Hyppää pääsisältöön

taloudelliset ilmiöt

 • Sipilä: Kreikka-ehdotus askel oikeaan suuntaan

  13.07.2015 Yle Uutiset

  Pääministeri Juha Sipilän mukaan huippukokouksen Kreikan parlamentille lähtevä ehdotus on askel oikeaan suuntaan. Suomi aikoo Sipilän mukaan arvioida huolellisesti, onko sekään riittävä pohja vakausmekanismin mukaisille ohjelmaneuvotteluille.

 • Stubb: Kreikan asenteen on muututtava tai aika loppuu

  07.07.2015 Yle Uutiset

  Kreikalta odotetaan hakemusta Euroopan pysyvältä vakausmekanismilta.

 • Olli Rehn: Niinistön puhe oli tarpeellinen ja painava

  01.01.2014 Yle Uutiset

  Talouskomissaarin mielestä nyt on tärkeää käydä rehellistä keskustelua siitä, mihin suuntaan Eurooppaa viedään ja miten esimerkiksi vakausmekanismeja kehitetään.

 • Ministeri Huovinen: Pakko keskustella siitä miksi Jeppe juo

  23.07.2013 Yle Uutiset

  Suomalaisten juomatavat ovat saaneet vastuunalaisen ministerin varaukselliseksi alkoholin myynnin liberalisoinnin suhteen.

 • HS: Vakuudet maksavat Suomelle 22 miljoonaa euroa

  12.08.2012 Yle Uutiset

  Suomi joutuu maksamaan 1,44 miljardin osuutensa pysyvän vakausmekanismin pääomituksesta yhdellä kertaa. Muut euromaat maksavat osuutensa viidessä erässä vuoteen 2014 mennessä.

 • Vihriälä: Valtionlainojen osto jälkimarkkinoilta on tehotonta

  01.08.2012 Yle Uutiset

  EKP ei voi ostaa valtionlainoja suoraan ensimarkkinoilta. Vihriälän mukaan olisi kuitenkin mahdollista, että vakausmekanismi EVM voisi ostaa velkakirjoja suoraan liikkeellelaskusta.

 • Ministeriö kummeksuu väitteitä EVM:n aseman muutoksesta

  21.07.2012 Yle Uutiset

  Valtiovarainministeriö toteaa, että veronmaksajien aseman voi turvata joko vakuuksien tai ensisijaisen velkoja-aseman kautta.

 • Keskustan Sipilä vaatii eduskuntaa koolle

  29.06.2012 Yle Uutiset

  Sipilän mielestä vakausmekanismien muutokset vaativat kansanäänestyksen. Aikaisemmin perussuomalaisten Timo Soini vaati eduskuntaa koolle.

 • Soini: Suomalaisten ei kuulu maksaa espanjalaisten pankkien virheitä

  29.06.2012 Yle Uutiset

  Soini vaatii eduskuntaa koolle, koska pysyvää vakausmekanismia ollaan merkittävästi muuttamassa.

 • Hallituksen kuntauudistukselle eduskunnan luottamus

  21.06.2012 Yle Uutiset

  Eduskunnan enemmistö tukee hallituksen kuntauudistusta.

 • Asiantuntija: Suomen Espanja-vastuita mahdoton arvioida

  12.06.2012 Yle Uutiset

  Tarkempia päätöksiä Espanjan pankkien tukemisesta tehdään lähiviikkoina. Suomen kannalta voisi olla parempi, jos rahoituspakettiin saataisiin käyttöön Euroopan pysyvä vakausmekanismi EVM.

 • Talouskurin kannattajat näyttävät voittavan Irlannissa

  01.06.2012 Yle Uutiset

  Mielipiteensä sanoi vain harva, koska sadesää verotti äänestysintoa.

 • EVM käyttöön puolen vuoden päästä

  30.01.2012 Yle Uutiset

  Brysselissä kokoustaneet EU-johtajat pääsivät sopuun Euroopan pysyvän vakausmekanismin EVM:n käyttöönottamisesta. Uutistoimisto Reutersin mukaan EVM otetaan käyttöön tämän vuoden heinäkuussa. Kolme EU:n virkamiestä vahvisti tiedon Reutersille.

 • Reuters: Suomi ja muut euromaat äänestyssopuun jo lähipäivinä

  18.01.2012 Yle Uutiset

  Uutistoimisto Reutersin mukaan Suomi ja muut maat pääsevät jo lähipäivinä ratkaisuun pysyvän kiriisirahaston äänestysmallista. Suomi on ainoa maa, joka vastustaa enemmistöpäätöksiä Euroopan pysyvän vakausmekanismin (EVM) käytössä, ja vaatii yksimielisyyttä.

 • Katainen on ehdoton vakausmekanismiin osallistumisesta

  12.01.2012 Yle Uutiset

  Pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) mukaan Suomi osallistuu ehdottomasti Euroopan pysyvään vakausmekanismiin EVM:ään. Kompromissiratkaisua etsitään kiivaasti, koska Suomi on jäänyt yksin vaatimaan yksimielisen päätöksenteon säilyttämistä pysyvää kriisirahastoa koskevassa päätöksenteossa.

 • Urpilainen arvostelee Saksan ja Ranskan vakaussuunnitelmaa

  06.12.2011 Yle Uutiset

  Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) torjuu osan Saksan ja Ranskan esityksistä Euroopan velkakriisin ratkaisemiseksi. Urpilainen sanoo, ettei Suomi voi hyväksyä sitä, että Euroopan pysyvän vakausmekanismin (EVM) käytöstä päätettäisiin määräenemmistöllä.

 • Rehn aikaistaisi pysyvää vakausmekanismia

  04.12.2011 Yle Uutiset

  EU-komission varapuheenjohtaja Olli Rehn olisi valmis aikaistamaan pysyvää eurooppalaista vakausmekanismia vuodesta 2013 vuoteen 2012. YLE Uutisten haastattelema Rehn pitää tätä jopa tärkeämpänä kuin ns. erityisnosto-oikeuksia, joiden käyttökelpoisuutta ja hyväksyttävyyttä nyt parhaillaan selvitetään. Eurokriisin ratkaisuun haetaan apua myös IMF:ltä.

 • Slovakia kiistelee vielä kriisirahastosta

  08.10.2011 Yle Uutiset

  Slovakian hallitus kinaa edelleen Euroopan väliaikaisen kriisirahaston kasvattamisesta. Pienpuolueen asemassa oleva Vapaus- ja solidaarisuuspuolue (SaS) on asettanut hyväksymisen ehdoksi, että Slovakia voisi vastineeksi jättäytyä Euroopan pysyvän vakausmekanismin ulkopuolelle.

 • Suuren valiokunnan kanta vakausmekanismeihin selviää

  02.09.2011 Yle Uutiset

  Eduskunnan suuri valiokunta saa tänään perjantaina valmiiksi lausuntonsa euroalueen uusista pelisäännöistä. Valiokunnan tehtävä on sorvata eduskunnan kanta Euroopan rahoitusvakausvälinettä ja Euroopan vakausmekanismia koskevien sopimusten muuttamiseen.

 • Asiantuntija: Kriisit vievät kohti liittovaltiota

  22.07.2011 Yle Uutiset

  Talousasiantuntijoiden mukaan Eurooppa otti askeleen eteenpäin kohti liittovaltiota torstaisessa kriisikokouksessa. Neuvottelutuloksena sekä väliaikaisen että pysyvän vakausmekanismin säännöt muuttuivat niin, että niistä voidaan tulevaisuudessa muun muassa pääomittaa pankkeja.

Sivut