Mike Pohjolan immersiivinen romaani Sinä 1918 tutkinnassa
Immersiivinen kirja on vähän sama kuin nuotiopiirien tarinankerronta, nyt vain Guttenbergin keinoin toteutettuna, sanoo Mike Pohjola.
Suomessa roolipelien kultakautta elettiin 80-luvun lopulla.
Suomessa roolipelien kultakautta elettiin 1980-luvun loppupuolella. Sen jälkeen pöytäroolipelien suosio hiipui ja tasaantui pienemmän porukan harrastukseksi. Viime vuosina harrastus on saanut uutta nostetta uusien suomenkielisten pelien muodossa. Dungeons & Dragons on puolestaan ollut esillä Stranger Things -hittisarjassa.
Turku paloi vuonna 1827.
Suomen suurin kaupunki Turku paloi melkein kokonaan vuonna 1827. Palo käänsi koko Suomen suunnan. Kirjoittaessaan palosta kertovaa romaaniaan Mike Pohjola luki aiheesta kaiken mahdollisen. Varmaa tietoa on niin vähän, että kirjailija arvelee tutkijoiden karttelevan aihetta.
Pilkun jälkeen -ohjelmassa käsitellään hulluutta.
Työhullu, kylähullu, seksihullu, pähkähullu. Ja vielä hullummaksi menee, kun perspektiiviä laajentaa historiaan. Kirjojen Suomen Pilkun jälkeen Hulluus-jaksossa keskustellaan siitä, missä menee hullun ja terveen raja.
Taiteilija etsii shamaanin tavoin totuutta
Taiteilija etsii shamaanin tavoin totuutta, ja palaa työpöydän äärelle sen kanssa – ehkä haavoittuneena, mutta kuitenkin.
Taiteilijan on pistäydyttävä hulluudessa.
Millainen on kirjailijan työpäivä? "Yhdeksältä työhuoneelle lukemaan sähköpostit, kymmeneltä lankeaminen hulluuteen, yhdeltätoista takaisin selkomaailmaan, yhdeltä lounas, viideltä kotiin", kirjoittaa kirjailija Mike Pohjola. Lue koko juttu >>
Kymmenen keskustelua sadan vuoden kirjoista
Ylen uudessa kirjallisuussarjassa uuden polven kirjailijat keskustelevat suomalaisesta kirjallisuudesta luotsinaan kirjailija Niina Repo.