Hyppää pääsisältöön

radioasemat

 • Eikö radiosta tule mieleistäsi musiikkia? – Perusta oma radioasema, se on helpompaa kuin uskotkaan

  27.11.2017 Puoli seitsemän

  Oman radioaseman perustaminen on helppoa ja halpaa

  Oman radioaseman perustaminen on tosi helppoa: hakemus hyvissä ajoin Viestintävirastolle ja pari kymppiä pöytään hakemuksen käsittelykuluihin. Mutta mitä muuta tarvitaan?

 • Lepakko — vaikeiden vuosien läpi katkeraan loppuun

  01.12.2014 Elävä arkisto

  Helsingin Lepakko oli Elävän musiikin yhdistys Elmun kotitalo ja kaupungin tärkein rockkulttuurikeskus vuosikaudet. Siellä toimi myös paikallisradioasema Radio City. Lepakko purettiin konttorirakennuksen alta vuonna 2000.

 • Lepakko – Helsingin rockpäämaja

  21.10.2014 Elävä arkisto

  Christian Moustgaard oli Lepakon vahva mies.

  Helsingin Ruoholahden vanhasta rähjäisestä maalivarastosta tuli ensin alkoholistien yömaja Liekkihotelli ja sitten elävänmusiikin yhdistys Elmun toimitalo Lepakko, jossa toimi myös paikallisradioasema Radio City. Lepakko ehti olla pari vuosikymmentä Helsingin rockkulttuurin tärkein keskus.

 • Lepakon monet kasvot

  07.10.2014 Elävä arkisto

  Helsingin Ruoholahdessa sijainnut Lepakko, entinen maalivarasto ja alkoholistien yömaja nousi 1980-luvulla yhdeksi pääkaupungin merkittävimmistä kulttuurikeskuksista, jossa toimi radioasema, teatteriryhmiä, tanssikoulu sekä oma moottoripyöräjengi, suhteellisen sulassa sovussa. Siellä järjestettiin keikkoja ja kellarissa treenasi moni aikakauden suosituimmista yhtyeistä.

 • Vietteleekö Lapuan tv-torni kristikansan?

  10.04.2014 Elävä arkisto

  Osa kirkonmiehistä pohti, vietteleekö televisio kristikansan

  Kun Lapuan tv-asema syksyllä 1961 valmistui ja kun tv-toiminta laajeni myös Pohjanmaalle, herätti uusi väline myös epäilyksiä. Osa kirkonmiehistä pohti, vietteleekö televisio vakaan kristikansan maalliselle tielle.

 • Radiopioneerit tamperelaisella ullakolla

  21.08.2013 Elävä arkisto

  "Huomio huomio, 3NB Tampere"

  Radiohistoriassamme tapahtui mullistava harppaus 1. marraskuuta 1923, jolloin Arvi Hauvonen lausui ensimmäiset sanansa eetteriin tamperelaisella ullakolla. Alkoivat säännölliset yleisradiolähetykset, liki kolme vuotta ennen Yleisradion perustamista.

 • Pohjanmaata postiauton ikkunasta 1970-luvulla

  02.05.2013 Elävä arkisto

  Pohjanmaa tulvineen, jokineen, järvineen ja merenrantoineen.

  Postiauton ikkunasta näyttäytyy keväinen ja kesäinen Pohjanmaa tulvineen, jokineen, järvineen ja merenrantoineen. Posti- ja lennätinlaitoksen matkassa tutustutaan Etelä-, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan pitäjiin ja postitoimintaan 1970-luvun alussa.

 • Lahden radioasema lähetti morsemerkkejä Saksan pommittajille

  20.05.2011 Elävä arkisto

  Suomen radioasemat valmistautuivat omalla tavallaan Saksan hyökkäykseen Neuvostoliittoa vastaan. Asemien saamat morselaitteet tarjosivat suunnistusapua saksalaiskoneille.

 • Tapahtui 1985: Radio Ykkönen

  05.11.2010 Elävä arkisto

  Helsinkiläinen Radio Ykkönen eli "Ettan" aloitti lähetyksensä elokuussa 1985 poliittisesti kirjavan sanomalehtijoukon hellässä huomassa.

 • Rock-Suomi-bonuksia: 1980-luku

  02.09.2010 Elävä arkisto

  Elävän arkiston lisämateriaalia Ylen suursarjaan.

  Rock löi Suomessa lopullisesti läpi 1980-luvulla. Elävän arkiston kavalkadissa ovat mukana kasarikuuluisuudet Agentsista Yöhön.

 • Radion stereotesti

  01.12.2006 Elävä arkisto

  Tämän yksinkertaistetun stereotestin tarkoituksena on ensisijaisesti auttaa kotikuuntelijoita tarkistamaan, että stereovastaanotin toimii asianmukaisesti.

 • Relanderin ajan Suomi

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Tanner muodosti Suomen ensimmäisen SDP-vetoisen hallituksen.

  Relander suhtautui kielteisesti vasemmiston nousuun, mutta arvosti SDP:n Väinö Tanneria. Relanderin kaudella Tanner muodostikin Suomen ensimmäisen SDP-vetoisen hallituksen.

 • ULA-radiota markkinoidaan

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Ultralyhyihin aaltoihin siirtyminen 1950-luvulla oli digi-tv:n veroinen muutos. Markus-setä mainostaa "luonnonmukaista häiriötöntä äänentoistoa".

 • Radiotoimintaa Hämeessä

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Alueradiot ja aluetoiminta - Yleisradion vastaus ylikansallisen median, satelliitti-tv:n ja kaupallisten paikallisradioiden vyörytykseen?

 • J. V. Vakio vakiinnutti Yleisradion

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Vakion aikana radio muuttui koko maan laajuiseksi

  Yleisradion ensimmäisen pääjohtajan J. V. Vakion aikana radio muuttui koko maan laajuiseksi. Tätä muisteltiin yhtiön 10-vuotisjuhlalähetyksessä.