Hyppää pääsisältöön

Oscar-gaala 2017

 • Oscar-kääntäjät taas työssään

  27.02.2017 Yle Teema

  Kääntäjätiimi suomentaa päivässä tuntien lähetyksen

  Oscar-gaalan tekstittäminen suomeksi yhdessä päivässä on viiden ihmisen intensiivinen urakka. Kääntäjät joutuvat pohtimaan muun muassa elokuvien nimiä, joille ei vielä ole olemassa virallisia käännöksiä.

 • Kun väärä elokuva julistettiin parhaaksi ja turistiryhmä pelmahti keskelle gaalaa – katso Oscar-gaalan kohokohdat Areenasta

  27.02.2017 Oscar-gaala

  Katso Oscar-gaalan kohokohdat

  Katso Oscar-gaalan kohokohdat

 • Miten Oscar kirjoitetaan

  24.02.2017 Oscar-gaala

  Käsikirjoitus-Oscarien ehdokkaina on kymmenen elokuvaa.

  Yksi tapa lähestyä Oscar-palkintoja on lukea ehdokaselokuvista käsikirjoituksia. Se on helppoa, sillä studiot ja tuotantoyhtiöt panevat käsikirjoitukset nettiin luettaviksi. JP Pulkkinen luki yhdeksän Oscar-ehdokkaan käsikirjoitukset.

 • Joukkoäly testissä: tiedämmekö jo etukäteen ketkä Oscarin saavat?

  22.02.2017 Oscar-gaala

  Osallistu kokeeseen ja vastaa keille Oscarit menevät?

  Elokuvamaailman arvostetuimmat palkinnot Oscarit jaetaan 89. kerran 26. helmikuuta 2017. Joukkoälyn on havaittu tuottavan keskimäärin oikeita vastauksia. Päteekö tämä myös Oscareissa? Osallistu kokeeseen ja äänestä, mitkä tahot Oscarin saavat!

 • Oscarit Teemalla 2017

  24.01.2017 Oscar-gaala

  Teema näyttää Oscar-gaalan suorana 27.2. aamuyöllä.

  Oscar-gaala nähdään jälleen Teemalla. Suora lähetys punaiselta matolta ja palkintogaalasta alkaa maanantaina 27.2. aamuyöllä Suomen aikaa. Ohjelmat uusitaan tekstitettynä heti maanantai-iltana. Gaalaa edeltävällä viikolla Teema esittää aiempia Oscar-elokuvia, muun muassa vuoden 2016 Oscar-voittajan Amy.