Hyppää pääsisältöön

Kiinteistöliitto

 • Tunnetko taloyhtiön tilinpäätöksen kiemurat? Testaa tietosi

  11.04.2017 Oppiminen

  Testaa, mitä hyvin tunnet taloyhtiön tilinpäätöksen

  Kymmenissätuhansissa taloyhtiöissä kokoonnutaan vuosittain kuulemaan, kun isännöitsijä luettelee tilinpäätöksestä vaikeaselkoisia termejä kokousväelle. Tilinpäätöksen riveillä on kuitenkin tärkeää tietoa siitä, miten hallitus ja isännöitsijä ovat hoitaneet osakkeenomistajien rahoja. Tunnetko taloyhtiön tilinpäätöksen? Tarkista tietosi ja vastaa seitsemään kysymykseen.

 • Osaatko lukea taloyhtiön tilinpäätöstä? Tiedä, mihin rahasi menevät!

  11.04.2017 Oppiminen

  Tilinpäätös kertoo, mihin vastikerahojasi on käytetty.

  Vastaavaa, vastattavaa, tase, poistot... Taloyhtiön tilinpäätös voi tuntua vaikeaselkoiselta, mutta siihen kannattaa perehtyä ennen vuosittaista yhtiökokousta. Onko talousarvio ylittynyt, vai onko korjauksia jäänyt tekemättä? Opi erottamaan tärkeät asiat tilinpäätöksestä, niin tiedät, mistä asumisessa maksat.

 • Savuton Suomi ulottuu koteihin – mihin asukkaan pitää varautua?

  03.02.2017 Oppiminen

  Taloyhtiö voi hakea kunnalta tupakointikieltoa parvekkeelle.

  Suomesta halutaan savuton vuoteen 2030 mennessä. Valtionhallinnon kunnianhimoinen tavoite näkyy jo tänä vuonna taloyhtiöissä, kun tupakointikieltoa voidaan hakea asunnon parvekkeelle tai jopa asunnon sisätiloihin. Tupakointikieltoa haetaan kunnalta yhtiökokouksen enemmistöpäätöksellä. Kunta voi määrätä kiellon, vaikka asunnoissa ei tupakoida.

 • Kuka korjaa vuotavan vesihanan, taloyhtiö vai sinä? Testaa tietosi!

  25.11.2016 Oppiminen

  Kenen täytyy korjata vuotava vesihanasi? Testaa tietosi.

  Kumpi vastaa korjauksesta, kun asunnon vesikalusteet reistailevat, osakkeenomistaja vai taloyhtiö? Entä pitääkö omistajan ilmoittaa taloyhtiölle, kun hän aikoo vaihtaa kokolattiamattonsa parkettiin? Tee testi ja tarkista tietosi.

 • Tiedä, kuka korjaa ja mitä taloyhtiössä – et ylläty vahingon sattuessa

  25.11.2016 Oppiminen

  Kumpi korjaa kosteusvaurion, taloyhtiö vai osakkeenomistaja?

  Tuntemalla taloyhtiön kunnossapitovastuun osakkeenomistaja tietää, mitä hän saa tehdä itse ja kenen on käärittävä hihat, kun vaikkapa kylpyhuoneesta paljastuu kosteusvaurio.