Hyppää pääsisältöön

isokoskelo (sorsat)

 • Mitä ihmettä? Rengastajat kelluttavat vesilintujen munia!

  30.09.2016 Miljoona linnunpönttöä

  Poikaset täytyy rengastaa heti kuoriutumisen jälkeen.

  Pöntöt auttavat koloissa pesivien telkkien ja isokoskeloiden rengastamisessa. Rengastajien pitää osata arvioida näiden vesilintujen munien kuoriutumisajankohta täsmälleen. Niinpä munia kellutetaan vedessä.

 • Muuttolintujen matkassa: Isokoskelo

  21.09.2016 Luonto

  Pieni osa isokoskeloista jää talveksi saaristoomme.

  Isokoskelo on sinisorsaa suurempi ja pitkänomaisempi, ja sillä on ohut ja pitkä punainen nokka. Koiraan alapuoli on valkoinen, yläpuoli ja pää mustat. Vaaleanharmaalla naaraalla on punaruskea pää ja valkoinen kaularengas, joka rajautuu jyrkästi tummempaan päähän.

 • Kesärannan linnut: Isokoskelo

  29.06.2016 Luonto

  Tavallisin ääni on karhea ”prra-prra…”.

  Isokoskelo on sinisorsaa suurempi ja pitkänomaisempi, ja sillä on ohut ja pitkä punainen nokka. Koiraan alapuoli on valkoinen, yläpuoli ja pää mustat. Vaaleanharmaalla naaraalla on punaruskea pää ja valkoinen kaularengas, joka rajautuu jyrkästi tummempaan päähän. Tavallisin ääni on karhea ”prra-prra…”.

 • Houkuttele mökkivieraaksi vesilintu

  23.06.2016 Miljoona linnunpönttöä

  Ripusta pönttöjä isokoskelolle ja telkälle

  Jos kesämökkisi sijaitsee järven tai meren rannalla, kannattaa sinne ripustaa pönttöjä vesilinnuille. Lomalla ehtii hyvin rakentaa vähän suuremmankin linnunpöntön. Kesäterassilta on hauska seurata suurten vesilintujen haudontanäytöstä ja pikkupoikasten elämän ensiaskelia.