Hyppää pääsisältöön

jälleensyntyminen (ihmeet)

 • Paraisten Salvador Dalí -näyttelyn omistaja Ted Wallin sanoo olevansa surrealistisen taiteilijan reinkarnaatio – “Kaikki mitä kerromme on ehkä totta tai sitten ei”

  27.03.2018 Egenland

  Koe Pohjoismaitten ainut julkinen Dalí näyttely Paraisilla.

  Lenkkimakkara kuohuviinin kera on sopiva ateriayhdistelmä absurdista viehättyneille, jos saariston Salvadoria on uskominen. Maailman pohjoisimmassa Dalí-näyttelyssä Art Bankissa huseeraa uudelleensyntynyt espanjalainen surrealisti, joka puhuu suomenruotsia.

 • Pyhä lehmä

  07.12.2016 Yle Teema

  Elokuva miehestä, joka luuli lehmää vaimokseen

  Puolalaiselokuvassa sureva pianisti vetäytyy kotitilalleen ja kuvittelee oopperalaulajavaimonsa reinkarnoituneen lehmän muodossa.

 • ”Bluesministeri” Esa Kuloniemi: Wentus Blues Band on verkostoitumisen pioneeri

  06.08.2016 Yle Uutiset

  1980-luvulla ei hoettu verkostoitumisen mantraa. Ei ollut somea eikä kännykkää. Silti Kokkolassa perustettu teinipoikien bluesbändi ymmärsi verkostoitumisen merkityksen. Nyt 30-vuotias Wentus Blues Band tunnetaan ulkomaita myöden luottoporukkana, jonka sana pitää ja homma toimii.

 • Metsän kuningas kiehtoo ja pelottaa – muinaisessa uskomuksessa karhu tuli maailmaan pikkuveljenä

  03.07.2016 Yle Uutiset

  Karhu ylittää uutiskynnyksen. Se kerää klikkaukset, kelpaa tuotemerkeiksi ja Sibelius-Akatemian jatko-opiskelutyön viiden konserttisarjan teemaksi. Metsän kuningas on aina kiehtonut ja pelottanut, mutta me nykyihmiset sanomme rohkeasti ääneen pikkuveljen nimen – toisin kuin aikoinaan muinaiset sukulaisemme, Siperian hantit.

 • Kiinan pääministeri tapasi lehdistön – kriittisiä kysymyksiä ei saanut esittää

  15.03.2015 Yle Uutiset

  Pääministeri Li Keqiang lupasi lisää tukea yksityisille yrityksille, korruption vastaisen taistelun jatkamista ja ympäristölakien tiukempaa valvontaa. Kansankongressin kokouksen aikana pidätettyjen feministien tai otsikoihin noussutta Tiibet hengellisen johtajan asemaa ei tiedotustilaisuudessa käsitelty.

 • Munan yllätys piilee haudonnan onnistumisessa

  19.04.2014 Yle Uutiset

  Keminmaalaisella 13-vuotiaalla Olivia Koskimäellä on tänä pääsiäisenä toisenlaisia yllätysmunia. Munista on tarkoitus koneellisesti hautoa tipuja ja lopulta niistä tulee ihan oikea kanaparvi.

 • Jari Korkki: Sanni, Lottotyttö

  16.05.2013 Yle Uutiset

  Kokoomuksen nuorisokerhon mainio kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen on mukava ihminen ja tuore äiti, josta vilpittömät onnittelut. Tapasimme tiistaina ja vaunuunkin kurkistin, kirjoittaa Jari Korkki blogissaan.

 • Pyhät miehet johdattivat miljoonat pesemään syntinsä likaisessa joessa

  10.02.2013 Yle Uutiset

  Kumbh Melan huipentuma alkoi, kun tuhkalla itsensä sivelleet alastomat miehet juoksivat Ganges- ja Yamunajokien yhtymäkohtaan päivän valjetessa. Sunnuntaina aikana pahasti saastuneessa joessa kylpee arviolta yli 30 miljoonaa ihmistä.

 • Intiassa kymmenet miljoonat ihmiset aikovat osallistua pyhään kylpyrituaaliin

  10.02.2013 Yle Uutiset

  Kumbh Mela -festivaali järjestetään joka 12. vuosi Pohjoisen Uttar Prdeshin alueella. Hindut uskovat, että pyhä Ganges-joki puhdistaa kylpijät synneistä ja vapauttaa heidät uudelleensyntymisen kierrosta. Juhlan budjetti on pullea - noin 223 miljoonaa euroa.

 • Suomalaislaulajatar eli edellisessä elämässään New Yorkissa miehenä

  11.08.2012 YleX

  Lara ei halua ottaa kantaa uskonnolliseen sielunvaellukseen, mutta ajatuksella leikittely on hänen mielestään hauskaa.

 • Intian pyhät miehet vastustavat Gangesiin kaavailtuja patoja

  18.06.2012 Yle Uutiset

  Hindujen pyhään jokeen suunnitellaan kymmeniä patoja. Intia haluaa hyödyntää vesivoimaa, mutta asiantuntijoiden mukaan padot uhkaavat luonnon monimuotoisuutta. Hindujen pyhät miehet eivät hyväksy Gangesin hyödyntämistä.

 • Sananen – Lottovoittajien maa

  13.06.2012 Yle Uutiset

  Meidän ei tarvitse kiinnostua politiikasta ja maailmantaloudesta. Aikaa ei kannata tuhlata kurssituksiin ja sukulaisiin. Koska meillä on lotto. Se antaa meille miljoonat puhtaana käteen. Ihan kohta.

 • DocPoint festival brings documentaries to Helsinki

  24.01.2012 Yle News

  One of the biggest documentary film festivals in the Nordic countries kicked off in Helsinki on Tuesday. The six-day DocPoint event is presenting 134 documentaries from around the world—with some even projected onto the walls of buildings in downtown Helsinki.

 • DocPoint alkaa tänään

  24.01.2012 Yle Uutiset

  Kuuden päivän aikana DocPoint-festivaalilla nähdään 134 dokumenttielokuvaa sekä Suomesta että maailmalta. Dokumentteja heijastetaan myös helsinkiläisrakennusten seinille.

 • Yli kymmenen pyhiinvaeltajaa tallautui kuoliaaksi Intiassa

  08.11.2011 Yle Uutiset

  Ainakin kymmenen ihmistä on menehtynyt ja kymmeniä on loukkaantunut Haridwarin kaupungissa Pohjois-Intiassa. Ihmiset tallautuivat väkijoukon alle hindujen pyhiinvaellusseremoniassa Ganges-joen rannalla.

 • Afganistanilainen uusi vuosi on kevään juhla

  19.03.2011 Yle Uutiset

  Kevätpäiväntasauksena vietettävä suuri norooz-juhla kattaa afgaaniperheen aterialle seitsemän syötävää, joiden nimet alkavat s-kirjaimella. Suomalaisille tuttuja asioitakin löytyy: mämmiä, maalattuja kananmunia ja tuoretta vihreää. Kevätpäiväntasuas on maanantaina.

 • Puu on synkästä aiheestaan huolimatta positiivinen

  25.02.2011 Yle Uutiset

  Mikä siinä on, että tietyt aiheet tuntuvat olevan monen tekijän mielessä samaan aikaan, kysyy Esko Rautakorpi.

 • Arvailut seuraajasta kuumenevat Dalai-laman 75-vuotispäivänä

  06.07.2010 Yle Uutiset

  Noin 5 000 ihmistä on osallistunut Dalai-laman syntymäpäivän viettoon Intiassa, maanpaossa elävän hengellisen johtajan kotikylässä. Dalai-lama täyttää 75 vuotta. Arvailut hänen seuraajastaan yleistyvät ikävuosien kertyessä.

 • Palokoiranpentu Cyttä nuuskii palonesteitä

  15.06.2009 Yle Uutiset

  Palokoira on yhä tärkeämpi apuväline poliisille ja vakuutuslaitoksille. Palonäytteiden tutkiminen on kallista ja koira säästää kustannuksissa. Palokoiranpentu Cyttä on aloittanut koulutusjaksonsa isäntänsä Tapani Turusen hoivissa Hämeenlinnassa.

 • Kiina arvostelee Dalai Laman puheita

  22.11.2007 Yle Uutiset

  Kiina arvostelee Tiibetin hengellisen johtajan Dalai Laman äskettäistä lausuntoa buddhalaisuutta loukkaavaksi. Dalai Lama sanoi japanilaisen sanomalehden haastattelussa harkitsevansa seuraajansa nimittämistä ennen kuolemaansa.

Sivut