Hyppää pääsisältöön

Mika Rättö

 • Fantasiaa, scifiä, steampunkia ja näköisfiguureja – Eero Okkonen osaa rakentaa legoista mitä vain

  06.11.2018 Kulttuuricocktail

  Kulttibändi Circle legoina!

  Arkkitehtiopiskelija Eero Okkonen on kehittänyt legorakentamisesta taidetta. Okkonen pakertaa mielellään karikatyyrejä muun muassa Terry Pratchettin ja Hayao Miyazakin fantasiamaailmoista tai scifistä ja steampunkista. Tuore taidonnäyte on valokuvien pohjalta loihdittu hämmästyttävä figuurisarja kulttibändi Circlestä. KulttuuriCocktail kävi seuraamassa Lego-Speden valmistumista.

 • Takarivissä viihtyvä eturivin muusikko – Tomi Leppäsen maailmassa vähemmän on enemmän

  01.11.2018 Kulttuuricocktail

  Tomi Leppänen ei ole tottunut pitämään meteliä itsestään.

  Tomi Leppänen ei ole tottunut pitämään meteliä itsestään. Hänen ei tarvitse, sillä hänen riisutut mutta sitäkin näyttävämmät otteensa rumpalina ja graafisena suunnittelijana pitävät huolen siitä, että hänet tullaan hakemaan kotoa töihin. Kuka tahansa ei Leppästä kuitenkaan saa. Hän on pitkien suhteiden mies, joka soittaa kaikista mieluiten tuttujen ihmisten kanssa esimerkiksi Aavikossa, Circlessä ja K-X-P:ssä. Tuttaviksi pyrkiviä riittää, sillä maailma ei vielä tunne ihmistä, joka ei pitäisi Tomi Leppäsestä.

 • Ärsyttävimmät kysymykset vs. unelmien kysymykset – annoimme artistien päättää

  28.06.2018 Kulttuuricocktail

  Mitä artistit haluavat heiltä kysyttävän?

  Mitä artistit haluavat heiltä kysyttävän?

 • Viiden pennin progressiivista rockia - Circle: Termostaatti

  19.12.2017 Musiikki

  Katso yhden kameraoton live

  Circle ei halunnut tietää ennen Termostaatti-biisin tallennushetkeä kuvaussuunnitelmista mitään. Jussi Lehtisalon sanoin: “Haluamme alistua tahtoonne ja olemme valmiit häpäisemään itsemme”. Vastaavasti kuvausryhmä kuuli kappaleen ensimmäisen kerran soundcheckissä, koska bändi sävelsi sen edeltävänä iltana. Termostaatti saa ensiesityksensä tässä yhden kameraoton livessä.

 • Meri-Porin taivaan alla tapahtuu kummia – Samurai Rauni Reposaarelainen Teemalauantaissa 25.11.

  23.11.2017 Yle Teema

  Hurja toimintadraama Meri-Poria piinaavasta samuraista

  Teemalauantaissa nähdään yksi viime vuosien erikoisimmista kotimaisista elokuvatuotannoista: porilaisten monialataiteilijoiden hurja toimintadraama Meri-Poria piinaavasta juoposta samuraista. Elokuvan lisäksi nähdään dokumentti sen tekemisestä sekä ohjaaja Mika Rätön henkilökuva.

 • Maailman paras rockbändi? Opas kulttibändi Circlen maailmaan

  05.05.2017 Kulttuuricocktail

  Circleä aloittelijoille!

  Circleä aloittelijoille! Mika Rättö ja Jussi Lehtisalo opastavat vuonna 1991 perustetun Circle-yhtyeen maailmaan. Avantgardistinen rock-kokoonpano on seikkaillut kokeellisen musiikin käymättömillä korpimailla 26 vuotta, ja albumeita on kertynyt kymmenittäin.

 • KulttuuriCocktailin dokumenttisarja alkaa Yle Teemalla: valtavirran ulkopuolelta tulee perinteiden haastajia

  11.04.2017 Kulttuuricocktail

  KulttuuriCocktailin dokumenttisarja Yle Teemalla

  KulttuuriCocktailin uusi dokumenttisarja esittelee luovuuden erilaisia ulottuvuuksia neljästä eri näkökulmasta. Dokumentit esitetään Yle teemalla 25.4. alkaen.

 • Circle-laulaja Mika Rättö muuttui samuraiksi - "Olen kuin moottorisaha"

  10.10.2016 Kulttuuricocktail

  Circle-yhtyeen laulaja Mika Rättö ohjasi elokuvan

  Samurai Rauni Reposaarelaisen ohjaaja ja pääosanäyttelijä Mika Rättö on kulttuuripersoona, joka voisi yksin vastata keskikokoisen kaupungin luovasta pääomasta. Säveltäjä, rocklaulaja, taidemaalari ja kirjailija Rättö kertoo olevansa kuin moottorisaha, joka jyrää eteenpäin.

 • Reposaaren samurai vihdoin valkokankaalla – ohjaajaltakin meinasi jo loppua puhti kesken

  02.09.2016 Yle Uutiset

  Samurai Rauni Reposaarelainen saa ensi-iltansa Rakkautta & Anarkiaa -festivaaleilla kolmen viikon päästä. Useamman vuoden projekti ehti viedä hetkellisesti mehut ohjaajasta, mutta nyt erikoisista projekteistaan tunnettu Mika Rättö hauduttelee päässään jo mystistä Töölön silkkimunaa.

 • Suomalainen samurai-elokuva leikkausta vaille valmis: "Kunhan opimme dubbaamaan"

  13.01.2016 Yle Uutiset

  Japanilaisen mytologian yhdistäminen nykyiseen Suomeen kummajaisia pursuavassa elokuvassa luo jo lähtökohtaisesti haasteita. Kun elokuvan tekijät ovat asialla ensimmäistä kertaa, kasvaa haaste entisestään. Ehkä juuri erikoisten lähtökohtiensa ansiosta Rauni Reposaarelainen on noussut jopa kulttimaineeseen.

 • Leinoselle ja Rätölle kokovuotinen apuraha

  12.12.2011 Yle Uutiset

  Säveltäjä Juha Leinonen ja kuvataiteilija-muusikko Mika Rättö Porista ovat saaneet Satakunnan taidetoimikunnalta kokovuotisen työskentelyapurahan. Apuraha on suuruudeltaan vajaat 20 000 euroa. Puolivuotisen työskentelyapurahan, noin 9 500 euroa sai porilainen kuvataiteilija Pasi Vainionpää.

 • Suomalaisartistit valittiin 2000-luvun musiikillisiksi neroiksi

  09.09.2011 YleX

  Verkossa toimiva musiikkimedia Nuorgam listasi 2000-luvun merkittävimmät musiikilliset nerot – ykkössijalle valikoituivat useista musiikkiprojekteistaan tunnetut Mika Rättö ja Jussi Lehtisalo.

 • Muistilista käytettyä autoa ostavalle

  23.05.2011 Yle Uutiset

  YLE Häme kysyi autokaupan asiantuntijalta vinkkejä käytetyn auton ostoon. Mitä kaikkea tulee ottaakaan huomioon ja tarkistaa ennen ostopäätöstä. Vastaamassa oli Auto Tawastian yrittäjä Mika Rättö.

 • Netti teki käytettyjen autojen ostajista täsmäohjuksia

  23.05.2011 Yle Uutiset

  Internet on noussut käytettyjen autojen kaupassa entistä tärkeämmäksi välineeksi. Ostajat ovat valmiita pitkille täsmäostoksille matkojenkin takaa, kunhan sopiva auto on netin avulla haarukoitu. Hämeenlinna on tilastojen mukaan maan edullisimpia paikkoja hankkia käytetty ajokki.

 • Mika Rättö: Tihkuluodon kuiskaajat

  08.01.2010 Yle Uutiset

  Kuvitteellisessa Tihkuluodossa asuu kummallinen joukko, päähenkilönä äitinsä nurkissa viruva poika, Hiili Hansson Kekäle. Kirja on kasvutarina pojasta mieheksi ja vätyksestä sankariksi. Mika Rättö on myös kuvittanut teoksen, ja niissä hän esittelee lukijalle ne hahmot, joihin Hiili Hansson öisillä retkillään tutustuu.

 • Pertti Mäkiselle suurin apuraha

  14.12.2009 Yle Uutiset

  Satakunnan taidetoimikunta on myöntänyt ensi vuodelle vajaat 187 000 euroa apurahoja taiteenharjoittajille ja yhteisöille. Suurimman yksittäisen avustuksen sai lavialainen kuvanveistäjä Pertti Mäkinen. Mäkinen sai yksivuotisen työskentelyapurahan, joka on suuruudeltaan vajaat 19 000 euroa.

 • Mika Rättö: Tihkuluodon kuiskaajat

  12.05.2009 Elävä arkisto

  Kuvitteellisessa Tihkuluodossa asuu kummallinen joukko, päähenkilönä äitinsä nurkissa viruva poika, Hiili Hansson Kekäle. Kirja on kasvutarina pojasta mieheksi ja vätyksestä sankariksi.

 • Aamun kirja 12.5. - Mika Rättö - Tihkuluodon kuiskaajat

  12.05.2009 Yle Uutiset

  Kuvitteellisessa Tihkuluodossa asuu kummallinen joukko, päähenkilönä äitinsä nurkissa viruva poika, Hiili Hansson Kekäle. Kirja on kasvutarina pojasta mieheksi ja vätyksestä sankariksi. Mika Rättö on myös kuvittanut teoksen, ja niissä hän esittelee lukijalle ne hahmot, joihin Hiili Hansson öisillä retkillään tutustuu.

 • Monitoimitaiteilija Mika Rättö

  01.04.2009 Elävä arkisto

  Sähköasentaja Mika Rättö tekee kuvataidetta, näytelmiä ja lastenkirjoja. Lisäksi hän soittaa psykedeelistä musiikkia eri puolilla Atlanttia.