Hyppää pääsisältöön

tarinat

 • Ilmianna kotiseutusi tuntematon helmi!

  28.04.2017 Kulttuuri
  Yle kuvaa eri puolilla Suomea kesällä 2017. Mitä sinun paikkakunnaltasi tulisi nähdä? Mitä ei ole vielä kerrottu? Mitkä nähtävyydet ovat jääneet esitteiden ulkopuolelle? Ilmianna salainen helmi, joka voi esimerkiksi olla henkilö, paikka tai tarina.
 • Inhimillinen tekijä: 20 vuoden taipaleen ydin

  12.04.2017 Elämä
  Anne Flinkkilän vieraina valokuvaaja Leena Louhivaara, ohjaaja Marja Mosander ja apteekkari Mauno Turunen.
 • Tilkkupeiton tarinoita perheen pienimmille Pikku Kakkosessa

  10.04.2017 Lapset
  Tilkkupeitossa elävät eläimet ratkovat yhdessä pulmia Pikku Kakkosessa maanantai-iltaisin 17.4. alkaen Yle TV2:lla. Ohjelma on katsottavissa myös [link:http://areena.yle.fi/lapset/1-2450991;Lasten Areenassa;standard;] 14 päivää ensilähetyksestä.
 • Tiedätkö erikoisen paikan ja haluat kertoa sen tarinan myös muille?

  17.03.2017 Puoli seitsemän
  Suomen 100-vuotis juhlavuoden kunniaksi Puoli seitsemän kerää ja kertoo tarinoita mielenkiintoisista paikoista ympäri Suomen. Onko sinun tiedossasi sellainen? Minkälainen historia paikkaan liittyy? Paikan erikoiseksi tekevä tarina saa olla tiukkaa faktaa tai perimätietoa, taruja, uskomuksia, mitä vaan. Puoli seitsemän tulee kanssasi kertomaan sen myös muille! Lähetä juttuvinkkisi yhteystietojen kanssa osoitteeseen ps@yle.fi
 • Kivinen tie kirjailijaksi voi kannattaa

  03.03.2017 Kirjojen Suomi
  Kirjailija Nura Farah on sinnikäs nuori nainen, joka koulukiusaamisesta huolimatta on onnistunut toteuttamaan haaveensa ja kirjoittaa synnyinmaastaan Somaliasta
 • Mike Pohjola on nykypäivän shamaani

  12.02.2017 Kirjojen Suomi
  Taiteilija etsii shamaanin tavoin totuutta, ja palaa työpöydän äärelle sen kanssa – ehkä haavoittuneena, mutta kuitenkin.
 • 4. Kerttu ja Eirik - Markus Leikola

  11.01.2017 Historia
  Markus Leikola teki lyhyen tarinan näkemänsä Menneisyyden metsästäjät-sarjan jakson 4 Haukilan aarteet-pohjalta
 • 3. Kaukana kaunis maa - Veera Tyhtilä

  11.01.2017 Historia
  Veera Tyhtilä kirjoitti tarinan Menneisyydet metsästäjät- sarjan jakson 3 Viikinkien Ahvenanmaa-pohjalta.
 • 2. Pentu - Veera Tyhtilä

  11.01.2017 Historia
  Veera Tyhtilä kirjoitti lyhyen tarinan Menneisyyden metsästäjät-sarjan jakson 2 Hauhon salaisuudet-pohjalta
 • Vaakakapina-tarinat: Haluatko kertoa suhteestasi omaan kehoosi tai saada asiantuntijalta vinkkejä kohti elämänmuutosta?

  29.11.2016 Vaakakapina
  Haluatko kertoa tarinasi painonhallinnasta, suhteestasi kehoon, elämänmuutoksesta tai sen yrityksistä laajemmalle yleisölle? Tai haluatko saada ravitsemusasiantuntija Patrik Borgilta, personal trainer Timo Haikaraiselta tai psykologi Satu Lähteenkorvalta vinkkejä alkavaan elämänmuutokseen?
 • Pieniä ihmeitä

  28.11.2016 Lähiö
  Pieniä ihmeitä on puolituntinen lyhytelokuva, jonka ovat luoneet tamperelaisen Tesoman lähiön asukkaat yhdessä Yle Draaman kanssa.
 • SuomiLOVE – 100 tarinaa, 100 laulua

  14.11.2016 Yle TV1
  SuomiLOVEn tunnelmaa luotsaavat eteenpäin juontajat Jenni Pääskysaari ja Mikko Leppilampi.
 • "Vainajat pelaavat pallopeliä mursunpäällä" – Revontulia on selitetty monin tavoin

  03.10.2016 Yle Uutiset
  Nykyihmiselle revontulten näkyminen taivaalla ei aiheuta pelkoa, mutta aikoinaan taivaan loimutessa ei saanut edes käyttää revontuli-sanaa.
 • UPplus: Peuran tarina

  22.09.2016 Uusi päivä
  Kevään aikana Marika sai uuden keskustelukumppanin Kuuslien seinällä roikkuvasta peurasta. Kuuslien kodin sisustustamisesta on vastannut Tero. Nyt Tero kertoo, miten peura päätyi Kuuslien residenssiin.
 • Kirjasto kuuluttaa: Pistetään kotiseutumuistot jakoon

  21.09.2016 Yle Uutiset
  Vanha valokuva, postikortti tai vaikka ravintolan ruokalista ovat kotiseutumuistoja ja kulttuurihistorian palasia. Tällaisia muistoja kerätään nyt talteen Hämeenlinnan seudulla.
 • Entisaikojen kummitustarinoita

  29.07.2016 Elävä arkisto
  Ennen vanhaan maaseudulla kiersi monenlaisia tarinoita kummallisista ja selittämättömistä tapahtumista. Tarinoihin liittyi usein kuollut ihminen tai kuolemaan liittyvä ennustus. Vanhoissa radiohaastatteluissa ihmiset muistelevat kuulemiaan tai kokemiaan kummitustarinoita.
 • Mytologia: Käräjäkivien tarina

  08.07.2016 Luonto
  Suomen sana käräjät (vanhassa muodossa keräjät) tulee sanasta kerätä, sillä käräjillehän keräännyttiin eli kokoonnuttiin. Suomesta on löydetty useita niin kutsuttuja käräjäkiviä, tuomarinkiviä tai tuomarinympyröitä. Usein kahdestatoista kivestä tehdyn ympyrämuodostelman keskellä on isompi siirtolohkare tai kivikasa. Joissain tapauksessa nämä jopa tuhansia vuosia vanhat kivimuodostelmat on todettu myös vanhoiksi hautakalmistoiksi, ja monet niistä ovat alunperin olleet uhripitojen pitämistä varten ja kehittyneet myöhemmin käräjien eli alkukantaisen oikeuslaitoksen pitopaikaksi.
 • MHL kysyy: Millainen on Sinun ruuhkavuositarinasi?

  22.06.2016 Marja Hintikka Live
  Ruuhkavuodet heittävät ihmisen myllyyn, joka tarjoaa takuuvarman pyörityksen. Välillä tarjolla on raakaa sipulia, välillä onneksi myös suklaata ja sampanjaa. Helpolla pääsee tuskin kukaan. Millainen on sinun ruuhkavuositarinasi? Kerro se MHL:ssä!
 • Lumivyöryvaroituksia sivistysvaltiossa

  16.06.2016 Kulttuuri
  Kirjallisuuden sanotaan kiinnostavan vähemmän. En usko! Kirjallisuus on edelleen villi ja radikaali taidemuoto ja sen opetus on yhä elintärkeää sivistysvaltiossa.
 • Majakan kaksi puutarhaa

  07.06.2016 Yle TV1
  Lindesnesin majakan väellä on kaksi sadonkorjuualuetta, toinen maalla ja toinen vedessä.

Sivut