Hyppää pääsisältöön

laulajat

 • Jean S:n Antti Paavilainen avautui enkelikokemuksestaan: "Näen miten ihmisten välillä liikkuu energia"

  16.02.2018 Puoli seitsemän

  Paavilainen ei peittele tunteitaan.

  Antti Paavilaisen bilebändi Jean S tanssittaa juhlivaa kansaa, mutta mies itse ei ole pelkkä bilekone. Hän aistii vahvasti ihmisten energioita eikä peittele tunteitaan.

 • Antti Tuisku: "Kesäkeikan jälkeen pillit pussiin vähintään vuodeksi"

  05.12.2017 Puoli seitsemän

  Suomen suurin poptähti lupaa etsiä uutta visiota

  Kaksi loppuunmyytyä areenakonserttia viime vuonna olivat Antti Tuiskun mielestä vain alkusoittoa maaliskuun lopussa 2018 starttaavalle Mun on pakko twerkkaa -kiertueelle.

 • Tuhansien raitojen miehet olivat suomalaisen iskelmän uurastajia

  01.12.2017 Yle Teema

  Suomen komppi soittaa lukemattomilla iskelmälevyillä

  Dokumentti Tuhansien raitojen miehet kertoo suomalaisten studiomuusikoiden kultaisista vuosikymmenistä 1960–90-luvuilla. "Suomen kompiksi" itseään nimittänyt ydinryhmä kokoontuu 20 vuoden tauon jälkeen studioon soittamaan ja tarinoimaan.

 • Johanna Kurkela haluaisi laulaa pelimusiikkia: "Fantasiapelit ovat kuin toinen koti"

  09.11.2017 Puoli seitsemän

  Johanna Kurkela on intohimoinen fantasiapelifani

  Johanna Kurkela on intohimoinen fantasiapelifani

 • Badding opetteli humppaa, jotta voisi laulaa kuin Elvis

  27.08.2017 Elävä arkisto

  Parikymmenvuotinen ura jätti pysyvän jäljen suomipoppiin.

  Herkkä-ääninen Rauli "Badding" Somerjoki (1947–1987) kykeni tulkitsemaan yhtä uskottavasti niin rockia, humppaa kuin sävellettyä lakitekstiä. Somerolaislaulajan vain parikymmenvuotinen ura jätti pysyvän jäljen suomalaiseen populaarimusiikkiin.

 • Tomas Ledin ei pysy laskuissa mukana – niin monta kertaa artisti on esiintynyt Allsång på Skansenin yhteislaulussa

  27.06.2017 Yle TV1

  Tomas Ledin esiintyy Allsång på Skansenin avausjaksossa.

  Tomas Ledin on tuttu artisti Allsång på Skansen -yhteislaulutapahtumassa. Ledin esiintyy kauden avausjaksossa 27. kesäkuuta,

 • Dokumenttiprojekti: Vesku

  14.06.2017 Yle TV1

  Dokumenttielokuva kansan rakastamasta monitaiturista.

  Dokumenttielokuva kertoo koko kansan rakastamasta näyttelijästä ja laulajasta Vesa-Matti Loirista.

 • Kathleen Ferrier

  16.03.2017 Yle Teema

  Dokumentti lyhyen mutta huikean uran tehneestä laulajasta

  Kathleen Ferrier oli englantilainen oopperalaulaja, joka teki upean mutta surullisella tavalla lyhyeksi jääneen kansainvälisen uran. Vuonna 1953 vain 41-vuotiaana kuollut kontra-altto oli viime vuosisadan ainutlaatuisimpia ääniä.

 • Amy on sydäntäsärkevä elokuva hukatusta lahjakkuudesta

  23.02.2017 Yle Teema

  Oscarin voittanut dokumentti tv-ensi-illassa 25.2. klo 21.

  Asif Kapadian ohjaama dokumenttielokuva laulaja Amy Winehousesta on liikuttavaa, koskettavaa, sydäntäsärkevää ja raivostuttavaakin katsottavaa. Se on paitsi erinomainen musiikkielokuva ja taitavasti koottu henkilökuva myös järkyttävä tarina hukatusta lahjakkuudesta. Parhaan dokumentin Oscarin helmikuussa 2016 voittanut Amy saa Suomen-tv-ensi-iltansa Teemalauantaissa 25.2.2017. Elokuvan jälkeen esitetään Amy Winehousen Lontoon-konsertti vuodelta 2007.

 • Laulaja Johanna Pakonen sairasti bulimiaa vuosia: “Opettelen edelleen kohtelemaan kehoani armollisemmin"

  10.02.2017 Vaakakapina

  Vuosien syömishäiriökierre loppui vasta raskauden myötä.

  "Alalle tuli koko ajan nuorempia, kauniimpia ja laihempia naisia. Laihuutta ihannoitiin ja kaikkien muotilehtien kansissa oli anorektikolta näyttäviä naisia." Ulkonäköpaineet ja syömishäiriö määrittivät Johanna Pakosen elämää vuosia. Nykyään nainen suhtautuu kehoonsa armollisemmin ja pitää huolen, ettei kukaan puhu hänen tyttärelleen laihdutusasioita.

 • Carole King 75 vuotta: dokumentti ja konsertti

  01.02.2017 Yle Teema

  Teema juhlii populaarimusiikin legendaa 5.2. klo 21–22.55.

  Carole King on luonut satoja kuolemattomia poplauluja, aluksi Gerry Goffinin kanssa muille artisteille, myöhemmin itselleen. Uusi dokumentti Carole King: A Natural Woman ja Lontoossa viime kesänä taltioitu Tapestry-konsertti juhlistavat populaarimusiikin legendan 75-vuotispäivää 9.2.2017. Molempien ensi-ilta Teemalla sunnuntaina 5.2. klo 21. Yle Live: Carole King ja Tapestry uusintana Teemalla perjantaina 21.7. klo 22.50.

 • Elina, Sari ja Saara Aalto huippukokoustivat mummolassa yksivuotiaina

  11.11.2016 Elävä arkisto

  Kuvauksia yksivuotiaiden elämästä, mukana Saara Aalto.

  Laulaja ja X-Factor -tähti Saara Aalto ja tämän serkut Elina ja Sari ikuistettiin vuonna 1988 isoisänsä Eeli Aallon ohjaamaan dokumenttiin Huippukokous mummolassa. Sympaattisessa ja oivaltavassa ohjelmassa yksivuotiaiden lasten touhuja selostetaan kuin suurta uutistapahtumaa konsanaan.

 • Keskenkasvuisen Robertinon laulu lumosi myös Suomessa

  09.08.2016 Elävä arkisto

  Roberto Loreti

  Italolaulaja Roberto Loreti nousi 1960-luvun alussa Pohjoismaiden suursuosikiksi alle murrosikäisenä. Kirkasääninen tenavatähti hullaannutti suomalaisyleisöäkin moneen otteeseen.

 • Rockstopin neljäs vuosi

  26.05.2016 Elävä arkisto

  Musiikkiohjelman neljäs kausi sisälsi 12 jaksoa.

  Musiikkiohjelma Rockstopin neljäs kausi esitettiin vuosina 1990–1991. Kauden 12 jaksossa artisteilta kysyttiin muun muassa heidän unelmistaan, uriensa huippukohdista ja jopa elämän tarkoituksesta. Myös kylmän sodan päättyminen ja juontaja Heli Nevakareen viehtymys ympäristöasioihin näkyivät ohjelmassa. Rockstopille ominaisia hassutteluja ja edeltäviltä vuosilta tuttuja special-jaksoja nähtiin tälläkin kaudella. Vuoden aikana kunnioitettiin myös kahta menehtynyttä Hurriganes-jäsentä.

 • Frank Sinatra – mies ja Ääni

  09.12.2015 Elävä arkisto

  Maratonohjelma 1900-luvun suurimmasta laulajasta.

  Frank Sinatra on monessa yhteydessä julistettu 20. vuosisadan suurimmaksi laulajaksi. Juhani Similä, Peter von Bagh ja Pekka Laine omistivat hänelle vuonna 1994 mammuttimaisen radiospesiaalin, joka kävi juurta jaksain läpi niin miehen kuin hänen taiteensa vaiheet. Kunnianosoitus on tässä kuultavissa neliosaisena sarjana.

 • J. Karjalaisen laulut syntyvät hyvistä tarinoista ja ajattomista ihanteista

  06.11.2015 Elävä arkisto

  J. Karjalaisen haastattelu ja esiintymisiä vuosien varrelta.

  Mansikkapaikka-ohjelmassa vuodelta 2011 käydään läpi hittinikkarin uraa sekä kuullaan hänen näkemyksiään säveltämisestä ja laulumiehen ammatista. Lisäksi haastattelussa valotetaan, kuinka mies tutustui blues-musiikkiin ja mikä on tarina amerikkalais-suomalaisia kansanlauluja julkaisseen Lännen-Jukan takana. Amerikansuomalaisten folklevyjen jälkeen muusikko palasi takaisin suomirockin pariin. Artikkeliin on myös koottu musiikkivideoita ja live-esiintymisiä pitkän uran varrelta.

 • Sanni etsii lauluissaan itseään

  27.10.2015 Elävä arkisto

  Sanni on laulaja, kirjoittaja ja näyttelijä

  Laulaja Sanni Kurkisuo nousi radioiden soittolistoille ensimmäisellä levyllään vuonna 2013. Omat laulunsa sanoittava Sanni oli löytänyt kirjoittamisen jo nuorena. Kahdeksanvuotiaana hän voitti Napero-Finlandia-palkinnon kirjoittamallaan sadulla linnusta, joka halusi laulaa.

 • Pepe & Saimaa mykisti ja villitsi

  21.08.2015 Elävä arkisto

  Pepe Willberg teki näyttävän paluun vuonna 2014

  Yksi vuoden 2014 puhutuimmista musiikkitapauksista oli Pepe Willbergin nousu levylistojen kärkeen. Paluu eturiviin tapahtui suurisointisella, yllättävällä kombinaatiolla Matti Mikkolan ohjastuksessa. Uuden vuosituhannen Saimaa-ilmiötä päästiin kokemaan ensimmäisen kerran livenä Ruisrockissa.

 • Amerikansuomalaiset Sirkka ja Aarne Rikka lähtivät rakentamaan Neuvostoliittoa

  21.08.2015 Elävä arkisto

  Amerikansuomalaiset Aarne ja Sirkka Rikka lähtivät rakentama

  Tuhansien muiden amerikansuomalaisten eli amerikanskien tavoin Aarne ja Sirkka Rikka lähtivät Detroitista rakentamaan Neuvostoliittoa 1930-luvulla. Lamasta kärsivästä Yhdysvalloista poismuuttajat olivat iloisia työstä Neuvostoliitossa, mutta puolisoiden kohtalot erkanivat toisistaan.

 • Myrskyluodon Maija monella tavalla

  30.07.2015 Elävä arkisto

  15 erilaista sovitusta klassisesta kappaleesta.

  Suuri osa suomalaisista tuntee Lasse Mårtensonin ennen kaikkea Åke Lindmanin ohjaaman Myrskyluodon Maija televisioelokuvan musiikin säveltäjänä ja soittajana. Elävän arkiston koosteeseen on kerätty 15 versiota sarjan rakastetusta tunnussävellyksestä, eri esittäjiltä, eri ohjelmista.

Sivut