Hyppää pääsisältöön

maalaukset

 • Maalaa suurta ja uudista koko huone

  31.01.2019 Strömsö

  Camilla maalaa ”kolmoisjäniksen".

  Suuri taulu voi muuttaa koko huoneen. Ja toistamalla hahmoja ja maalaamalla blokkeihin on täysin mahdollista luoda oma maalaus.

 • Maalaa taulu hyönteisistä puutarhasi koristeeksi

  11.04.2018 Strömsö

  Näin teet potretin puutarhurin parhaista ystävistä.

  Pienet hyönteiset ovat puutarhurin parhaita ystäviä, ja parhaat ystävät haluat tietenkin seinällesi koko vuodeksi. Ota luonnoslehtiö ja siveltimet esiin ja taiteile kauniita ötököitä!

 • Dokumenttiprojekti: Pohjolan enkeli

  11.01.2018 Yle TV1

  Lähes jokainen tuntee maalauksen Haavoittunut enkeli.

  Lähes jokainen suomalainen tuntee Hugo Simbergin maalauksen Haavoittunut enkeli, ja monella on siihen vahva side.

 • Argentiinalainen Teresa pyöräytti sokkona karttapalloa ja päätyi Suomeen kalakauppiaaksi

  14.08.2015 Elävä arkisto

  Teresa Soengas myy kalaa Hakaniemen kauppahallissa

  Teresa Soengas myy kalaa Hakaniemen kauppahallissa

 • Viiden minuutin äänimatkoja helsinkiläispaikkojen henkeen

  28.11.2014 Elävä arkisto

  Viiden minuutin matka – Paikan henki -radiodokumenteissa mikrofoni matkaa arkisissa ja juhlallisissa paikoissa pitkin Helsinkiä. Ohjelmat toteuttaneet Satu Härkönen ja Kai Rantala kuulostelivat ihmisiä, ääniä ja tunnelmaa päivätansseissa, koirapuistossa, Ateneumissa, yleisessä saunassa ja kukkakaupassa vuonna 2003.

 • Tuomas Enbusken Sivistyksen käsikirja

  25.08.2014 Elävä arkisto

  Mitä sivistyneen ihmisen pitää maailmasta tietää. Tuomas Enbusken Sivistyksen käsikirja kertoo! Sarjan katsottuasi osaat keskustella ihan mistä vaan; taloudesta, kulttuurista, taiteesta ja jopa urheilusta. Mitkä taulut ovat merkittäviä? Miten talous toimii? Miksi Suomi itsenäistyi?

 • Tikkurila mainosti ulkomaalejaan väriyhdistelmillä ja tirkistelyllä saunaan

  13.06.2014 Elävä arkisto

  Fennada-Filmin värikylläinen mainoselokuva 1960-luvulta houkutteli suomalaisia viimeistelemään kotinsa ja tupansa myös ulkopuolelta. Mainoselokuvan keskiössä on nelihenkinen perhe. Jokaisella perheenjäsenellä – myös perheen koiralla – on oma käsityksensä siitä, millaiseksi kotitalo tulisi maalata.

 • Särestön Anttu tahtoi veljensä Reidarin taiteen kaikkien nähtäville

  16.04.2014 Elävä arkisto

  Taiteilija Reidar Särestöniemen veli Anttu jäi huolehtimaan sukutilastaan ja veljensä ateljeesta Särestöstä Reidarin kuoltua. Anttu myös perusti säätiön, jotta Reidarin taide pääsisi kaikkien nähtäville, sillä "Reidar on tehnyt työnsä kansalle ja ihmisille. Ei se ole niitä tehnyt nurkkaan sullotuiksi."

 • Hauturi Olli Karonen pilkki soppakalat Kekkoselle

  03.12.2013 Elävä arkisto

  40 vuotta hautausurakoitsijana toiminut Olli Karonen kertoo.

  Jämptisti 40 vuotta hautausurakoitsijana toiminut Olli Karonen kertoo Kotimaan katsauksessa työstään ja intohimostaan maalaamiseen. Lisäksi Karosella on aikamoisia kalajuttuja kerrottavanaan: hän on esimerkiksi pilkkinyt Kekkoselle kerran soppakalat, kun presidentillä itsellään ei ollut kalaonnea.

 • Lähikuvia nuorista taiteen harrastajista

  26.06.2013 Elävä arkisto

  Nuorten Kapsäkki-ohjelmassa keskustellaan taideharrastuksista. Ohjelmassa tavataan mm. kirjoittamista, kuvataidetta ja teatteria harrastavia nuoria ja kuullaan musiikkiesityksiä. Vaikka taiteen harrastaminen oli yleistä, tuntui harrastusmahdollisuuksia silti olevan vähän. Kuinka toimintaa voidaan kehittää, kysyy Kapsäkki.

 • Veturissa taiteen tutkijoita olivat lapset

  25.04.2013 Elävä arkisto

  Mitä ihmettä? -sarjassa lapset tutustuivat taiteeseen Ateneumissa ja kertoivat mitä teoksissa näkivät.

 • Albert Edelfelt maalasi kansaa, valoa ja historiaa

  19.04.2013 Elävä arkisto

  Albert Edelfelt oli Suomen taiteen kultakauden tähti.

  Albert Edelfelt oli yksi Suomen taiteen kultakauden merkittävimpiä taiteilijoita. Edelfeltin tuotantoon kuuluu niin historiaa käsitteleviä maalauksia, muotokuvia, kansankuvausta kuin pariisilaista ulkoilmamaalaustakin.

 • Pikkuinen maalarimestari opastaa kodin värien valintaan

  16.10.2012 Elävä arkisto

  Väärin valitut värit kodissa vaikuttavat jopa unen laatuun. Makuuhuoneissa täytyisi siis suosia vain yhden värin vivahteita, kun taas olohuoneeseen sopii rikkaampikin värimaailma, opettaa Tikkurilan maalimainos vuodelta 1957.

 • Joulukalenteri 8.12.

  08.12.2010 Elävä arkisto

  Tonttutyttö on tainnut katsella Kylli-tädin Taikasivellin-ohjelmia. Hän on nimittäin ottanut väripaletin esille ja maalaa nyt jouluisen taikametsän.

 • Edvard Munch ja hänen mallinsa

  10.09.2010 Elävä arkisto

  Edvard Munch kosketti maalauksillaan ihmisen sisintä herkemmin ja voimakkaammin kuin yksikään toinen moderni kuvataiteilija. Hänen "Huutonsa" on yhtä tunnettu kuin da Vincin "Mona-Lisa".

 • Jannen ja Ransu-koiran pyöräretki

  28.05.2010 Elävä arkisto

  Pyöräretkellä tavataan taiteilija Päivi Paunu.

  Moni varmaankin ihmettelee, miten koira voi lähteä pyöräretkelle? Pikku Kakkosen erikoisvalmisteilla ihmis-koira-tamdemilla se on täysin mahdollista.

 • Kuvataidekurssi: Öljyvärimaalaus

  20.05.2010 Elävä arkisto

  Kuvataidekurssilla tutustutaan öljyväreillä maalaamiseen. Taiteilija Kaisa Lehto-oksa kertoo tarvittavista välineistä ja väreistä sekä opastaa ensikertalaista asetelman maalauksessa.

 • Rikostarinoita Suomesta: Taidetta Thaimaasta

  22.01.2010 Elävä arkisto

  Suomen kaikkien aikojen suurin taidehuijaus

  Vuonna 1983 Suomessa käynnistyi tutkimus, joka paljasti yhden kaikkien aikojen suurimman taidehuijauksen. Huijauksen taustalla hääri taidekonsultti, joka maalautti taulut Thaimaassa.

 • Rikostarinoita Suomesta: Suuri taidevarkaus

  08.06.2009 Elävä arkisto

  Pirkanpohjan taidekeskuksen murto 2002.

  Torstaina 12. syyskuuta 2002 klo 23.30 vartiointiliikkeen puhelimeen tuli viesti, joka ilmoitti, että Pirkanpohjan taidekeskuksessa Ähtärissä oli murto käynnissä.

 • Kylli-tädin vieraana

  08.12.2008 Elävä arkisto

  Olga Postinen tuo Kylli-tädille kortin kissahaltiattarelta.

  Olga P. Postinen tuo Kylli-tädille kortin kissahaltiattarelta. Kortti innoittaa Kylli-tädin kertomaan sadun eksyneestä kisu-misusta.

Sivut