Hyppää pääsisältöön

vaatesuunnittelijat

 • Vuokko Eskolin-Nurmesniemi teki nimestään palkitun brändin

  14.08.2018 Elävä arkisto

  Taiteilija on luonut tekstiilejä ja vaatteita vuosikaudet.

  Vuokko Eskolin-Nurmesniemi (s.1930) on suomalainen tekstiilitaiteilija, keraamikko ja taiteen akateemikko. Hänet tunnetaan Marimekon alkuvaiheiden merkittävänä suunnittelijana sekä omasta Vuokko-vaatebrändistään. Maan mainiot -sarjan jaksossa (2005) tutustutaan Eskolin-Nurmesniemen mittavaan uraan, joka taiteilijan mukaan jatkuu niin kauan, kuin henki pihisee ja hänellä on vielä alalle annettavaa.

 • Pääsykoe taiteilijaksi – näin otin ratkaisevat askeleet luovalle alalle

  30.03.2017 Kulttuuricocktail

  Pääsykoeveteraanit muistelevat

  Elokuvaohjaaja, näyttelijä, vaatesuunnittelija, valokuvaaja ja dokumenttiohjaaja - kaikki monen unelma-ammatteja. Ryhtyäkö vai eikö ryhtyä alalle: sen paljastavat nyt Juho Kuosmanen, Riku Nieminen, Satu Maaranen, Akseli Valmunen ja Elina Hirvonen. Näin he selvisivät pääsykokeista taidekouluun.

 • Neulesuunnittelija Arja Viitala luo neulemuotia ja vaalii käsityötaidon säilymistä

  10.01.2014 Elävä arkisto

  Neuletakin ohje syntyy monen työntekijän yhteistyön tuloksena.

 • Samu-Jussi Kosken vaatteissa on intuitio ajattelevista naisista

  17.10.2012 Elävä arkisto

  Samu-Jussi Koski kertoo suunnittelevansa vaatteita ajatteleville naisille. Sunnittelijan mukaan hyvä vaate saa ihmisen tuntemaan olonsa turvalliseksi, nostattaa kenties hieman itsetuntoakin, kestää aikaa, eikä sen tekemisessä ole tarvinnut sortaa ketään. Impulsiivisella ja lyhytjännitteisellä muotialalla Koski kertoo tärkeimmäksi työvälineekseen intuition.

 • Suomimuodin uusi aalto - Näytös 2012

  31.05.2012 Elävä arkisto

  Suomimuodin uusi aalto on sisukkuutta, kauneudentajua ja kovaa työtä. Näytös 2012 marssitti catwalkille uudet mallistot Saara Lepokorvelta, R/H:lta, Sasu Kaupilta ja Ensaemblelta. Lisänä nähdään Aalto-yliopiston opiskelijoiden lopputyönäytös. Näytöksen juontajien Anni Hautalan ja Sauli Koskisen esiintymisestä nousi ohjelman jälkeen kohu.

 • Blogistanian käden- ja tyylintaitajat bloggaavat intohimoistaan

  24.04.2012 Elävä arkisto

  Saumasukkia, hattuja, tilkkutöitä ja ekomuotia.

  Blogistania esittelee kymmenen käsistään kätevää nuorta naista, joiden elämäntapa näkyy myös blogeissa. Tekijästä riippuen postaukset vaihtelevat saumasukista ja hatuista tilkkutöihin ja ekomuotiin.

 • Muodin huikea 1990-luku

  30.01.2012 Elävä arkisto

  Vyölaukut ja nappiverkkarit, ysärimuotia parhaimmillaan.

  Muistatko vielä napapaidat, paksupohjakengät, lappuhaalarit, vyölaukut, minireput, nappiverkkarit, trumpettihousut, hiusdonitsit tai salihousut? Tämä kaikki oli ysärimuotia parhaimmillaan.

 • Suunnittelija, yrittäjä ja elokuvaohjaaja Paola Suhonen

  16.09.2010 Elävä arkisto

  Paola Suhonen tunnetaan parhaiten vaatesuunnittelijana ja IvanaHelsinki -yrityksen luojana. Suhosen luomisvimma ei kuitenkaan rajoitu vain muotimaailmaan.