Hyppää pääsisältöön

haaveilu

 • Haaveiden kehä – lempeä komedia ihanteista, pettymyksistä ja toivosta

  16.12.2016 Yle Teema

  Nyrkkeily vie mehut niin isästä kuin pojistakin.

  Matti Ijäksen tragikoomisessa elokuvassa nyrkkeily rikkoo ja rakkaus rakentaa ihmissuhteita yksinhuoltajaisän ja kahden pojan välillä. Teeman Kino Suomessa torstaina 26.1. klo 22.00.

 • Kaksi tarinaa Koivukylän lähiöstä

  28.10.2016 Elävä arkisto

  Perhe-elämää Koivukylän lähiössä 1980-luvulla.

  "Lähiö on kansanvaelluksen keräyspaikka. Rakennusyhtiöiden tarpeiden mukaan asuntolokeroita tuolla poikittain, täällä pinoon ja ovi kiinni." Kell' onni on -sarjaan vuonna 1980 kuvatut dokumentit Koivukylän lähiöstä Vantaalla eivät anna sen asukkaiden elämästä kovin ruusuista kuvaa. Lähiöelämää kuvataan kahden perheen, vuokratalossa asuvien Lahtisten ja "paremmassa" aravatalossa asuvien Väisästen, kautta.

 • Viimeinen kaukiö — eli paikkaseutuja, aikalähiöitä ja muita muistoja, iloisia ja ei

  10.10.2016 Näkökulmat

  Asumisesta, ajasta ja ystävyydestä

  Varmaankin monet sadat korppukahvit (kanelikorppuja, joista opin silloin pitämään ja pidän edelleen, aivan sikana) tuli siellä yhdessä juotua pirtinpöydän ääressä, pähkäillen kaikkea mahdollista, mm. muuttoa Norjaan öljynporauslauttasukeltajaksi, tai emigroitumista Englantiin tai Australiaan.

 • Onko kirjailijan työ boheemien huitaisuja paperille?

  06.06.2014 Elävä arkisto

  Luonnonhelmassa, tuulen tuivertaessa myrskyisästi, istuu runoilija ja luo jotain uutta ja kaunista. Sellaistako on olla lyyrikko tai prosaisti? Onko heidän tekemänsä työ ollenkaan työtä vai pelkkää haaveilua? Muun muassa tällaisiin kysymyksiin pyrki vastaamaan vuonna 1968 tehty ohjelma Kirjailija – uneksija vai työntekijä.

 • Kummalliset

  11.05.2010 Elävä arkisto

  Inkerin äiti Eeva on taivaanrannanmaalari, joka haaveilee elämänsä rakkaudesta. Inkeristä äidin haihatukset ovat välillä ihan mahdottomia.