Hyppää pääsisältöön

saagat

 • Ei puukauhalla muinaismiekkaa voita – Kirjailija testaa taistelukohtaukset miehensä kanssa

  23.07.2017 Yle Uutiset

  Rautakausiharrastus on hitsannut kirjailija Milja Ketomäen ja hänen puolisonsa Juha Aaltosen tiiviisti yhteen. Kesäviikonloput vietetään viikinkiteltassa.

 • Cheekin ainoa vaihtoehto

  05.09.2016 YleX

  Cheekin ura on eeppinen, muttei klubirundi sentään mikään saaga ole, kirjoittaa rap-tähden uraa tiiviisti vuosien ajan seurannut toimittaja Ninni Suomalainen.

 • Psykopaattista Siltaa on ihana katsoa, koska se kertoo myös suvaitsevaisuudesta ja hyväksynnästä

  20.11.2015 YleX

  Sagan uusi työpari Henrik oli kolmannen kauden villi kortti, joka kannatti pelata. Juttu ei sisällä paljastuksia kolmannen tuotantokauden jaksoista.

 • Ihmiskunnan alkukoti löytyy Uudeltamaalta

  16.06.2014 Elävä arkisto

  Dokumentti tutustuttaa katsojan uskomattomaan tarinaan.

  Ior Bock (1942-2010) oli elämäntapataiteilija, tietäjä ja Suomenlinnan opas. Hän tuli kuuluisaksi kertomastaan sukunsa saagasta, jota hän väitti olleen välitetty eteenpäin sukupolvelta toiselle jopa tuhansien vuosien ajan. Tarinan mukaan ihmiskunnan alkukoti on Uudellamaalla ja Sipoossa sijaitsevan vuoren sisältä löytyisi niin kutsuttu Lemminkäisen temppeli.

 • Aikion esikoisteosta juhlitaan Taiteiden yönä

  05.08.2013 Yle Sapmi

  Kirjailija Ante Aikion esikoisteosta Jänkäjärven syöverit juhlitaan Taiteiden yönä Helsingissä elokuun lopulla. Aigi-saagan ensimmäinen osa pohjautuu saamelaisten perinteiseen tarinankerrontaan.

 • Linnan juhlissakin viihdyttänyt Saaga Ensemble

  28.02.2013 Yle Uutiset

  Uutta suomalaista maailmanmusiikkia esittävä Saaga Ensemble julkaisee Kalevalan päivänä ensimmäisen levynsä. Yhtye tuli monelle tutuksi, kun he esiintyivät itsenäisyyspäivän juhlissa rouva Jenni Haukion pyynnöstä.

 • Vuoden huonoimmat elokuvat saivat tunnustuksensa Razzies-gaalassa

  24.02.2013 Yle Uutiset

  Twilight-saagan päätösosa Twilight - Aamunkoi 2 palkittiin vuoden huonoimpana elokuvana. Se sai kaikkiaan seitsemän palkintoa.

 • Twilight – Aamunkoi, osa 2 on suunnattu sarjan faneille

  16.11.2012 Yle Uutiset

  Twilight-saagan viimeinen osa alkaa Bellan totutellessa vampyyriuden saloihin ja tutustuessa tyttäreensä Renesmeen, joka melkein tappoi hänet synnytyksessä. Tuore aviopari ei kuitenkaan saa pitkään nauttia perheonnesta.

 • Oiva Arvola ja Uuttu-Kalle tarinamestareiksi

  30.04.2012 Yle Uutiset

  Oiva Arvola ja Kalervo Uuttu ovat merkittävällä tavalla säilyttäneet ja kehittäneet perinteistä lappilaista kulttuuria ja tarinankerrontaperinnettä. Arvola ja Uuttu ovat Lapin Tarinamestareiden ensimmäiset kunniajäsenet.

 • Ahti Taponen: Pohjanmiehet

  16.05.2011 Elävä arkisto

  Idän ja lännen välissä asuu outo suomalaisten heimo, joka väkivaltaisena lietsoo itsensä hetkessä berserkkiraivoon. Kirjailija Ahti Taponen tulkitsee uudelleen historiaa ja johdattelee yllättäen juuremme viikinkeihin. Hän tekee myös mielenkiintoisia havaintoja menneisyydestä ja nykyajasta.

 • Tarut kertovat Suomen muinaiskuninkaista

  26.04.2011 Elävä arkisto

  Suomalaisille on hahmoteltu kuninkaallista menneisyyttä skandinaavisten saagojen ja kotimaisen kansanrunouden pohjalta. Taruissa Suomi näyttäytyy jättiläisten kuningaskuntana.

 • Twilight-saagan jatko-osasta odotetaan myyntimenestystä

  04.06.2010 Yle Uutiset

  Twilight-saagan viides osa Bree Tannerin lyhyt elämä ( The Short Second Life of Bree Tanner) julkaistaan Yhdysvalloissa lauantaina. Sarjan viimeiseksi osaksi kutsuttu kirja ilmestyy suomeksi juuri ennen juhannusta.

 • Rosas: Pinellan tilanne on skandaali

  14.08.2009 Yle Uutiset

  Suomen vanhin ravintola, Pinella rapistuu huolestuttavasti keskellä arvokkainta Turkua. EY-tuomioistuimen tuomari Allan Rosas on järkyttynyt Pinellan rappiosta. Hän luonnehtii tilannetta skandaaliksi.

 • Ior Bock ja Lemminkäisen temppeli

  11.03.2009 Elävä arkisto

  Bockin johdolla Sipoosta etsittiin muinaistemppeliä.

  Suomalainen tietäjä Ior Bock sai maanrakennusyhtiön uskomaan, että Sipoon Gumbostrandin peruskalliosta löytyisi Lemminkäisen muinaistemppeli.

 • Islannin saagat käännetään nyt sensuroimattomina

  15.02.2009 Yle Uutiset

  Islannin muinaistaruston keskeinen teos Poltetun Njallin saaga käännetään uudelleen ruotsiksi, norjaksi ja tanskaksi. Mittavan käännöstyön tavoitteena on tuoda keskiaikaiset tarinat nykylukijoiden ulottuville ensimmäistä kertaa sensuroimattomina.

 • Halldór Laxness vierailulla

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Islantilainen Nobel-kirjailija kävi katsomassa "Tuntemattoman sotilaan" ja jakoi nimikirjoituksia.