Hyppää pääsisältöön

Suomennoskirjallisuus

 • Kersti Juva harrastaa puolisonsa Juliette Dayn kanssa pyöräilyä.

  Suomentaja Kersti Juva haluaa olla mukana yhteiskunnan muutoksessa

  04.05.2018Elämä
  Kersti Juva tunnetaan parhaiten urastaan suomentajana. Hänen työpöytänsä kautta ovat kulkeneet Taru sormusten herrasta -trilogia, Nalle Puh, Ylpeys ja ennakkoluulo sekä lukuisat muut teokset. Hänen suomentamansa kuunnelmasarja Knalli ja sateenvarjo viihdytti radionkuuntelijoita usean vuosikymmenen ajan. Juva on ollut paikalla myös silloin, kun yhteiskunta on kaivannut muutosta. Kun omaa paikkaa ei tahtonut löytyä opiskelijaliikkeestä, ainoa vaihtoehto oli ryhtyä ajamaan seksuaalivähemmistöjen oikeuksia. - Maailma on muuttunut, ja minä olen ollut siinä muutoksessa mukana, Juva sanoo.
 • Kääntäjäkarhun voittaja 2017 Liisa Enwald

  Arpaonni yhdisti minut klassikkorunoilijaan, kertoo Kääntäjakarhun voittaja Liisa Enwald

  05.07.2017Kulttuuri
  Kun Liisa Enwald suomentaa runoa, hän ajattelee veistävänsä. Samalla hän kuuntelee, sanoo synnyttävänsä laulun. Ylipäätään Enwald vertaa runoutta toisiin taiteisiin. Ehkä ne oikeastaan ovatkin yhtä. Enwaldin Rainer Maria Rilke -suomennos palkittiin Ylen Kääntäjäkarhulla.
 • Sirpa Kyyrönen ja Liisa Enwald

  Tanssiva karhu Sirpa Kyyröselle, Kääntäjäkarhu Liisa Enwaldille

  05.07.2017Kulttuuri
  Sirpa Kyyrösen runokokoelma Ilmajuuret on palkittu Ylen Tanssiva karhu -runopalkinnolla, ja Liisa Enwald on saanut Kääntäjäkarhun Rainer Maria Rilken runoteoksen Uusia runoja suomennoksesta.
 • Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko

  Horoskooppi koleerisille ja muille. Ja/tai paljon muuta. Eikä siinä vielä kaikki!

  02.11.20167Näkökulmat
  ..Jos Joensuun yliopiston tutkijat ennustaisivat, että mikrobiologisista ja kännykkäsäteilyllisistä syistä länsirannikkomme asukaat muuttuisivat hohtavan vihreiksi uudenvuodenaattona kahden vuoden perästä, tieto saisi luultavasti palsta- ja kaistatilaa ja odotuksentäyteisen paikan ihmisten sydämissä...