus. Siinä missä japanilaisten kanssa saa kaiken aikaa olla valmiina pokkaamaan käyntikortti kädessä, kiinalaiset ovat välittömämpiä ja yhä uteliaita, vaikka suljetun paikan kammo onkin jo hellittämässä.