Hyppää pääsisältöön

iltamat

 • Tutkija Saijaleena Rantanen: "Punaisten hautajaisissa soi Kansainvälinen"

  29.03.2018 Klassinen

  Sisällissodan aikana syntyi aika vähän musiikkia.

  Sisällissodan aikana lauluja syntyi vähän. Taistelun tuoksinnassa niiden sepittämiselle ei ollut aikaa. Musiikkia käytettiin hengen kohottamiseen ja myös viihtymiseen lukuisten iltamien yhteydessä, joita etenkin sodan alkuvaiheessa vielä kaupungeissa järjestettiin. Sodan edetessä tunnelma muuttui, kertoo tutkija Saijaleena Rantanen. Valkoisilla ja punaisilla oli omat hengenkohotuskappaleensa, mutta musiikki oli osaltaan myös yhteistä.

 • Koettakaa vedellä, vastasi palopäällikkö

  11.11.2009 Elävä arkisto

  Kaarina on iskenyt silmänsä vapaapalokunnan kantavaan voimaan Antero Virtaseen. Myös Anterolla on tunteita Kaarinaa kohtaan, vaikka hän ei oikein osaakaan ilmaista niitä.

 • Pohjalaisisäntä Eero Piirto

  12.08.2009 Elävä arkisto

  Eero Piirto kunnostautui maanviljelyn lisäksi laulajana.

  Kurikkalainen pohjalaisisäntä Eero Piirto kunnostautui maanviljelyn lisäksi laulajana. Erityisesti hänet tunnetaan kansanlaulujen ja laulelmien tulkkina, mutta taisipa Piirto myös oopperalaulun.

 • Tapio Rautavaaran köyhä nuoruus oli todellista reissumiehen elämää

  18.05.2009 Elävä arkisto

  Viihde- ja urheilulegenda kertoo elämänsä tarinan.

  Peter von Bagh haastattelee Suomen tunnetuinta reissumiestä vuonna 1977. Tapio Rautavaaran mukaan lauluja ei tarvitse tehdä monta, mutta ne jotka tekee, kannattaa tehdä tosissaan.

 • Sisko ja sen veli: Vammaiset treffit

  11.09.2007 Elävä arkisto

  Jakso on saanut Vammaisjärjestö Kynnys Ry:n palkinnon.

  Immu järjestää itselleen ja Tuijalle tietokonetreffit. Tulokset ovat yllättäviä. Tietokone valitsee Tuijalle cp-vammaisen Hannun ja Immulle yltiöuskonnollisen Päivin.

 • Helismaa ja kumppanit juhannuskeikalla

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Juhannusjuhlat Kuusamossa sodan jälkeen.

  Työväen ohjelmapalvelun taiteilijat esiintyvät Kuusamossa vuonna 1948. Elokuva tarjoaa harvinaisen välähdyksen sotien jälkeisestä huvikulttuurista.