Hyppää pääsisältöön

henkinen työ

 • Kun DNA oli listautumassa pörssiin, toimitusjohtaja Jukka Leinonen rakensi kotirantaansa savusaunan – "Se antoi työn tekemiseen virtaa"

  25.06.2018 Yle Uutiset

  Kaikenlainen käsillä tekeminen on hyvää vastapainoa tietotyölle. Se auttaa irrottautumaan työn kuormituksesta pelkkää joutenoloa paremmin.

 • Vuoden professori lyttää yliopistojen keskittämispolitiikan

  12.01.2018 Yle Uutiset

  Professori Karl-Erik Michelsenin mukaan tulevaisuudessa yliopistoja on luultavasti enemmän kuin nykyään.

 • Kahville jumpan kautta – kokkolalaisfirma otti tauotuksen tosissaan

  07.09.2017 Yle Uutiset

  Kaikille yhteiset jumppahetket eivät sovi, mutta taukoja tarvitsevat kaikki, sanoo asiantuntija. Sitä enemmän, mitä vähemmän varsinainen työ antaa mahdollisuuksia palautumiseen.

 • Stressaaja! – miten tunnistit loppuunpalamisen merkit?

  13.02.2014 Yle Uutiset

  Työhön liittyvä kiireen tunne ja stressi ovat lisääntyneet. Moni tekee vaativaa tietotyötä, joka kuormittaa nimenomaan henkisesti. Aivojen ja mielen kyky käsitellä stressiä ei kasva työn vaativuuden lisääntymisen mukana. Millaisia kokemuksia sinulla on uupumisesta? Millaista tukea olet saanut läheisiltäsi tai työyhteisöltäsi? Miten itse selviydyit ja millaisia neuvoja antaisit henkilölle, joka on stressaantunut?

 • Ylityöt lisääntyneet viime vuosina

  01.10.2013 Yle Uutiset

  Ylityöt ovat lisääntyneet kaikilla aloilla. Samalla miesten ja naisten väliset erot ylitöiden tekemisessä ovat vähenemässä. Yli puolella palkansaajista on mahdollisuus käyttää ylitöitä vapaapäivien pitämiseen.

 • Palkkatyö määrittelee ihmisiä ja yhteiskuntia

  23.09.2013 Elävä arkisto

  Miksi yhteiskuntamme pyörii työn varassa?

  Muutoksen sosiologia sarjan työ-jaksossa tutkitaan, miten modernisaation kautta päädyttiin palkkatyöhön ja kuinka globalisaatio, teknologian kehitys ja vapautunut markkinatalous muuttavat sekä työn luonnetta että työntekemisen ehtoja. Miksi yhteiskuntamme pyörii työn varassa ja miksi palkkatyö on usein ihmisen arvokkuuden mitta?

 • Ihmisen työ

  02.11.2010 Elävä arkisto

  Työllä hankitaan leipä pöytään ja katto pään päälle, mutta se on paljon muutakin. Työn teolla ja ammatilla on usein suuri merkitys ihmisen elämässä ja identiteetissä, niin hyvässä kuin pahassa.