Hyppää pääsisältöön

Talo Ranskassa

  • Ranskalainen romantikko

    15.03.2013 Oppiminen

    Onko Ranskassa rakastuneita pareja enemmän kuin muualla?

    Ranskalaismiesten fyysiset huomionosoitukset julkisilla paikoilla vaikuttavat rohkeammilta kuin meillä päin. Onko niin, että Ranskassa näkee rakastuneita, toisiaan jatkuvasti hipelöiviä pariskuntia enemmän kuin muualla?

  • Koirat haukkuvat ranskaksi

    15.03.2013 Oppiminen

    Ranskalaiset rakastavat koiria!

    Ranskalaiset rakastavat koiria, sen käsityksen saa ainakin Montpellier’ssä, jossa sorahtavan ärrän päälle haukahtelevat pikku olennot kipittävät lukuisina isäntien ja emäntien perässä pitkin vanhan kaupungin katuja ja puistokäytäviä.

  • Ranskalainen kaunotar

    15.03.2013 Oppiminen

    Ranskatar panostaa ulkonäköönsä, "silhouette" on tärkeä.

    Keskiverto ranskatar panostaa ulkonäköönsä, sekä tuotteissa että hoitosalongeissa. Ranskattarien kauneudenajattelu ulottuu paljolti myös vartaloon ja alusasuihin. ”Silhoutte”, vartalon koko kuva, on keskeisen tärkeä, se on myös missikriteeri.

  • Canal du Midi

    12.03.2013 Oppiminen

    1681 reitti Ranskan halki Välimereltä Atlanttiin valmistui.

    Canal du Midi saatiin päätökseen vuonna 1681 ja Välimeri yhdistyi Atlanttiin! Monen hallitsijan unelma tavara- ja henkilöliikenteen helpottamiseksi toteutui. Nykyään Canal du Midi on puhtaasti matkailukohde, jota pitkin voi verkkaisesti vaeltaa proomulla. Suosio on suunnaton, sillä kanava merkittiin Unescon maailmanperintöluetteloon vuonna 1996.

  • Paras tapa herkutella osteri on pureskella se kunnolla

    11.03.2013 Oppiminen

    Bouziguesin pikkukylä tunnetaan osteriviljelmistään.

    Bouzigues, viehkeä pikkukylä Sète’in kyljessä, tunnetaan osteriviljelmistään ja merenrantaravintoloistaan. Restaurant-dégustation eli maisteluravintola tarjoaa makuelämyksiä äyriäisten maailmasta, tärkeimmässä roolissa taatusti tuoreet osterit ja simpukat.

  • Sormisuolaa Camarguesta

    11.03.2013 Oppiminen

    Suolakiteet eli fleur de sel kerätään käsin suoraan merestä.

    Tätä suolaa ei käytetä ruoan keittämisessä tai paistamisessa, se höystää ateriaa mieluiten vasta pöydässä, omin sormin suoraan purkista tai tarjoiluastiasta nyppäistynä. Raaka-aine - kukkamaiset suolakiteet eli fleur de sel - kerätään käsin suoraan merestä. Arvostettuun sormisuolaan on auringon ja tuulen luonnollisesta vaikutuksesta imeytynyt Välimeren kevyen suolainen maku.

  • Oliiviöljy on ranskalaista lähiruokaa

    11.03.2013 Oppiminen

    Languedoc-Roussillon on lähiruoan parhaimpia alueita.

    Combaillaux’ssa, noin 10 kilometriä Montpellier’stä luoteeseen karun villipensastovyöhykkeen sydänmailla, oliivipuu on onnellinen. Languedoc-Roussillonin maakunnassa, joka on lähiruoan parhaimpia alueita Ranskassa, on uskallettu antaa sijaa paikallisuudelle. Vanhoja lajikkeita on pelastettu varmalta tuholta ja moni luomutilallinen keskittyy viljelemään vain seudun omimpia lajikkeita.

  • Patonki on ranskalaisten suuri rakkaus

    11.03.2013 Oppiminen

    Sen kokonaiskulutus on 2,5 miljoonaa tonnia vuodessa!

    Patongin kokonaiskulutus Ranskassa on 2,5 miljoonaa tonnia vuodessa! Ranskalainen syö keskimäärin 150 g patonkia päivässä. Patongin alkuperästä liikkuu erilaisia legendoja. Hauskimpia on täysin kuulopuheisiin perustuva Napoleonin armeijan sotilaiden housupatonki, jonka leipurit olisivat kehitelleet sotilaille.