Hyppää pääsisältöön

paperityöt

 • Ihmisen matka - eli kateudesta tai kiitollisuudesta

  24.11.2017 Näkökulmat

  Nauru ei aina naurata! Eikä ihminen muutu paljon..

  Omasta jäätelöylivertaisuudestaan varmana jokainen maireasti tarjosi omaa jäätelöään toisille maistettavaksi, mutta kukaan ei halunnut maistaa.

 • Peuranpää pahvista

  30.01.2017 Strömsö

  Koottava sisustuksellinen hahmo nostamaan huoneen ilmettä.

  Strömsön Camilla on löytänyt itsestään metsäihmisen! Tai ainakin melkein. Nykyään hän nimittäin pitää seinälle asetetuista peuranpäistä, kunhan ne vain ovat pahvisia!

 • Kimekomit veivät tekijänsä Havaijille kangaskauppoihin

  15.04.2014 Yle Uutiset

  Styroksia, kangasta ja koristelut. Kimekomi kuulostaa yksinkertaiselta, mutta sen tekemiseen liittyy muitakin hankaluuksia kuin tekniikan opettelu. Materiaalien perässä joutuu surffaamaan verkossa – ja surffiseuduilla voi päätyä juoksemaan kangaskaupasta toiseen.

 • Ruostumattomasta teräksestä pitäisi tehdä imago Meri-Lapille

  21.03.2014 Yle Uutiset

  Meri-Lappi ei ole osannut hyödyntää vahvaa terästuotantoa alueen imagon luomisessa. Esimerkiksi terästuotteet eivät juuri näy Meri-Lapin yhdyskuntarakentamisessa tai kaupunkikuvassa. Lapin yliopiston teollisen muotoilun lehtori Lauri Snellman kummeksuu, että Outokummun teräs ei ole saanut nykyistä enemmän näkyvyyttä alueella.

 • Paperipaavi ja servettiperhonen kruunaavat kattauksen

  14.09.2013 Yle Uutiset

  Ammattiopisto Luovissa Muhoksella kokiksi opiskeleva Do Nguyen innostui taittelemaan serveteistä origamitaidetta. Oppitunnilta lähtenyt kokeilu johti siihen, että vapaa-aikakin kuluu taitosten parissa.

 • Friday is international peace day

  21.09.2012 Yle News

  The United Nations is calling for a complete cessation of hostilities around the world on Friday. In Finland the day is marked by anti-nuclear sentiment.

 • Tänään vietetään YK:n rauhanpäivää

  21.09.2012 Yle Uutiset

  Rauhanpäivää vietetään nyt 31. kerran. Päivän tavoitteena on edistää rauhaa sekä kansojen sisällä että välillä.

 • Origami innoittaa pakkausmuotoilijaa

  06.03.2012 Yle Uutiset

  Origamitaiteilija Paul Jackson opetti opiskelijoita hyödyntämään perinteistä tekniikkaa pakkausten muotoilemisessa. Japanilaisessa taidemuodossa paperista taitellaan erilaisia hahmoja, esimerkiksi joutsenia ja kurkia.

 • Taittele kurki-origami Japanin hyväksi!

  23.03.2011 Yle Uutiset

  Kun taittelee paperista tuhat kurkea, voi toiveesi toteutua, tietää japanilainen sanonta. Tampereen yliopistolla opetettiin kurjen taittelua varainkeruun yhteydessä.

 • Paperikukka ilahduttaa ystävää

  14.02.2011 Yle Uutiset

  Läheistä voi muistaa japanilaiseen tapaan vaivihkaisesti jättämällä tämän pöydälle origamin. Ystävänpäivämuistaminen syntyy näppärästi vaikka aikakauslehdestä tai kopiopaperista.

 • Viikko 3: Möttösen miniluento Sarajevosta

  27.01.2011 Yle Uutiset

  Arjen löytöretkeilijöiden viikon 3 tehtävänä oli inspiroitua miniluennolla. TPS-jalkapallon tiedottajanakin tunnettu Heikki Möttönen otti haasteen vastaan. Möttönen luennoi Turun Radion suorassa lähetyksessä Sarajevosta matkakohteena.

 • Kiimaiset poliisit – Jouko Turkan sarja rankaisi kansaa ja kohahdutti eduskunnassa

  23.12.2010 Elävä arkisto

  Jouko Turkan omaleimainen poliisisarja jakoi kansaa.

  "Mikä yhdistäisi kurjaa kansaa paremmin kuin se, että saamme jotain yhteistä inhottavaa. Nyt meillä jälleen on: Jouko Turkka ja Kiimaiset poliisit." Kirjoitti Jukka Kajava Helsingin Sanomissa 1993. Ohjaaja Jouko Turkan omaleimainen poliisisarja päätyi kuitenkin jakamaan katsojia ja mielipiteitä.

 • Paperi taipuu moneksi

  09.04.2010 Yle Uutiset

  Japanilainen paperiaskartelun muoto Origami on löytänyt harrastajia myös Keski-Suomesta. Maailmalle levitessään origamitaide on saanut uusia muotoja. Nyt kookkaita ja monimutkaisia luomuksia taiteillaan jopa tuhansista paperinpaloista.

 • Origamitaide käy aivojumpasta

  24.11.2009 Yle Uutiset

  Japanilainen paperintaittelu on rentouttavaa ja käy hyvästä aivojumpasta. Tällaiseen johtopäätökseen on päätynyt ylivieskalainen Sirkka Huttunen.

 • Kemin sarjakuvapäivillä satoja kävijöitä

  23.05.2009 Yle Uutiset

  Kemin sarjakuvapäivillä nähdään erikoista pukuloistoa, kun cosplay-kilpailu alkaa lauantaina keskipäivällä. Sarjakuvapäivien vilkkain päivä on lauantai, jolloin julkistetaan esimerkiksi sarjakuva-albumeja ja järjestetään yleisöluentoja.

 • Pääsiäismunia esillä näyttelyssä

  08.04.2009 Yle Uutiset

  Pääsiäisen moniin perinteisiin kuuluvat edelleen myös koristellut pääsiäismunat. Erilaisiin koristelutyyleihin pääsee Jyväskylässä tutustumaan Ortodoksikirkon pääsiäismunanäyttelyssä. Pääsiäismunien koristelussa vain mielikuvitus on rajana.

 • Humanismi sai digitaaliset kasvot Pangea-päivänä

  11.05.2008 Yle Uutiset

  Humanismi ja digitaaliteknologia löivät kättä lauantaina maailman ensimmäisena Pangea-päivänä, kun miljoonat ihmiset eri puolilla maailmaa katsoivat samanaikaisesti toistensa kuvaamia lyhyitä dokumenttielokuvia.

 • Ransu ja Pekka nuhasaappaissa

  28.03.2007 Elävä arkisto

  Pikku Kakkosen toimittaja Pekka on vilustuttanut itsensä. Ransu ei tahdo saada selkoa Pekan sekavista nuhanhoito-ohjeista. Nuhasaappaat tuntuvat ainakin olevan tarpeen.