Hyppää pääsisältöön

Ang Lee

 • Äänestä! Kirja vs. Leffa: Järki ja tunteet

  04.06.2019 Yle Puhe

  Kirja vs. Leffa: Järki ja tunteet, kirja vai leffa?

  Jarmo Laitanevan toimittamassa Kirja vs. Leffa -ohjelmasarjassa sukelletaan säätyläisyhteiskuntaan, kun käsittelyssä on Järki ja tunteet. Jane Austenin vuonna 1811 julkaisema romaani on humoristisen ja sydämellisen tyylinsä ansiosta ajaton klassikko. Ang Leen vuonna 1995 ohjaama elokuvaversio on Oscar-palkittu. Anna äänesi, kumpi on parempi - kirja vai leffa?

 • Heath Ledger teki näyttelijäntyötä äärirajoilla – dokumentti paljastaa, miten hän loi uuden, vertahyytävän Jokerin

  26.06.2017 Ohjelmat

  Heath Ledger teki näyttelijän työtä äärirajoilla

  Nuorena kuollut Heath Ledger oli sukupolvensa lahjakkaimpia näyttelijöitä. Hän teki yhden mieleenpainuvimmista rooleistaan elokuvassa Brokeback Mountain. Yön ritarista puolestaan muistetaan hänen vertahyytävä roolinsa Batmanin arkkivihollisena Jokerina.

 • Brokeback Mountain

  06.02.2017 Yle Teema

  Ang Leen draama lännenmiesten kielletystä rakkaudesta

  Kolmella Oscarilla palkittu elokuva Wyomingin ja Texasin lakeuksilta, kahden cowboyn kielletystä rakkaustarinasta, joka kestää läpi vuosien.

 • Bergmanin videot: maailmankuulut elokuvantekijät pohtivat elämän peruskysymyksiä mestariohjaajan vhs-kokoelman äärellä

  04.10.2016 Yle Teema

  Kuusiosainen dokumentti tarjoaa suuria teemoja ja yllätyksiä

  Mitä elokuvia mestariohjaaja itse katsoi? Kuusiosaisessa dokumenttisarjassa kuuluisat elokuvantekijät ympäri maailmaa tutustuvat Ingmar Bergmanin omaan videokokoelmaan Fårön saarella ja puhuvat elokuviensa yhteisistä, suurista teemoista. Näin löytyy yllättäviä, liikuttavia ja hauskoja yhteyksiä eri puolilla maailmaa ja eri genreissä toimivien elokuvantekijöiden väliltä. Teemalla sunnuntaisin 16.10.–20.11. klo 20.15.