Hyppää pääsisältöön

Marjatta Kurenniemi

 • Tämän kaiken olen oppinut Rasmus Nallelta

  14.02.2018 Kulttuuricocktail

  Mikä tekee Rasmus Nallesta niin innostavaa luettavaa?

  Mikä tekee Rasmus Nallesta niin innostavaa luettavaa?

 • Electronic music trailblazer Erkki Kurenniemi dies at 75

  03.05.2017 Yle News

  Erkki Kurenniemi, a polymath composer, writer, inventor and businessman, gained an international cult following. So did his collaborator and fellow electronic music pioneer Mika Vainio, who died just weeks before him.

 • Ohjaajan sana: Onneli ja Anneli -sarja

  17.01.2017 Lapset

  Onneli ja Anneli -sarja Pikku Kakkosessa 22.1. alkaen.

  Onneli ja Anneli on anarkistisen aurinkoinen ylistyslaulu ystävyydelle ja arjen keskeltä löytyvälle magialle. Onneli ja Anneli -sarja Pikku Kakkosessa Yle TV2:lla sunnuntaista 22.1. alkaen. Ohjelma on katsottavissa myös 30 päivää Lasten Areenasta.

 • Seitsemän tärkeintä satua!

  12.01.2016 Kulttuuri

  Mitkä ovat sinun seitsemän tärkeintä satua?

  Sadut eivät ole pelkkiä satuja. Kirjakerho pyysi kirjalija Siri Kolua ja kriitikko Päivi Heikkilä-Halttusta nimeämään itselleen seitsemän tärkeintä satua. Heille tärkeiden satujen listalle pääsi monta ikimuistettavaa klassikkoa, mutta myös vähemmän tunnettua tarinaa. Mitkä olisivat sinun seitsemän tärkeintä satuasi?

 • Eteisessä syntyneet Onneli ja Anneli elävät unelmahetkiä nyt valkokankaalla

  15.01.2014 Yle Uutiset

  Kirjailija Marjatta Kurenniemen tytär Leena muistelee äitinsä tehneen töitä aina silloin, kun lapset olivat koulussa. Viiden lapsen äidin työhuone sijaitsi eteisessä ja kirjoituskoneen ääni kaikui rappukäytävässä. Kurenniemen luomat hahmot Onneli ja Anneli seikkailevat nyt myös valkokankaalla.

 • Onneli ja Anneli valloittavat teatterissa ja pian myös valkokankaalla

  03.05.2013 Yle Uutiset

  Kotimaisen satukirjailijan Marjatta Kurenniemen tuotantoa nähdään sekä teatterissa että elokuvana. Helsingin kaupunginteatterissa esitetään parhaillaan uutta lastennäytelmää Onneli ja Anneli. Onnelin ja Annelin talo -elokuvan kuvaukset alkavat kesäkuussa Loviisassa.

 • Kirjailija Marjatta Kurenniemi on kuollut

  16.11.2004 Yle Uutiset

  Merkittävimpiin lasten- ja nuortenkirjailijoihimme kuuluva Marjatta Kurenniemi on kuollut. Hän oli 86-vuotias. Tunnetuimpia Kurenniemen hahmoja ovat Onneli ja Anneli, omassa talossaan asuneet ystävykset.