Hyppää pääsisältöön

kaktukset

 • Sinunkin kotonasi voi olla myrkyllinen huonekasvi – ole varovainen näiden kanssa

  12.01.2020 Yle Uutiset

  Muun muassa peikonlehti, huonevehka, anopinkieli ja aaloe ovat myrkyllisiä huonekasveja, ja siksi ne kannattaa pitää erityisesti lasten ulottumattomissa.

 • Kaktus ampui 40 piikkiä naisen silmiin: "Huusin apua koko matkan päivystykseen"

  05.12.2019 Yle Uutiset

  Suomen kukkakauppiasliiton mukaan opuntiakaktus puolustautuu irrottamalla piikkinsä hyvin herkästi.

 • Huonekasvien harrastaminen on osa kotoilua – nyt nousussa ovat kaktukset

  17.09.2019 Yle Uutiset

  Kiinnostus on kasvanut erityisesti nuorten aikuisten parissa.

 • Reijon pihalla talvehtii harvinainen tulppaanipuu ja jukkapalmu – sadat yksityiset puutarhat ympäri maata avautuvat taas

  05.08.2016 Yle Uutiset

  Tulppaanipuu on Suomen korkeuksilla erittäin harvinainen, ihan tavallista ei ole jukkapalmunkaan talvehtiminen puutarhassa. Valtakunnallisessa Avoimet puutarhat -päivässä sunnuntaina on mukana noin 500 puutarhaa eri puolilta maata. Tapahtumassa pääsee tutustumaan niin jyväskyläläisen Reijo Kujalan puutarhan lukuisiin erikoisuuksiin, Veijo Rönkkösen patsaspuistoon Parikkalassa kuin yllätykselliseen SaraGardeniin Lahdessa.

 • Kun ei sanotuksi saa, niin kukkanen välittää tunteen

  07.04.2016 Yle Uutiset

  Nuori mies haluaa ostaa rakkaalleen seitsemän ruusua. Kukkien kieltä tunteva tietää, että mies on kosinta-aikeissa. Joskus kukat voivat kertoa sen, mikä jää sanomatta. Kukkia valitessaan tärkeintä on luottaa omaan tunteeseen ja luoda jopa oma kukkaiskielensä.

 • Avokado, kaktus, parmesaani.. – tällaisia ruokia MM-kisoissa ahmitaan

  16.06.2014 Yle Urheilu

  Brasilian MM-kisoissa ei syödä mitä tahansa. Ravintoon panostetaan maajoukkueissa yhä enemmän, ja jokaisella joukkueella on mukanaan omat herkkunsa.

 • Taidetta puutarhaan - luonnon muovaamaa, ihmisen luomaa

  19.07.2013 Yle Uutiset

  Juvalla sijaitseva yksityinen puutarha pyrkii tarjoamaan esteettisiä elämyksiä myös niille, jotka eivät taidegallerioissa viihdy.

 • Saksasta saadut humppakaktukset ilahduttavat Joensuussa

  13.07.2013 Yle Uutiset

  Humppaorkesteri Eläkeläiset on saanut saksalaisfaniltaan nimikkokaktuksia, joiden taimet ovat löytäneet tiensä kasvitieteelliseen puutarhaan. Kaktukset kastetaan virallisesti nyt Ilosaarirock-viikonloppuna.

 • Kesäkukkakauppa käy hallanvaarasta huolimatta

  22.05.2013 Yle Uutiset

  Lapissa on ennusteiden mukaan vielä öisin alavilla ja muillakin mailla hallanvaara, mutta puutarhaliikkeissä on jo vilkasta. Yksi koristaa parvekkeensa kukalla jokaista kuukautta kohden, toisen urakkana on myllertää uusiksi koko omakotitalon piha.

 • Iäkäs rahapuu halajaa talvipuutarhaan

  09.05.2013 Yle Uutiset

  Perinteistä Lahden kaupunginpuutarhan aluetta on tyhjennetty viime vuosina pikku hiljaa. Kasvihuoneet on purettu ja kasvit siirretty muualle. Iäkäs, iso rahapuu on väliaikaissijoituksessa, sille toivotaan parempaa paikkaa.

 • Kaktuskin voi olla vireä viisikymppinen

  12.04.2012 Yle Uutiset

  Kaktukset tiedetään sitkeiksi ja pitkäikäisiksi. Suomenkin olosuhteissa huonekaktukselle saattaa kertyä ikää monia kymmeniä vuosia.

 • Helsinkiläisten keidas pakkasen keskellä avautui jälleen

  09.02.2012 Yle Uutiset

  Helsingin kaupungin talvipuutarha on taas auki. Yli satavuotiaaseen rakennukseen uusittiin remontissa muun muassa tuhansia lasiruutuja.

 • Talvipuutarha menetti yli 100-vuotiaan kameliapuunsa

  25.12.2011 Yle Uutiset

  Helsingin Töölönlahdella lähes kaksi vuotta kestänyt Talvipuutarhan kunnostusurakka on rakennustöiden osalta valmis. Korroosion rapauttamat valurautarakenteet on kunnostettu ja tuhannet ikkunaruudut vaihdettu uusiin. Kasvit ovat selvinneet evakkoajasta pääosin hyvin, mutta täysin ilman menetyksiä ei selvitty.

 • Tappavan kaktuksen sanoma

  19.05.2010 Yle Uutiset

  Futurologi Elina Hiltunen avaa ajatukset tulevaisuuteen näyttämällä kaksi esimerkkiä You Tubesta. Toisessa 50-luvun nainen tanssahtelee tulevaisuuden keittiössä, jossa taikauuni valmistaa kakun sillä aikaa, kun nainen viettää laatuaikaa. Toisessa pätkässä näytetään, kuinka jo 60-luvulla visioitiin nettiostoksien tekemistä.

 • Talvipuutarha sulkeutuu pääsiäisen jälkeen

  30.03.2010 Yle Uutiset

  Töölönlahtea katseleva Talvipuutarha on kipeästi remontin tarpeessa ja sulkee ovensa yleisöltä heti pääsiäispyhien jälkeen. Kasvisto muuttaa remontin ajaksi muualle palatakseen lasipaviljonkiin joulukuussa 2011.

 • Palmuvehkaa on lähes mahdotonta tappaa

  22.02.2010 Yle Uutiset

  Kukkakaupasta saa ammattiapua, kun koti kaipaisi piristystä, mutta oma viherkasvituntemus on onnetonta. Kukkakauppias Riitta Järvelä opastaa viherkasvin valinnassa mielellään kodinsisustajaa, joka onnistuu vaikkapa tappamaan kaktuksensa kuivuuteen.

 • Älä juota huonekasvia hengiltä

  21.11.2009 Yle Uutiset

  Huonekasvit keräävät voimia valoisan ajan jälkeen ja aloittavat lepokauden syksyllä. Viisas vähentää viherkasvien kastelua. Suurin virhe on juottaa huonekasvi hengiltä, sanoo liki neljä vuosikymmentä kukkien kanssa töitä tehnyt Riitta Pekonen.

 • No mutta onko se voikukka?

  29.06.2009 Yle Uutiset

  Suomalaisdokumentaristit kehittelevät ainutlaatuista työkalua lajien tunnistamiseksi. Patentoidussa LuontoPortti-palvelussa voi jo nyt muutamalla klikkauksella selvittää löytämänsä kasvin nimen.

 • Mutapainijat muistelevat

  12.11.2007 Elävä arkisto

  Vuonna 1984 televisiossa alkoi ennennäkemätön loanviskonta. Mutapainin ystävät Kari Kyrönseppä ja Pirkka-Pekka Petelius tilittävät suhdettaan liejuun.

 • Salakauppa uhkaa Meksikon kaktuksia

  22.01.2003 Yle Uutiset