Hyppää pääsisältöön

Risti ja hakaristi : uutta maailmankuvaa kohti

 • Kirjankannet nostavat muistot pintaan – nämä kannet muuttivat maailmaa

  18.12.2017 Puoli seitsemän

  Ei ole merkityksetöntä, millainen kansi kirjalla on.

  Kun kirjan kansi ja teksti nivoituvat yhteen, taideteos puhuttelee koko sielua. Jotkut kannet muodostuvat klassikoiksi, kuten Väinö Linnan Tuntematon sotilas tai Tove Janssonin Kuinkas sitten kävikään? Kannet herättävät myös väkeviä muistoja.

 • Kahtiajakautunut maa matkalla uuteen sotaan

  04.10.2017 Kirjojen Suomi

  Lukulista 30-luvulle.

  Kirjojen Suomi on kertomus satavuotiaasta Suomesta ja sen vaiheista. Nyt matkamme kulkee läpi dramaattisen 30-luvun. Vuosikymmen jätti jälkeensä monia klassikoita: Toivo Pekkasen työläisromaanin Tehtaan varjossa ja Hella Wuolijoen näytelmät. Runoilija Saima Harmaja kirjoitti koko tuotantonsa 30-luvulla. Olavi Paavolainen kuvasi esseissään ajan henkeä ja F.E. Sillanpää sai Nobelin kirjallisuuspalkinnon.

 • Mitä Juha Itkonen ajattelee Olavi Paavolaisesta? Entä sinä?

  30.03.2017 Kirjojen Suomi

  Mitä yhteistä on 30-luvulla ja nykyajalla?

  Totuuden ja mielikuvien kädenvääntö, uskontojen taipuminen erilaisiin tarkoituksiin ja nuoruuden kadehtiminen – Olavi Paavolaisen Risti ja hakaristi herätti Juha Itkosessa paljon ajatuksia. Teos luettiin Kirjojen Suomen maaliskuun verkkolukupiirissä, jonka vetäjänä Itkonen oli. Jaa omat ajatuksesi kirjasta täällä!

 • Katso Juha Itkosen lukupäiväkirja ja osallistu keskusteluun!

  23.03.2017 Kirjojen Suomi

  Kuinka Olavi Paavolaisen teoksen lukeminen on alkanut?

  Juha Itkonen on lukenut Olavi Paavolaisen Ristin ja hakaristin puoleen väliin. Juha kertoo videoblogissaan, mitä ajatuksia kirja on tähän mennessä herättänyt. Osallistu keskusteluun täällä!

 • Olavi Paavolaisen ylle povattiin vihaa, mutta toisin kävi

  16.03.2017 Kirjojen Suomi

  Osallistu Juha Itkosen lukupiiriin täällä!

  Juha Itkosen vetämässä lukupiirissä luetaan Olavi Paavolaisen Risti ja hakaristi, jossa Paavolainen piirtää maailmanpolitiikan rintamalinjat uudella tavalla. Aikalaislukijoiden hämmästykseksi hän ei ota selvästi puoliaan kommunismin ja fasismin jakamassa maailmassa, vaan laittaa ne samalle puolelle. Osallistu lukupiiriin täällä!