Hyppää pääsisältöön

luokkakokoukset

 • Dokumenttiprojekti: Luokkakokous

  25.04.2016 Yle TV1

  Mitä omista yläastevuosistaan muistaa 50-vuotiaana?

  Mitä omista yläastevuosistaan muistaa 50-vuotiaana? Millaisia elämänkohtaloita mahtuu yhteen peruskoululuokalliseen?

 • Luokkakaverin tunnistaa kuudenkymmenen vuoden jälkeenkin

  30.10.2015 Yle Uutiset

  Tarvitaan pari vanhaa luokkakaveria, jotka tulevat syömään samaan ravintolaan kuin kaverusten entinen ja yhä vireä 94-vuotias opettaja. Pakkohan tällaisen yhteensattuman jälkeen on kaivella esiin 60 vuoden takaa entisten luokkakavereiden nimet ja osoitteet, ja pistää pystyyn luokkakokous, sanoo ainutlaatuisen luokkakokouksen puuhamies Heikki Viertola.

 • Sosiaalinen media teki luokkakokouksen järjestämisestä helppoa

  01.09.2015 Yle Uutiset

  Miten sitä vanhoja luokkakavereita jäljitettiin ennen nettiä? Nyt luokkakokouksen kutsuja perustaa tapahtuman Facebookiin, ja porukka on pian kasassa. Kaikki entiset koulukaverit eivät kuitenkaan löydy netistä.

 • Arvalla menetetty hymypatsas kismittää vieläkin - Kuuntele luokkakokouksen hersyvimmät muistot

  08.08.2015 Yle Uutiset

  Jyväskylän Säynätsalon yhteinäiskoulu juhlii tänä vuonna 100-vuotiasta historiaansa. Juhlan kunniaksi järjestettiin maailman suurin luokkakokous, johon oli kutsuttu tuhansia koululaisia vuosisadan varrelta.

 • Pottuliimaa, päässälaskua ja laulukokeita - luokkakokous 50 vuoden jälkeen itkettää ja naurattaa

  18.07.2015 Yle Uutiset

  Vaikka ei ole nähnyt 50 vuoteen, saman katseen ja saman ihmisen, ryppyjenkin takaa, tunnistaa kyllä, luokkakokoukseen kokoontuneet rovaniemeläiset vakuuttavat.

 • Lohjan lukio lahjoitti koulun Haitin maanjäristysalueelle

  08.11.2014 Yle Uutiset

  Lohjan Yhteislyseon lukio on saavuttanut juhlavuotensa päällimmäisen tavoitteen. 100-vuotiaan koulun juhlakeräyksellä on rakennettu koulu Haitin maanjäristysalueelle. Koulun rakentaminen maksoi 100 000 euroa ja rahan kerääminen kesti kolmisen vuotta.

 • Autoteknikot 1964: Vuodet näkyvät syyläreissä

  16.05.2014 Yle Uutiset

  Ensimmäiset autoteknikot valmistuivat Oulusta keväällä 1964. Luokkakokouksessa he halusivat tutustua nykyaikaiseen autoalan koulutukseen ja piipahtaa myös entisessä koulussaan, käyttämättömänä olleessa vanhassa tekussa.

 • Dokumentti tallensi teinitarinoita luokkakokouksesta

  08.04.2013 Yle Uutiset

  Toimittaja ja dokumenttiohjaajaa Kati Juurusta jännitti tavata teinivuosien luokkakaverit yli 30 vuoden jälkeen. Lisäpaineita toi haave tallentaa ainutlaatuinen hetki kameralle. Kokkolan kasvattien kohtaamisen tunnelmaan ja tarinoihin voi tutustua maanantai-iltana Yle TV1:ssä.

 • Luokkakokous kerää vanhat tutut yhteen

  15.07.2011 Yle Uutiset

  Kesä on vanhojen tuttujen tapaamisen aikaa. Ympäri Suomea ja Hämettä järjestetään sukujuhlia sekä kurssi- ja luokkatapaamisia. Längelmäkeläiset olivat tulleet tapaamaan toisinaan Kangasalle.

 • Opettaja yhdistää oppilaita vielä aikuisenakin

  18.01.2010 Yle Uutiset

  Luokkakokousta ties monennenko kerran puuhaavat lahtelaiset Nigel Scott ja Eveliina Aaltonen vakuuttavat, että ilman luovaa ja oppimisesta hauskaa tehnyttä opettajaa luokka ei pitäisi tiiviisti yhtä. Hauskat muistot ja keskinäinen kiintymys antavat pontta luokkakokousjärjestelyille.

 • Luokkajuhla

  16.06.2009 Elävä arkisto

  Kun kymmenen vuotta sitten ylioppilaaksi päässeet ihmiset tapaavat jälleen, nousevat vanhat muistot pintaan. Mutta toisille luokkajuhla voi olla myös uusi alku.

 • Sisko Istanmäki: Yöntähti

  25.03.2009 Elävä arkisto

  Istanmäki kirjoittaa vanhuudesta ja luovuuden ehtymisestä.

  Sisko Istanmäki kirjoittaa vanhuudesta ja siitä kun luovuus alkaa ehtyä. ”Joka päivänä jotakin peruuttamatonta häviää. Sitä ei vaan huomaa kun se tapahtuu hiljakseen”, Istanmäki pohtii.