Hyppää pääsisältöön

kuvataidekasvatus

 • Laaja kysely paljasti puutteita päiväkotien toiminnassa – "Peiliin katsomisen paikka aika monella tasolla"

  06.09.2019 Yle Uutiset

  Esimerkiksi lukemista ja taidekasvatusta ei kaikissa päiväkodeissa tarjota lain edellyttämällä tavalla.

 • Lapin yliopiston hakijamäärä kasvoi

  08.04.2016 Yle Uutiset

  Lapin yliopistoon haki tänä keväänä runsaat sata henkilöä enemmän kuin viime vuonna. Keskiviikkona päättyneessä yhteishaussa pohjoisimpaan yliopistoon haki 4291 henkilöä.

 • Lapin yliopiston F-talo palvelee opiskelijoita ympäri vuorokauden

  27.11.2015 Yle Uutiset

  Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan tiloja on tehty viihtyisämmäksi. Opiskelijat ovat yhdessä ammattisuunnittelijoiden kanssa sisustaneet tiedekunnan keskeisiä tiloja tulevaisuuden oppimisympäristöiksi.

 • Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta täytti 25 vuotta

  11.11.2015 Yle Uutiset

  Kuvataidekasvatuksen korkeakouluopinnot alkoivat Rovaniemellä 25 vuotta sitten. Merkkipäivää juhlitaan Lapin yliopiston lisäksi myös muualla Rovaniemellä.

 • Lapin yliopistoon ennätysmäärä hakijoita

  03.04.2014 Yle Uutiset

  Lapin yliopistoon jätettiin tämän kevään yhteishaussa ennätysmäärä hakemuksia. Yliopistoon jätettiin yhteensä 5257 hakemusta eli 150 hakemusta enemmän kuin viime vuonna. Lapin yliopistoon jätettyjen hakemusten määrä on kasvanut viime vuosina tasaisesti, vaikka kilpailu korkeakoulupaikoista kiristyy koko ajan.

 • Marjo Heinosta uusi läänintaiteilija

  10.12.2013 Yle Uutiset

  Läänintaiteilijan tehtävänä on edistää muun muassa prosenttiperiaatetta.

 • Joka seitsemäs sisään Aalto-yliopistoon

  05.07.2013 Yle Uutiset

  Aalto-yliopistoon haki keväällä yhteensä runsaat 11 ja puoli tuhatta hakijaa, joista noin 14 prosenttia sai opiskelupaikan. Erityisesti paikoista taisteltiin taideteollisella alalla.

 • Lähikuvia nuorista taiteen harrastajista

  26.06.2013 Elävä arkisto

  Nuorten Kapsäkki-ohjelmassa keskustellaan taideharrastuksista. Ohjelmassa tavataan mm. kirjoittamista, kuvataidetta ja teatteria harrastavia nuoria ja kuullaan musiikkiesityksiä. Vaikka taiteen harrastaminen oli yleistä, tuntui harrastusmahdollisuuksia silti olevan vähän. Kuinka toimintaa voidaan kehittää, kysyy Kapsäkki.

 • Lapin yliopistoon haki ennätysmäärä

  04.04.2013 Yle Uutiset

  Lapin yliopistoon on hakenut ennätysmäärä hakijoita. Yliopistoon tuli 5102 hakemusta eli 400 enemmän kuin viime vuonna. Eniten hakijat lisääntyivät oikeustieteiden, luokanopettajankoulutuksen, sosiaalityön ja johtamisen koulutusaloilla. Yliopiston hakijamäärä on kasvanut tasaisesti vuosi vuodelta.

 • Kännykkä mukaan kouluopetukseen

  22.02.2013 Yle Uutiset

  Kännykkä on yleensä koulun näkökulmasta häiritsevä laite, jonka käyttö tunneilla pitää kieltää. Harva opettaja tulee ajatelleeksi, että kännykässä, varsinkin nykyisin yleisessä älykännykässä on monia ominaisuuksia, joita voisi hyödyntää opetuksessa.

 • Bussiliikenne yliopiston evakkopaikkoihin alkaa

  13.01.2012 Yle Uutiset

  Lapin yliopisto aloittaa kokeiluna bussiliikenteen eri toimipisteiden välillä ensi maanantaina 16.1.2012. Liikennöintiä hoitaa käytännössä Kutilan Liikenne Oy.

 • Lapin yliopiston tiedekuntien esitykset dekaaneiksi

  15.12.2011 Yle Uutiset

  Lapin yliopiston tiedekunnat ovat tehneet esityksensä uusista dekaaneista seuraavalle nelivuotiskaudelle.

 • Taiteiden tiedekunnan muutto siirtyy

  07.07.2011 Yle Uutiset

  Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan muutto evakkotiloihin siirtyy vuoden vaihteeseen. Muuton syynä ovat tiedekunnan rakennuksen sisäilmahaitat. Syksyllä opetus tiedekunnassa alkaa normaalisti opetussuunnitelmien ja työjärjestysten mukaisesti.

 • Lappilaista taidetta esitellään Turkissa

  27.05.2011 Yle Uutiset

  Lappilaisten kuvataidetta ja muotoilua on esillä Turkin Alanyassa. Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan näyttelyt ovat osa Alanyan matkailu- ja kulttuurifestivaaleja.

 • Samuli Heimonen, vuoden nuori taiteilija 2008

  16.05.2011 Elävä arkisto

  Perhe ja koti ovat Heimosen maailman keskipiste.

  Kuvataiteilija Samuli Heimonen ei voi pitää pitkiä taukoja maalaamisessa, ettei tekemisen meininki katoa. Siksi onkin kätevää, että työhuone on oman kodin alakerrassa.

 • Porin Taidemuseo panostaa eri ikäryhmiin

  01.02.2011 Yle Uutiset

  Porin Taidemuseo juhlii koko kuluvan vuoden 30-vuotista taivaltaan. Vuosikymmenten varrella taide on ollut jatkuvassa muutoksessa, mutta myös taidemuseoiden rooli on laajentunut näyttelytoimminnasta kuvataidekasvatuksen puolelle.

 • Tempaus vapauttaa helsinkiläispysäkit mainoksista

  24.01.2011 Yle Uutiset

  Osa Helsingin bussipysäkeistä saa viikon ajaksi uuden ilmeen, sillä joukko kaupunkilaisia päätti ostaa ne vapaaksi mainoksista. Kuvataidekasvatuksen opiskelija Elissa Erikssonin lopputyöstä paisui Facebookissa joukkotempaus.

 • Rovaniemeltä suuri delegaatio Turkkiin

  13.12.2010 Yle Uutiset

  Rovaniemeltä lähtee ensi keväänä tavallista suurempi delegaatio ystävyyskaupunkiin Turkin Alanyaan. Rovaniemi nostetaan päätähdeksi Alanyan kulttuuri- ja matkailufestivaaleilla touko-kesäkuun vaihteessa.

 • Talvitaidetta ja saamelaiskoruja esillä Jakutiassa

  18.11.2010 Yle Uutiset

  Lapin yliopiston kuvataidekasvatuksen professori Timo Jokelan talvitaide sekä teollisen muotoilun opiskelija Elle Valkeapään saamelaiskorut ovat mukana arktista taidetta esittelevässä kansainvälisessä näyttelyssä Jakutskin kaupungissa Itä-Siperiassa.

 • Kestävän kehityksen taidekasvatusta tutkitaan Rovaniemellä

  22.06.2010 Yle Uutiset

  Rovaniemelle on tällä viikolla kokoontunut lähes 400 taidekasvatuksen vaikuttajaa eri puolilta maailmaa nelipäiväiseen alan kongressiin. Teemana on taidekasvatuksen kestävä kehitys.

Sivut