Hyppää pääsisältöön

sähköiset ylioppilaskirjoitukset

 • Ylioppilaskokeiden pisterajat, syksy 2018

  20.11.2018 Abitreenit

  Syksyn ylioppilaskokeiden pisterajat löydät täältä.

  Ylioppilastutkintolautakunta on julkaissut syksyn 2018 pisterajat. Katso alla olevasta taulukosta, miten syksyn kokeesi meni!

 • Fysiikan ylioppilaskoe sähköistyi – muista nämä asiat, ennen kuin astut koesaliin

  22.08.2018 Abitreenit

  Fysiikan ylioppilaskoe sähköistyy syksyllä 2018.

  Fysiikan ylioppilaskoe sähköistyy syksyllä 2018. Koska digitaalisissa ylioppilaskokeissa ei vielä liiemmin olla päästy kirjoittamaan matemaattista kieltä, on fysiikan sähköistyminen herättänyt kokelaissa paljon kysymyksiä. Kokosimme tärkeimmät huomiot, jotka kannattaa huomioida sähköisessä fysiikan yo-kokeessa.

 • Yli 20 000 opiskelijaa kirjoittaa ensimmäistä kertaa englannin sähköisenä – Näin kokeeseen valmistautuvat abi, sensori ja opettaja

  22.02.2018 Abitreenit

  Sähköinen englannin yo-koe voi muuttaa lukio-opetusta.

  Parhaimmillaan sähköinen englannin yo-koe voi vaikuttaa siihen, miten lukioissa opetetaan englantia, uskovat opettaja Marcus Ellonen ja sensori Katja Mäntylä. Abiturientti Helmi Häkkiseen valmistautumiseen englannin yo-kokeen sähköisyys ei ole juurikaan vaikuttanut.

 • Täältä löydät kaikki kevään 2018 yo-kokeet

  17.01.2018 Abitreenit

  Kirjoitukset alkavat 12.2.2018 ja päättyvät 28.3.2018.

  Kirjoitukset alkoivat maanantaina 12.2.2018 äidinkielen tekstitaidon kokeella ja päättyvät keskiviikkona 28.3. saamen äidinkielen kokeeseen. Paperisina kirjoitetaan enää äidinkieli, matematiikka, fysiikka, kemia, venäjä, saame ja suomi toisena kielenä.

 • Reaali I – yo-kokeet, koelähetys ja sensorien vastaukset

  13.09.2017 Abitreenit

  Abitreenien reaalikoepäivän 18.9. aikataulu

  Täältä löydät ensimmäisen reaalipäivän yo-kokeet ja hyvän vastauksen piirteet. Abitreenien lähetyksessä keskusteltiin psykologian, fysiikan ja biologian kokeista. Historian ja filosofian sensorit vastasivat kirjallisesti kokelaiden kysymyksiin.

 • Terveystiedon sensorin vakuuttaa looginen ja asiapitoinen teksti

  08.09.2017 Abitreenit

  Terveystiedon sensori antaa vinkkejä yo-kokeeseen

  Omien mielipiteiden kertominen terveystiedon yo-kokeessa on sallittua, kunhan mielipiteet kytkee hyvin tutkimustietoon. YTL:n sensori Olli Paakkari kertoo, miten sähköistyminen vaikuttaa terveystiedon kokeeseen ja mitä vastatessa olisi hyvä pitää mielessä. Lisää sensorien vinkkejä eri aineisiin löydät oppiaineiden omilta sivuilta.

 • Liika kikkailu englannin yo-kokeessa voi viedä pisteitä

  01.09.2017 Abitreenit

  Englannin sensorin viime hetken vinkit yo-kokeeseen.

  Jos ylioppilastutkintolautakunnan sensori Sisko Mällinen olisi itse valmistautumassa kirjoituksiin, hän lukisi ja kuuntelisi juttuja, joista muutenkin on kiinnostunut – mutta kohdekielellä.

 • Testaa taitosi yhteiskuntaopin pistarissa

  20.02.2017 Abitreenit

  Pistarin aiheet ovat opettajan tärppejä kokeeseen.

  Hankoniemen lukion opettaja Katri Issakainen teki Abitreenien pyynnöstä pistokokeen ja antoi muutaman vinkin yhteiskuntaopin kirjoittajille. Lue vinkit ja testaa miten pärjäät kokeessa!