Hyppää pääsisältöön

Hannu Salmi

 • Musiikkidokumentti Suurkaupungin kasvot on traaginen tarina

  02.12.2019 Klassinen

  Dokumentti neljästä suomalaisesta modernistisäveltäjästä

  Suurkaupungin kasvot on kaksiosainen musiikkidokumentti, joka kertoo neljästä suomalaisesta modernistisäveltäjästä. Se seuraa heidän elämäntarinoitaan ja musiikkiaan aikana, joka mullisti klassisen musiikin estetiikan vallankumouksellisella tavalla. Vahvasti visuaalinen ja muodoltaan ennakkoluuloton dokumenttisarja esitetään Yle Teemalla Suomalaisen musiikin päivänä 8. joulukuuta.

 • Sisällissodan keskellä 11-vuotias Saara teki itselleen nuken – uusi videosarja esittelee historian avainesineitä

  26.01.2018 Kulttuuricocktail

  Nämä esineet olivat mukana, kun Suomesta tuli Suomi.

  Tampereen kevät vuonna 1918 on verinen. Valkoiset valtaavat kaupungin punaisilta, ja ihmisiä kuolee sadoittain. Saara Nurmi elää lapsuuttaan sisällissodan keskellä ja leikkii siskonsa Helmin kanssa itsetehdyllä nukella. KulttuuriCocktailin Ihme esineitä Suomesta -videosarja esittelee leikkikalun lisäksi mm. Eugen Schaumanin murhapaidan ja ensimmäisessä Suomi-filmissä käytetyn viinapannun.

 • Rentoudu kerrankin kunnolla! Pyhäinpäivän yönä: Avaruusromun pitkä ja hiljainen yö

  02.11.2016 Musiikki

  Avaruusromun pitkä ja hiljainen yö on viiden tunnin matka.

  ”Uskon, että ihmisluonto on mutkikkaampi asia kuin yleensä oletetaan”, kirjoittaa antropologi Richard Leakey. Hän sanoo, että maapallolla elävän noin kahden miljoonan lajin joukossa ihminen on ainoa, jonka tiedetään kantavan huolta perimmäisestä kysymyksestä. Avaruusromun pitkä ja hiljainen yö tarjoaa Pyhäinpäivän yönä harvinaisen tapahtuman: yhtäjaksoisen viisituntisen matkan Avaruusromusta tutun rauhallisen musiikin ja pohdiskelevien ajatusten seurassa. Ohjelman erikoisuutena kuullaan Esa Kotilaisen julkaisematon elektroninen sävellys. Toimittajana Jukka Mikkola.