Hyppää pääsisältöön

Harri Ahmas

 • Ahmas ottaa urut vakavasti

  05.11.2019 Yle Klassinen

  Levyarvostelu

  Fagotisti-säveltäjä Harri Ahmaksen musiikki on yleensä mukavaa kuultavaa ja soittimellista. Pidän hänen leppoisan värikkäistä puhallinkappaleistaan, mutta Ahmas välttelee modernismin harmaita alueita menestyksekkäästi myös suuren mittakaavan teoksissa, etenkin konsertoissa. Urkutohtori Jan Lehtolan levytystehtaan uutuustuote esittelee nyt Ahmaksen urkuteokset, ja niiden perusteella Ahmas ottaa urut vakavasti, ehkä liiankin.

 • Tuubistin oma, hauska syntymäpäivälahja

  07.05.2019 Yle Klassinen

  Levyarvostelu

  Sinfonia Lahden tuubisti Harri Lidsle täytti vastikään viisikymmentä ja teki itselleen lahjaksi levyn. Ohjelmistoksi Lidsle valikoi kolmekymmenvuotisen, komean soolouransa varrelta itsensä näköistä musiikkia, ja soittokumppaniksi löytyi pianisti Tuomas Turriagon lisäksi lähipiiristä perkussionisti Casper Lidsle.

 • Kamariooppera pelkistyy levyllä laulusarjaksi

  21.10.2016 Klassinen

  Levyarvostelu

  Säveltäjä Harri Ahmaksen kamariooppera Käärmesormus pohjautuu Tittamari Marttisen runokokoelmaan. Marttinen kertoo myöhäiskeskiajalle etäännytetyn tarinan vahvan naisen elämästä, mutta runot piirtävät lähinnä tilannekuvia, ja dynaamisen juonen joutuu lukija täydentämään. Oopperaesityksenä tanssin ja ohjauksen kera Käärmesormus lienee edennyt luontevasti, mutta äänilevyllä se pelkistyy ylipitkäksi laulusarjaksi.