Hyppää pääsisältöön

materialismi

 • Omaisuudestaan luopunut Away-Tiiu: "Sä et oikeesti tarvitse mitään"

  30.10.2018 Ohjelmat

  Away-Tiiu pohtii materian merkitystä elämässään

  Balille matkanneesta Away-nelikosta etenkin Tiiu on se, jolle elämä on tässä ja nyt. Omaisuudestaan luopunut nainen pohtii elämäntapaansa ja suhdettaan materiaan, samalla kun hän ihastelee isoäitinsä lähettämää kuvaa Suomeen sataneesta ensilumesta.

 • Eero Aarnion muovihuonekaluista tuli ikoneja

  29.10.2014 Elävä arkisto

  Eero Aarnio kertoo futurististen huonekalujensa synnystä.

  Pallotuoli, sarjakuvamainen Pony-istuin ja Swan-valaisin – sisustusarkkitehti Eero Aarnio kertoo futurististen huonekalujensa synnystä ja tuotannosta.

 • Runoraadin joulurunot etsivät tarkoitusta ja tunnelmaa

  20.12.2012 Elävä arkisto

  Runoraati on halunnut haastaa nykyrunoilijoita kirjoittamaan uusia runoja myös joulusta. Vuonna 2005 haasteen ottivat vastaan aiempien raatien voittajat Ilpo Tiihonen, Jukka Itkonen, Heli Laaksonen, Saila Susiluoto ja Mikko Rimminen. Nykyrunoilijoiden ote jouluun on surumielinen, muisteleva, joulun tarkoitusta ja tunnelmaa etsivä, kriittinenkin.

 • Jätteiden jäljillä

  04.11.2011 Elävä arkisto

  Kierrätystä 1972.

  "Tavaraa ei pidä vain heittää pois, se on käytettävä loppuun ja sen jälkeen käsiteltävä siten, että se voidaan palauttaa takaisin luontoon" valistetaan Jätteiden jäljillä ohjelmassa vuodelta 1972.

 • Avaruusmekko

  26.05.2008 Elävä arkisto

  Vuonna 1966 valmistuneen nuortendraaman teemoja ovat köyhyys ja nuukuus. Vahvan ajankuvan pääosassa nähdään Eeva-Maija Haukinen.

 • Ajatusjärjestelmiä ja aatteita

  27.03.2008 Elävä arkisto

  Ismit ovat harvoin johdonmukaisia rakennelmia. Maailma ja maailmankuva –sarjan viidennessä osassa Hannu Reime pohtii ajatusjärjestelmiä ja aatteita, joita ihminen on rakennellut.

 • Juha Itkonen: Kohti

  27.11.2007 Elävä arkisto

  Juha Itkonen oli Finlandia-palkintoehdokas 2007 teoksellaan Kohti. Itkonen kirjoittaa romaanissaan hajonneesta perheestä ja kutistuvasta maailmastamme, joka tuntuu vievän meitä yhä kauemmaksi toisistamme.

 • Kissin voimakaksikko

  09.08.2007 Elävä arkisto

  Haastatteluita ja musiikkivideoita.

  Kiss henkilöityy usein yhtyeen kahteen perustajajäseneen, basisti-laulaja Gene Simmonsiin sekä kitaristi-laulaja Paul Stanleyhin. Heli Nevakare tapasi kombon kaksi kertaa, ensin Helsingissä 1988 ja neljä vuotta myöhemmin Los Angelesissa.