Hyppää pääsisältöön

tuulastus

 • “Ko miehellä on persaus märkä, niin ei sillä tee ennää mithään” – mietelmiä tuulastusvesiltä

  06.09.2016 Elävä arkisto

  Syksyinen tuulastusreissu lappilaisella joella.

  Tuulastaja saalistaa kalaa syyshämärässä lampun ja pitkävartisen atraimen avulla. Pimeyden ympäröimä vene muodostaa oman hypnoottisen maailmansa, jonka ainoa valo näyttää vedenalaisia salaisuuksia. Toimittaja Juhani Lihtosen hieno radiodokumentti vuodelta 1967 kertoo pohjoisen pyytömiehistä, jotka ovat viimeistä kertaa joella ennen sen jäätymistä. Tuoreempia tuulastustunnelmia tarjoaa Erätulilla-jakso vuodelta 2012, jossa Mikko Peltola pääsee tutustumaan tamperelaismuusikoiden Pate Mustajärven ja Jussi Aaltosen kotivesiin.

 • Ei kärsimättömän metsämiehen puuhaa – tällaista on majavajahdissa

  05.05.2016 Yle Uutiset

  Majavajahti ei ole kärsimättömän puuhaa. Eläin pitää päästää kymmenen metrin etäisyydelle, ennen kuin se on saalistettavissa jousella. Vietimme illan majavapassissa Leppävirralla.

 • Sukellusparatiisiin harkitaan kalastusrajoituksia harppuunapyynnille

  14.04.2016 Yle Uutiset

  Sukeltajat pelkäävät, että harppuunakalastus ja suunnitteilla oleva rantarakentaminen pilaavat Suomen kirkkaimpiin järviin luettavan Kiteen Valkiajärven. Nyt vesialuetta hallinnoiva osakaskunta miettii kalastuksen rajoittamista järvellä.

 • Valokeiloja ei paljon syysöissä näy – tuulastus on harvinainen kalastusmuoto

  26.09.2014 Yle Uutiset

  Rantaruovikossa nukkuva hauki ei huomaa veneen lipuvan yläpuolelle. Yhtäkkiä atrain iskee, ja hauki sätkii satimessa. Kalastustustavan raakuus ja alkukantaisuus kammoksuttaa, mutta myös kiehtoo harrastajia.

 • Tuulastus paljastaa vedenalaisen maailman

  21.10.2013 Yle Uutiset

  Tuulastaminen tai tuohustaminen on perinteinen tapa pyytää kalaa. Tuulastamiseen tarvitsee vain valtion kalastuksenhoitomaksu ja vesialueen omistajan lupa. Kalasaaliin lisäksi tuulastuksen jännittävyyttä lisää sen tarjoamat mahdollisuudet kurkistaa kalojen maailmaan yön pimeinä tunteina.

 • Hevosmiehiä, kalavaleita ja tositarinoita Hankasalmelta

  11.10.2013 Yle Uutiset

  Hankasalmelta löytyvät muun muassa Suomen parhaat tuulastuskalastajat. Paikkakunnan erikoisuus on myös edelleen liikennöivä lossi, joka kuljettaa väkeä Paanalansaaren. Radio kylässä -kiertue perehtyi hankasalmelaiseen elämänmenoon 11. lokakuuta 2013.

 • Kalastus koskettaa suomalaisen sielua

  13.07.2013 Yle Uutiset

  Kalastaminen on vapautta, seikkailua, jännitystä ja ihmisiä syvästi yhdistävää toimintaa. Näillä sanoilla harrastusta ja elinkeinoa kuvataan Iso siika -antologian saatesanoissa.

 • Jättihauki sai kommentoijat sekaisin

  04.09.2012 Yle Uutiset

  Yle Pohjois-Karjalan maanantaina julkisuuteen tuoma kalatarina atraimella saadusta jättihauesta sai nettijutun kommentoijat monille mielipiteiden poluille. Pyydystäjää kehuttiin ja mollattiin.

 • Mies iski atraimella jättihauen - katso kuvat

  03.09.2012 Yle Uutiset

  Joensuulaisella nuorella miehellä kävi uskomaton kalaonni tuulastusretkellä Liperin Leinosenlammella. Nuori mies onnistui iskemään atraimella jättihauen.

 • Tuulastuskausi on parhaimmillaan

  08.09.2011 Yle Uutiset

  Tuulastuskausi on nyt parhaimmillaan. Perinteinen atraimella kalastus on mahdollista öisin aina lahtien jäätymiseen asti. Laji on vielä voimissaan erityisesti itäisessä ja pohjoisessa Suomessa, mutta harrastajien ikääntyessä mukaan halutaan nuoria.

 • Veljmies-patsas täyttää 50 vuotta

  17.06.2009 Yle Uutiset

  Kuopion kauppatorilla sijaitseva Veljmies-patsas täyttää torstaina 50 vuotta. Suonenjokelaisen kuvanveistäjä Heikki Konttisen (1910-1988) tekemä patsas annettiin 175-vuotislahjana Kuopion kaupungille.

 • Kotimaa lyhyesti 23.9.

  23.09.2006 Yle Uutiset
 • Kokemus auttaa verkkopyytäjää

  14.07.2003 Yle Uutiset
 • Asikkalan kalatalkoot ylsi tavoitteeseensa

  08.10.1999 Yle Uutiset
 • Asikkala havittelee rahaa kalaistutuksiin

  10.09.1999 Yle Uutiset