Hyppää pääsisältöön

Karkkipäivä

 • (T)EHOSTUSTA

  31.03.2019 Näkökulmat

  Naistehostamis - tie maalliseen paratiisiin.

  Moneen asiaan miehiä tarvitaankin. Nuolemaan pikkuleipätaikinan kaavin, milloin lapsia ei ole käytettävissä, ja katsomaan, onko Taistelevat metsot, Ryöstö seraljista tai Rammstein seinällä suorassa.

 • Globaaleja uhkia ja maahanmuuttajia - nämä teokset kuvaavat 2010-lukua

  21.12.2017 Kirjojen Suomi

  Mitä 2010-luvun kirjat kertovat ajastamme?

  Kirjojen Suomi -sarjaan valitut 2010-luvun teokset kertovat talouden taantuman vaikutuksista ihmisten arkeen, lasten kaltoinkohtelusta, uskonnollisen yhteisön kuristavasta ilmapiiristä, valeuutisten ja modernin informaatiosodankäynnin uhkista ja ilmastokatastrofin seurauksista. Kirjallisuutemme uusi ilmiö olivat muualta Suomeen muuttaneiden kirjailijoiden tärkeät teokset.

 • Onnea, isät! Valitsimme luettavaksi isyydestä kertovia e-kirjoja

  09.11.2017 Kirjojen Suomi

  Isänpäiväksi kirjoja isyydestä

  Sunnuntaina vietetään isänpäivää. Valitsimme Kirjojen Suomen sadan vuoden kirjalistalta luettavaksi e-kirjoja, jotka kertovat isyydestä eri aikoina.

 • Ainutlaatuiset kakarat – ymmärtääkö kirjallisuus 2010 -luvun lasta?

  03.02.2017 Kirjojen Suomi

  Tutkin Nummen Karkkipäivää ja Aapelin Pikku Pietarin pihaa

  Nykyvanhemmat ymmärtävät lapsiaan paremmin kuin yksikään aikaisempi sukupolvi. Lapset ovat osallisia ja kantavat yhä enemmän vastuuta itsestään. Toimittaja Maija Puska pohtii esseessään, kuinka yllättävän samanlaisina lapset kuvataan 1950- ja 2010-luvun teoksissa. Onko mahdollista olla lapsi, jos aikuiset loistavat poissaolollaan?