Hyppää pääsisältöön

Suolankukka

  • Ruokakulttuuri

    15.12.2015 Oppiminen

    Videoita ja artikkeleita ranskalaisesta ruokakulttuurista.

    Ranskalainen ruokakulttuuri hakee vertojaan: kotoista, maalaista, merellistä, hienostunutta... kaikkea on tarjolla! Sillä on myös vankat yhteydet historiaan ja tapakulttuuriin.

  • Sormisuolaa Camarguesta

    11.03.2013 Oppiminen

    Suolakiteet eli fleur de sel kerätään käsin suoraan merestä.

    Tätä suolaa ei käytetä ruoan keittämisessä tai paistamisessa, se höystää ateriaa mieluiten vasta pöydässä, omin sormin suoraan purkista tai tarjoiluastiasta nyppäistynä. Raaka-aine - kukkamaiset suolakiteet eli fleur de sel - kerätään käsin suoraan merestä. Arvostettuun sormisuolaan on auringon ja tuulen luonnollisesta vaikutuksesta imeytynyt Välimeren kevyen suolainen maku.