Hyppää pääsisältöön

laulajat

 • Johanna Kurkela haluaisi laulaa pelimusiikkia: "Fantasiapelit ovat kuin toinen koti"

  09.11.2017 Puoli seitsemän
 • Badding opetteli humppaa, jotta voisi laulaa kuin Elvis

  27.08.2017 Elävä arkisto
  Herkkä-ääninen Rauli "Badding" Somerjoki (1947–1987) kykeni tulkitsemaan yhtä uskottavasti niin rockia, humppaa kuin sävellettyä lakitekstiä. Somerolaislaulajan vain parikymmenvuotinen ura jätti pysyvän jäljen suomalaiseen populaarimusiikkiin.
 • Tomas Ledin ei pysy laskuissa mukana – niin monta kertaa artisti on esiintynyt Allsång på Skansenin yhteislaulussa

  27.06.2017 Yle TV1
  Tomas Ledin on tuttu artisti Allsång på Skansen -yhteislaulutapahtumassa. Ledin esiintyy kauden avausjaksossa 27. kesäkuuta,
 • Dokumenttiprojekti: Vesku

  14.06.2017 Yle TV1
  Dokumenttielokuva kertoo koko kansan rakastamasta näyttelijästä ja laulajasta Vesa-Matti Loirista.
 • Kathleen Ferrier

  16.03.2017 Yle Teema
  Kathleen Ferrier oli englantilainen oopperalaulaja, joka teki upean mutta surullisella tavalla lyhyeksi jääneen kansainvälisen uran. Vuonna 1953 vain 41-vuotiaana kuollut kontra-altto oli viime vuosisadan ainutlaatuisimpia ääniä.
 • Amy on sydäntäsärkevä elokuva hukatusta lahjakkuudesta

  23.02.2017 Yle Teema
  Asif Kapadian ohjaama dokumenttielokuva laulaja Amy Winehousesta on liikuttavaa, koskettavaa, sydäntäsärkevää ja raivostuttavaakin katsottavaa. Se on paitsi erinomainen musiikkielokuva ja taitavasti koottu henkilökuva myös järkyttävä tarina hukatusta lahjakkuudesta. Parhaan dokumentin Oscarin helmikuussa 2016 voittanut Amy saa Suomen-tv-ensi-iltansa Teemalauantaissa 25.2.2017. Elokuvan jälkeen esitetään Amy Winehousen Lontoon-konsertti vuodelta 2007.
 • Laulaja Johanna Pakonen sairasti bulimiaa vuosia: “Opettelen edelleen kohtelemaan kehoani armollisemmin"

  10.02.2017 Vaakakapina
  "Alalle tuli koko ajan nuorempia, kauniimpia ja laihempia naisia. Laihuutta ihannoitiin ja kaikkien muotilehtien kansissa oli anorektikolta näyttäviä naisia." Ulkonäköpaineet ja syömishäiriö määrittivät Johanna Pakosen elämää vuosia. Nykyään nainen suhtautuu kehoonsa armollisemmin ja pitää huolen, ettei kukaan puhu hänen tyttärelleen laihdutusasioita.
 • Carole King 75 vuotta: dokumentti ja konsertti

  01.02.2017 Yle Teema
  Carole King on luonut satoja kuolemattomia poplauluja, aluksi Gerry Goffinin kanssa muille artisteille, myöhemmin itselleen. Uusi dokumentti Carole King: A Natural Woman ja Lontoossa viime kesänä taltioitu Tapestry-konsertti juhlistavat populaarimusiikin legendan 75-vuotispäivää 9.2.2017. Molempien ensi-ilta Teemalla sunnuntaina 5.2. klo 21. Yle Live: Carole King ja Tapestry uusintana Teemalla perjantaina 21.7. klo 22.50.
 • Elina, Sari ja Saara Aalto huippukokoustivat mummolassa yksivuotiaina

  11.11.2016 Elävä arkisto
  Laulaja ja X-Factor -tähti Saara Aalto ja tämän serkut Elina ja Sari ikuistettiin vuonna 1988 isoisänsä Eeli Aallon ohjaamaan dokumenttiin Huippukokous mummolassa. Sympaattisessa ja oivaltavassa ohjelmassa yksivuotiaiden lasten touhuja selostetaan kuin suurta uutistapahtumaa konsanaan.
 • Keskenkasvuisen Robertinon laulu lumosi myös Suomessa

  09.08.2016 Elävä arkisto
  Italolaulaja Roberto Loreti nousi 1960-luvun alussa Pohjoismaiden suursuosikiksi alle murrosikäisenä. Kirkasääninen tenavatähti hullaannutti suomalaisyleisöäkin moneen otteeseen.
 • Rockstopin neljäs vuosi

  26.05.2016 Elävä arkisto
  Musiikkiohjelma Rockstopin neljäs kausi esitettiin vuosina 1990–1991. Kauden 12 jaksossa artisteilta kysyttiin muun muassa heidän unelmistaan, uriensa huippukohdista ja jopa elämän tarkoituksesta. Myös kylmän sodan päättyminen ja juontaja Heli Nevakareen viehtymys ympäristöasioihin näkyivät ohjelmassa. Rockstopille ominaisia hassutteluja ja edeltäviltä vuosilta tuttuja special-jaksoja nähtiin tälläkin kaudella. Vuoden aikana kunnioitettiin myös kahta menehtynyttä Hurriganes-jäsentä.
 • Frank Sinatra – mies ja Ääni

  09.12.2015 Elävä arkisto
  Frank Sinatra on monessa yhteydessä julistettu 20. vuosisadan suurimmaksi laulajaksi. Juhani Similä, Peter von Bagh ja Pekka Laine omistivat hänelle vuonna 1994 mammuttimaisen radiospesiaalin, joka kävi juurta jaksain läpi niin miehen kuin hänen taiteensa vaiheet. Kunnianosoitus on tässä kuultavissa neliosaisena sarjana.
 • J. Karjalaisen laulut syntyvät hyvistä tarinoista ja ajattomista ihanteista

  06.11.2015 Elävä arkisto
  Mansikkapaikka-ohjelmassa vuodelta 2011 käydään läpi hittinikkarin uraa sekä kuullaan hänen näkemyksiään säveltämisestä ja laulumiehen ammatista. Lisäksi haastattelussa valotetaan, kuinka mies tutustui blues-musiikkiin ja mikä on tarina amerikkalais-suomalaisia kansanlauluja julkaisseen Lännen-Jukan takana. Amerikansuomalaisten folklevyjen jälkeen muusikko palasi takaisin suomirockin pariin. Artikkeliin on myös koottu musiikkivideoita ja live-esiintymisiä pitkän uran varrelta.
 • Sanni etsii lauluissaan itseään

  27.10.2015 Elävä arkisto
  Laulaja Sanni Kurkisuo nousi radioiden soittolistoille ensimmäisellä levyllään vuonna 2013. Omat laulunsa sanoittava Sanni oli löytänyt kirjoittamisen jo nuorena. Kahdeksanvuotiaana hän voitti Napero-Finlandia-palkinnon kirjoittamallaan sadulla linnusta, joka halusi laulaa.
 • Pepe & Saimaa mykisti ja villitsi

  21.08.2015 Elävä arkisto
  Yksi vuoden 2014 puhutuimmista musiikkitapauksista oli Pepe Willbergin nousu levylistojen kärkeen. Paluu eturiviin tapahtui suurisointisella, yllättävällä kombinaatiolla Matti Mikkolan ohjastuksessa. Uuden vuosituhannen Saimaa-ilmiötä päästiin kokemaan ensimmäisen kerran livenä Ruisrockissa.
 • Amerikansuomalaiset Sirkka ja Aarne Rikka lähtivät rakentamaan Neuvostoliittoa

  21.08.2015 Elävä arkisto
  Tuhansien muiden amerikansuomalaisten eli amerikanskien tavoin Aarne ja Sirkka Rikka lähtivät Detroitista rakentamaan Neuvostoliittoa 1930-luvulla. Lamasta kärsivästä Yhdysvalloista poismuuttajat olivat iloisia työstä Neuvostoliitossa, mutta puolisoiden kohtalot erkanivat toisistaan.
 • Myrskyluodon Maija monella tavalla

  30.07.2015 Elävä arkisto
  Suuri osa suomalaisista tuntee Lasse Mårtensonin ennen kaikkea Åke Lindmanin ohjaaman Myrskyluodon Maija televisioelokuvan musiikin säveltäjänä ja soittajana. Elävän arkiston koosteeseen on kerätty 15 versiota sarjan rakastetusta tunnussävellyksestä, eri esittäjiltä, eri ohjelmista.
 • Backstreet Boys täytti areenat ja nuorten sydämet 1990-luvun lopulla

  17.07.2015 Elävä arkisto
  Amerikkalainen poikabändi Backstreet Boys nousi hurjaan suosioon Suomessa 1990-luvun lopulla. Bändin keikkaillessa Suomessa vuonna 1999 täyttyi Helsingin kaupunkikuva yhtyeen nuorista faneista. Varsinkin vaaleakutrinen Nick oli nuorten tyttöjen suosikki.
 • Viimeiset kiusaukset toi oopperan kansan suosioon

  13.07.2015 Elävä arkisto
  Oopperalla on maailmalla jo vuosisatoja vanhat perinteet, mutta suomalaisille taidemuoto oli melko tuntematon aina 1970-luvulle asti. Säveltäjä Joonas Kokkosen Viimeisistä kiusauksista tuli tuolloin yksi oopperan renessanssin käynnistäjistä, kun se sai kantaesityksensä 1975.
 • Erin repii itsestään uusia persoonia lauluihinsa

  01.07.2015 Elävä arkisto
  Tyttöduo Nylon Beatissa pitkän uran tehnyt Erin Anttila nousi muutaman hiljaiselovuoden jälkeen pop-Suomen tähtitaivaalle sooloartistina. Vuonna 2011 julkaistu Hunningolla saavutti suuren suosion. Vuoden 2014 Ruisrockissa kuultiin lauluja myös Erinin toiselta Sä osaat! -levyltä.

Sivut