Hyppää pääsisältöön

kotitapaturmat

 • Auli Peltonen, 87, avaa arkeaan kotihoidon asiakkaana: "Se on ihanaa, mitä saan itse tehdä"

  26.11.2017 Yle Uutiset

  Yhä useampi suomalainen ikääntyy kotonaan – mutta miltä se tuntuu?

 • Lasketteluturmat vähentyneet viidenneksen – myös turvavarusteiden käyttö kasvussa

  10.01.2017 Yle Uutiset

  Rinteissä sattuneiden tapaturmien määrä on vähentynyt roimasti. Toki laskettelijoidenkin määrä on notkahtanut, mutta se ei yksin pysty selittämään turmien määrän laskua.

 • Pesuvatikin voi olla taaperolle tappava – jo muutamalla vinkillä teet kodista turvallisemman

  24.10.2016 Yle Uutiset

  Jopa 70 prosenttia alle 3-vuotiaiden vakavista tapaturmista tapahtuu kotona. Lasta ei voi kasvattaa pumpulissa, mutta asiantuntija patistaa hoitamaan kodin selkeät riskipaikat kuntoon.

 • Tiedätkö kotitalosi vaaranpaikat? – Pelastussuunnitelmasta ei ole apua, jos se unohtuu taloyhtiön mappeihin

  11.10.2016 Yle Uutiset

  Suurin osa suomalaisista ei tunne oman taloyhtiönsä pelastussuunnitelmaa vaikka ehdottomasti pitäisi.

 • Koti yhä vaarallisin paikka – Näin teet siitä turvallisemman

  16.03.2016 Yle Uutiset

  Kotitapaturmia voi estää tarkastamalla vaaranpaikat vaikka vuosittain ja korjaamalla puutteet mahdollisimman pian. Esimerkiksi yksinelävien ikääntyvien kodeista voi tehdä turvallisempia melko yksinkertaisilla muutoksilla. Vaikeinta on muuttaa ihmisten asenteita.

 • Valtaosa tapaturmista sattuu kotona – asiantuntijan vinkit ensiapuun

  05.05.2014 Yle Uutiset

  Ensiapupakkaus ja valmistautuminen. Niillä pääsee tapaturman sattuessa pitkälle neuvoo Suomen Punaisen Ristin ensiavun asiantuntija Kristiina Myllyrinne.

 • Suomi – tapaturmien maa

  25.09.2013 Yle Uutiset

  Keskivertoperheessä tapahtuu tapaturma joka kolmas vuosi. Tapaturmissa kuolee vuosittain noin 10 kertaa enemmän ihmisiä kuin auto-onnettomuuksissa.

 • Nuoret kaatuvat urheillessa, iäkkäät kotona

  19.07.2013 Yle Uutiset

  Kaatuminen on yleisin koti- ja vapaa-ajan tapaturman syy Lapissa. Aluehallintoviraston kevättalvella keräämien tietojen mukaan kaatumisista suurin osa on ollut urheilu- ja liikuntatapaturmia. Yleisimmin kaatuminen on tapahtunut lasketellessa tai lautaillessa.

 • Nuorten tapaturmien määrä on kasvanut Lapissa

  19.07.2013 Yle Uutiset

  Nuorille sattuvien tapaturmien määrä on kasvanut huimasti Lapissa. Lapin aluehallintoviraston tekemän selvityksen mukaan kaikista Lapissa tänä vuonna hoidetuista 211:sta koti- ja vapaa-ajan tapaturmista noin puolet on sattunut alle 25-vuotiaalle.

 • Belgialainen lääketieteen Nobel-palkittu valitsi eutanasian

  06.05.2013 Yle Uutiset

  Christian de Duven lähtö oli rauhallinen, eikä hän suostunut ottamaan jännitystä lieventävää lääkettä ennen viimeistä ruisketta.

 • Kaatumistapaturmia voidaan ehkäistä

  17.01.2011 Yle Uutiset

  Härmänmaalla on saatu huimia tuloksia kaatumisonnettomuuksien vähentämisessä. Kepeät Kintut -hankkeessa yli sadan ikäihmisen ryhmälle testatulla liikuntamallilla vähennettiin kaatumiset alle puoleen. Kaatuminen on ikäihmisten yleisin kotitapaturmatyyppi.

 • Arjen turvateko -palkinto Kotkan korttelikotiyhdistykselle

  25.11.2010 Yle Uutiset

  Valtakunnallinen Arjen turvateko -palkinto on myönnetty Kotkan korttelikotiyhdistykselle. Palkintoperusteluissa kiitellään yhdistystä mielekkään työn tarjoamisesta työttömille ja kotiavun tarjoamisesta vähävaraisille vanhuksille.

 • Oululaisista valtaosa tuntee olonsa turvalliseksi

  05.05.2010 Yle Uutiset

  Kevättalvella tehdyn turvallisuuskyselyn mukaan 83 prosenttia oululaisista kokee oman turvallisuutensa tällä hetkellä hyväksi tai erittäin hyväksi. Vastaajista 86 prosenttia oli kuitenkin pyrkinyt parantamaan turvallisuuttaan jollain keinolla mm. välttämällä tilanteita ja paikkoja, joissa oli kokenut turvattomuutta.

 • Turussa kilpaillaan ensiaputaidoissa

  06.03.2010 Yle Uutiset

  Turussa on kilpailtu lauantaina aamusta alkaen ensiaputaidoissa. Vuosittaisissa SPR:n ensiaputaitokilpailuissa kisaillaan Varsinais-Suomen piirinmestaruuksista. Kilpailussa testataan ryhmien ensiaputaitoja ja toimintakykyä erilaisissa onnettomuustilanteissa, kuten kotitapaturmissa ja liikenneonnettomuuksissa.

 • Keski-Suomeen maakunnallinen turvallisuusohjelma

  02.10.2009 Yle Uutiset

  Ikäihmisten sairaalahoitoon johtavien kotitapaturmien ennaltaehkäisy on yksi uuden maakunnallisen turvallisuussuunnittelun tavoitteista. Paikalliset erityispiirteet huomioiva maakunnallinen turvallisuussuunnitelma on tekeillä myös Keski-Suomessa, jossa työtä käynnistetään ensi viikolla ensimmäisessä laajassa seminaarissa.

 • Koti on katua vaarallisempi

  22.09.2009 Yle Uutiset

  Kotitapaturmien määrä on melkein kaksinkertaistunut reilun kymmenen vuoden aikana. Määrä saattaa kasvaa entisestään lähivuosikymmeninä suurten ikäluokkien vanhetessa.

 • Keski-Suomelle turvallisuussuunnitelma

  03.08.2009 Yle Uutiset

  Keski-Suomeen laaditaan ensimmäistä kertaa maakunnallinen turvallisuussuunnitelma. Maakunnan asukkaat voivat osallistua hankkeeseen kertomalla, mitkä asiat parantavat turvallisuutta ja turvallisuuden tunnetta.

 • Lomakausi ajaa lapsia uusiin vaaroihin

  15.07.2009 Yle Uutiset

  Lasten onnettomuus- ja tapaturmariski kasvaa lomakaudella, kun liikutaan uusissa ympäristöissä. YLEn Aamu-tv:ssä vieraillut suunnittelija Kaarina Tamminiemi Terveyden edistämisen keskuksesta muistuttaa, että vaikka monet ovat tehneet oman kodin turvalliseksi, voivat kesämökillä asiat olla toisin.

 • Alkoholi poliisin tehotarkkailussa tämän viikon

  25.05.2009 Yle Uutiset

  Poliisi valvoo tehostetusti alkoholin käyttöä ja välittämistä tällä viikolla. Tehovalvonta kohdistetaan alkoholin nauttimiseen, laittomaan hallussa pitämiseen, häiriöiden ehkäisyyn sekä anniskeluun ja vähittäismyyntiin.

 • Alkoholi poliisin tehotarkkailussa tämän viikon

  25.05.2009 Yle Uutiset

  Poliisi valvoo tehostetusti alkoholin käyttöä ja välittämistä tällä viikolla. Tehovalvonta kohdistetaan alkoholin nauttimiseen, laittomaan hallussa pitämiseen, häiriöiden ehkäisyyn sekä anniskeluun ja vähittäismyyntiin.

Sivut