Hyppää pääsisältöön

lesbokulttuuri

 • Kiivasta väittelyä homoseksuaalisuudesta lasikuutiossa

  29.10.2013 Elävä arkisto

  Tunteet kuumenivat Kielletty kaupunki -ohjelmassa 1991.

  Tunteet kuumenivat Kielletty kaupunki -keskusteluohjelmassa (1991), kun aiheena oli homoerotiikka – tai ainakin piti olla. Keskustelu luisui heti ennakkoluulojen värittämäksi väittelyksi homoseksuaalisuudesta. Eniten äänessä oli SMP:n kansanedustaja, joka kiisteli vuorotellen kanssakeskustelijoidensa ja yleisön kanssa.

 • Ritva on lesbo

  16.07.2013 Elävä arkisto

  Ritva on erilainen nuori. Hän on lesbo.

  Ritva on erilainen nuori. Hän on lesbo. Anneli Tempakka tutustui syvemmin Ritvan elämään vuonna 1978 osana radiosarjaansa Olen erilainen nuori.

 • Bensaa liekkeihin, vaati Akuliina Saarikoski

  30.05.2013 Elävä arkisto

  Kesällä 2009 radioeetterin valtasi Akuliina Saarikoski jokaviikkoisella manifestillaan, joiden aiheet vaihtelivat seksuaalianarkismista eläintenoikeuksien kautta vammaisten kapinaan. Bensaa liekkeihin!

 • Onko feministi Suomessa kummajainen, pohti Tiina Rosenberg

  27.05.2013 Elävä arkisto

  Tiina Rosenberg on Ruotsin tunnetuin suomalainen feministi

  Sibelius-akatemian, teatterikorkeakoulun ja kuvataideakatemian yhdistävän taideyliopiston ensimmäiseksi rehtoriksi valittiin yksi Ruotsin tunnetuimmista suomalaisista Tiina Rosenberg. Sukupuolen- ja teatteritieteen tutkijan räväkät mielipiteet perheestä, sukupuolesta ja tasa-arvosta tekivät hänestä yhden länsinaapurimme ykkösfeministeistä. Hän oli myös mukana perustamassa Feministiskt initiativ –puoluetta.

 • Hetero, homo, vai jotain ihan muuta?

  05.08.2011 Elävä arkisto

  "Pitelemättömässä sukupuoliohjelmassa" seksuaalisuudesta ja sen rajoista väittelivät muun muassa pastori, nahkahomo, transvestiitti, genderblenderi, diakonissa ja Timo Harakka.

 • Gas Attack on Pride Parade "Premeditated"

  04.07.2010 Yle News

  Helsinki police took three young men into custody on Saturday suspected of launching a pepper spray attack at the Helsinki Pride festival. Officers are also looking for three other individuals suspected of participating in the assault.

 • Provinssi 2008: Jenni Vartiainen

  17.06.2008 Elävä arkisto

  Kappaleet Ihmisten edessä ja Mustaa kahvia

  Provinssirockin X-Stagen ensimmäinen esiintyjä perjantaina 13. päivä kesäkuuta 2008 oli Jenni Vartiainen, joka esitti mm. Emma-palkitun Ihmisten edessä -kappaleen.

 • Registration More Common Among Female Same-Sex Couples

  17.05.2008 Yle News
 • Naisparit rekisteröivät suhteensa miespareja useammin

  17.05.2008 Yle Uutiset

  Naisparit rekisteröivät suhteensa miespareja useammin. Samaa sukupuolta olevien parisuhteita rekisteröitiin viime vuonna 213. Näistä 93 oli mies- ja 120 naisparia.

 • Homo- ja lesboelokuva-arkisto Kaliforniaan

  12.07.2005 Yle Uutiset

  Kaliforniaan ollaan perustamassa maailman suurinta homo- ja lesboelokuvien arkistoa.