Hyppää pääsisältöön

ostoskärryt

 • Havaittuja ja kuultuja eroja naisten ja miesten välillä

  06.07.2018 Näkökulmat

  Naiset eroavat miehistä, mutta ei aina päinvastoin.

  "Laiskana päivänä miehestä on kiva jos kaupassa nainen (tyttöystävä, vaimo) ottaa ostoskärryt ja työntää niitä, mutta uros-tomerana päivänä miehestä tuntuu, että nainen otti miehuuden pois samalla kun otti kärrien hallinnan. Kärrejä työntävien miesten rinnalla hän tuntee itsensä koiraksi..."

 • Miltä näyttää ruokakauppa vuonna 2028? K-ryhmä esitteli viisi tulevaisuuden visiota

  14.03.2018 Yle Uutiset

  60 asiantuntijaa kokosi viisi visiota siitä, millainen ruokakauppa voisi olla tulevaisuudessa.

 • Lähes 90-vuotias Matti asioi sujuvasti itsepalvelukassalla: "Sen takia kato, ettei tarvitse jonottaa"

  09.08.2016 Yle Uutiset

  Suurissa myymälöissä itsepalvelukassat ovat siirtymässä kokeiluvaiheesta pysyviksi. Alennustuotteet, hälyttimet ja toimimattomat viivakoodit aiheuttavat edelleen ongelmia kassojen sujuvaan toimintaan.

 • Köyhä teinipoika pyysi donitseja, sai yli 200 000 euroa

  27.06.2016 Yle Uutiset

  Memphisissä Yhdysvalloissa asuvan 16-vuotiaan pojan elämän muutti hänen päätöksensä tarjoutua donitsipalkalla kantamaan asiakkaan ostokset kaupasta.

 • "Kuinka tuommoiset voivat tehdä lapsia?" – Päin naamaa ladellut ilkeydet satuttavat 110-senttistä äitiä

  12.06.2016 Yle Uutiset

  Lyhytkasvuinen Milla Maria Lassila, 25, on niin pieni, että häntä luullaan usein avomiehensä lapseksi. Lyhytkasvuisen arkea rajoittaa myös normaalipituisille rakennettu yhteiskunta, jossa ostoskärryt ovat liian suuria ja pankkiautomaatille yltää vain, jos joku nostaa.

 • Finnair to resume limited flights to Brussels Wednesday

  04.04.2016 Yle News

  Brussels Airport reopened for a few flights with new security measures on Sunday. Finnish national carrier Finnair will continue its suspension of all of its flights to Brussels until Wednesday, April 6, when it will operate two flights to the Belgian capital and one return flight from the city.

 • "Jos ruplan kurssi muuttuisi, sitä kautta saisi venäläisiä enemmän Ivaloon ostoksille"

  08.01.2016 Yle Uutiset

  Öljyn maailmanmarkkinahinta näkyy venäläisten ostosmatkailussa. Venäläisillä on nyt meneillään pitkät pyhät ja vapaat, mutta Ivalossa venäläisten ostosmatkailijoiden määrä on selvästi vähentynyt muutamassa vuodessa. Tilanteen muuttaisi vain valuuttakurssin muutos.

 • Ruokaostoksista ei tingitä jouluna – kaupankäynti silti vaisua

  23.12.2015 Yle Uutiset

  Päivittäistavarakauppa on käynyt aavistuksen viime vuotta hitaammin. Myös joulukauppa on laskemassa hivenen viime vuodesta. Poikkeuksellisen pitkään jatkunut hintojen aleneminen laihduttaa kauppojen kukkaroa entisestään.

 • Pantilliset ostoskärryt historiaa automarketissa: "Kyllä ne kärryt osataan jo palauttaa "

  30.07.2015 Yle Uutiset

  Rovaniemen Prismassa päätettiin luopua kärrypanteista, sillä harvalla on enää kolikoita taskun pohjalla pyörimässä, ja poletit puolestaan maksavat kaupalle. Ostamisesta haluttiin myös helppoa. Prismassa takana on 20 pantillista vuotta, joiden aikana asiakkaiden arvellaan oppineen palauttamaan kärryt.

 • Loppiaiskauppalupia tuli – venäläisturisteja ei

  05.01.2015 Yle Uutiset

  Tänä vuonna myös Jyväskylän isot kauppakeskukset voivat tehdä poikkeusluvalla loppiaiskauppaa. Lupa myönnettiin, koska erityisesti venäläisturistit lomailevat Keski-Suomessa loppiaisena. Samalla kun palvelut ovat auki matkailijoille, kertovat Keski-Suomen matkailukohteet venäläisturisteja olevan 30-40 prosenttia vähemmän kuin viime vuosina.

 • Näkökulma: Pakkaamisen sietämätön vaikeus

  18.07.2014 Yle Uutiset

  Marketeissa vallitsee kummallinen epäsuhta. Itse tavaratalot ovat valtaisia hehtaarihalleja, mutta kassojen pakkaustilat tuskastuttavan pieniä. Pakkaamisen sietämättömästä vaikeudesta kirjoittaa "kesämotkottaja" Pirkko Kukko-Liedes.

 • Cross-border shopping: Exoticism and price differences

  09.07.2014 Yle News

  For the population of northern Finland, crossing the border to shop is focused on nearby neighbour Sweden rather than on Estonia in the far south.

 • Taloustaantuma ei näy luomutuotteiden myynnissä

  30.12.2013 Yle Uutiset

  Suomalaiset harkitsevat yhä tarkemmin, millaisia elintarvikkeita ostoskärryynsä laittavat. Taloustaantuma saa kuluttajat puntaroimaan tuotteiden hintalaatusuhdetta, mutta samaan aikaan hintavat luomutuotteet tekevät hyvin kauppansa. Sekä hinta että terveellisyys ohjaavat ruokakauppojen asiakkaita ostopäätöksissä.

 • Fiksu shoppaaja koukuttuu skannaavaan ostoskärryyn

  11.09.2013 Yle Uutiset

  Nykyisenkaltaiset itsepalvelukassat ovat kuluttajlle hyvä lisä, mutta ne eivät edusta kaupan tulevaisuutta. Professori Heli Marjanen odottaa viivakoodinlukijalla varustettuja ostoskärryjä.

 • Shopping local may burn a hole in consumer pockets

  10.09.2013 Yle News

  A sizable discrepancy in grocery costs exists across different stores in central Finland, reveals an Yle study. The research shows that consumers could be paying over 30 percent more for basic staples if they shop in the more expensive food stores or happen to live in region with higher prices.

 • Shopping trolleys track where you walk, but not what you buy – yet

  22.07.2013 Yle News

  K-Market owner, Kesko, has been researching RFID tagged shopping carts that track where a shopper moves throughout a store. The study doesn’t have implications for data protection, claims Kesko, because it is the trolley being tracked, not the customer.

 • Kesäaikaan kyläkaupasta voi löytyä eksoottisiakin herkkuja

  06.06.2013 Yle Uutiset

  Ylitornion Lohijärvellä pitkään toiminut kyläkauppa aktivoituu kesäaikaan mökkiläisten saapuessa. Tampereelta takaisin kotiseudulleen palannut kauppias Sari Salonen arvelee kotikylänsä väkimäärän viisinkertaistuvan kesäaikaan.

 • Kirpparit ovat muodissa

  02.05.2013 Yle Uutiset

  Kirpputorit ovat nyt muodissa. Esimerkiksi Joensuussa vanhat vaatteet ja tavarat vaihtavat omistajaa noin kymmenessä kauppapaikassa. Kirpputorien suosiota kasvattavat muun muassa kierrätysideologia ja talouden taantuma. Joensuuhun oman piristyksensä tuovat venäläiset kirpparituristit.

 • Sananen - Hyviä tuotteita

  17.04.2013 Yle Uutiset

  Kiitos pankeille ja muille aikaansa seuraaville. Nykyään myydään tuotteita, jotka edustavat tuotekehityksen huippua. Ne eivät vie tilaa, ainostaan rahat.

 • Väki valtasi Kokkolan uuden kauppakeskuksen

  11.04.2013 Yle Uutiset

  Kokkolan Heinolaan vaelsi torstaina heti aamusta tuhansia ihmisiä. Vajaan tuhannen auton parkkipaikka täyttyi nopeasti. Ruuhkan vuoksi poliisi saapui ohjaamaan liikennettä. Ihmisiä kiinnostivat uusi marketalue sekä liikkeiden tarjoustuotteet. Iltapäivään mennessä marketissa oli käynyt yli 4 000 asiakasta. He ovat napostelleet runsaat 3 100 leivosta ja särpineet 300 litraa kahvia.

Sivut