Hyppää pääsisältöön

Mikko-Pekka Heikkinen

 • Luonnonpäivä: Hossan kansallispuiston avajaiset

  13.06.2017 Yle TV1

  Luonnonpäivänä avataan maamme 40. kansallispuisto Hossassa.

  Luonnonpäivänä avataan maamme 40. kansallispuisto Kainuussa, Suomussalmen Hossassa.

 • Tuhon ja toivon kirjat – Lue nämä, niin tiedät mikä meitä odottaa!

  16.04.2017 Kirjojen Suomi

  Dystopia kiinnostaa nykyihmistä.

  Tulevaisuudesta varoittava fiktio myy ja innostaa. Margaret Atwoodin dystooppinen romaani Orjattaresi hyppäsi Donald Trumpin valtaan noustua myyntilistojen kärkeen. Myös George Orwellin Vuonna 1984 kiinnostaa lukijoita. Tässä muita dystopioita!

 • Puoli seitsemässä nautitaan Lahden MM-avajaistunnelmista, hiihdetään puusuksilla ja veistetään jäätä

  21.02.2017 Puoli seitsemän

  Hiihtoladut kutsuvat tällä viikolla Puoli seiskaa

  Tällä viikolla tutustumme puusuksihiihtoon, olemme mukana Lahden MM-avajaistunnelmissa, sukellamme Kirka-musikaalin kulisseihin ja tarjoamme Puoli seiskan hiihtokoulun aikuisille.

 • Ilmastonmuutosta käkättimeen kirjojen voimin

  20.02.2017 Kirjojen Suomi

  Fiktiolla on mahdollisuus vedota ihmisten empatiakykyyn

  Fiktiolla on mahdollisuus vedota ihmisten empatiakykyyn

 • Kirjojen Suomi: Pilkun jälkeen

  08.02.2017 Yle Teema

  Kymmenen keskustelua sadan vuoden kirjoista

  Ylen uudessa kirjallisuussarjassa uuden polven kirjailijat keskustelevat suomalaisesta kirjallisuudesta luotsinaan kirjailija Niina Repo.

 • Tervetuloa Ylen seurassa Helsingin kirjamessuille perjantaina 28.10.

  27.10.2016 Kulttuuri

  Yle Teema ja Yle Areena suorana kirjamessuilta

  Yle Teema ja Yle Areena suorana kirjamessuilta

 • "Laki loppuu Rovaniemelle"

  09.10.2014 Yle Uutiset

  Mikko-Pekka Heikkinen on tarttunut ajankohtaiseen aiheeseen. Hänen romaanissaan etelästä Muonioon muuttanut vihreiden kunnanjohtaja Katja Karhuvuoma joutuu paikallisten miesvaltuutettujen hampaisiin. Todellisuudessa Kittilässä on paraikaa saamassa potkut etelästä muuttanut vihreiden feministinen kunnanjohtaja Anna Mäkelä.

 • Terveiset Kutturasta -kirjailijan tuore romaani käsittelee Lapin sisäisiä ristiriitoja

  18.08.2014 Yle Sapmi

  Kirjailija Mikko-Pekka Heikkinen julkaisee elokuussa uuden romaaninsa "Jääräpää". Teos sisältää Muonion ja Enontekiön alueen sisäisiä ristiriitoja, porovarkauksia ja elinkeinojen välisiä taisteluita.

 • Pohjois-Suomi julistaa sisällissodan myös teatterin näyttämöllä

  23.03.2014 Yle Uutiset

  Kainuulaislähtöinen toimittaja Mikko-Pekka Heikkinen on nykyään myös tasatahtinen kirjailija. Kolmatta teostaan viimeistelevä Heikkinen pääsi ihailemaan edellisen tarinansa muuntumista teatteriesitykseksi. Joensuun kaupunginteatteri esittää Terveiset Kutturasta -romaanista sovittua näytelmää, jossa suivaantunut Pohjois-Suomen moottorikelkka-armeija lähtee etelän valloitukseen.

 • Mikko-Pekka Heikkinen: Pohjoista ei kyykytetä!

  21.03.2013 Yle Uutiset

  Toimittaja-kirjailija Mikko-Pekka Heikkinen löytää itsensäkin "Terveiset Kutturasta" -kirjan lappilaisista henkilöistä. Hän sanoo ripotelleensa ajatuksiaan ja näkemyksiään useammallekin ihmiselle. Kirjassaan Heikkinen jakaa Suomen rikkaakseen etelään ja köyhään pohjoiseen. Pohjoisen kyykyttämiselle tulee loppu, kun Pohjois-Suomi eroaa sotimalla omaksi valtiokseen.

 • Mikko-Pekka Heikkinen: Terveiset Kutturasta

  05.09.2012 Yle Uutiset

  Mikko-Pekka Heikkisen uusimmassa romaanissa eletään aikaa reilun kymmenen vuoden päässä nykyhetkestä. Pohjoisen ja syrjäisen Suomen nöyryyttäminen, suoranainen riisto ja ihmisarvojen polkeminen johtaa siihen, että Pohjois-Suomi julistautuu itsenäiseksi. Eikä sekään riitä vaan Etelän ja Pohjoisen välille puhkeaa sisällissota, kirjoittaa Juha Pikkarainen kirja-arviossaan.

 • Syrjäseutujen sotahuuto

  21.08.2012 Yle Uutiset

  Helsinkiläistynyt kainuulainen kehitti uudessa romaanissaan sisällisodan etelän ja pohjoisen välille. Millainen prosessi johti tähän aluepoliittiseen kostofantasiaan - siitä toimittajanakin tunnettu kirjailija Mikko-Pekka Heikkinen kertoi Aamu-tv:n haastattelussa.

 • Suomen pohjoinen ja etelä sotivat kirjassa

  16.08.2012 Yle Uutiset

  Helsinkiläinen kirjailija ja toimittaja Mikko-Pekka Heikkinen on kirjoittanut romaanin, jossa puretaan sitä kiukkua, jota hän on pohjoissuomalaisilta juttumatkoillaan kuullut. Uudessa Terveiset Kutturasta -kirjassa Pohjois-Suomi itsenäistyy ja alkaa sota Etelä-Suomea vastaan.

 • Fakta ja fiktio käyvät käsikynkkää uudessa eräkirjassa

  04.02.2010 Yle Uutiset

  Juuriltaan suomussalmelainen Mikko-Pekka Heikkinen on julkaissut esikoiskirjansa. Nuorgamin Alkon tuho ja muutama erätarina sisältää novelleja, joissa tosi ja epätosi vuorottelevat reippaasti.

 • Provosoija kirjoitti Lappi-aiheisia novelleja

  04.02.2010 Yle Uutiset

  Helsingin Sanomissa on puitu alkuvuoden aikana useaan kertaan Lapin ongelmia ja jopa Lapin olemassaolon oikeutusta. Tuoreimman polemiikin alkuunpanija oli toimittaja Mikko-Pekka Heikkinen, joka kysyi 10. tammikuuta Helsingin Sanomissa, mitä tehdä Lapille?