Hyppää pääsisältöön

trendit

 • Toimintaympäristösignaaleja digitaalisen median kehityksestä: Ääniohjauksen ensiaskelet otettu - mihin suuntaan lähdetään mediassa?

  05.06.2017 Yleisradio
  Älykkäät kaiuttimet on sen verran uusi kodin laite, että ani harva on sellaista kokeillut. Mediapalvelut hakevat lähivuosina muotoaan ja rooliaan älykkäiden assistenttien huomassa. Sen ohella Yleisradion kevään toimintaympäristökatsauksissa on seurattu sosiaalisen median kehittymistä mobiilivideopalveluiksi, kotimaisen TV- ja radiotarjonnan kehitystä ja sanomalehtien digisiirtymää ja muutosta mainosansainnasta digitilauksiin.
 • Mitä varten nuoret naiset - Yli 18 eri!

  13.05.2017 Näkökulmat
  Mihin nuoret naiset tarvitsevat kilokaupalla (kilokuva = 1024 kuvaa) uusia selfieitä omasta päästään, sen naamapuolelta? Siis, joka päivä?
 • Trendikäs parveke halvalla: unohda perinteiset kesäkukat ja käytä olohuoneesi viherkasveja

  20.05.2016 Kuningaskuluttaja
  Puutarha-alalla jylläävät muoti-ilmiöt samalla tavalla kuin vaatteissa tai sisustuksessa. Juuri nyt on trendikästä istuttaa parvekkeelle perinteisten kesäkukkien ohella viherkasveja. Eksoottisten bambujen, ruokojen ja mehikasvien lisäksi muotia ovat isoäidin ajan viherkasvit.
 • Luonto inspiroi meikkien nimeäjää

  21.04.2016 Kulttuuri
  Suon tuoksu, vesi väreilee, sydäntalvi, villiruusu ja kaislikon kevät. Kuulostaa runolliselta, mutta nyt on kyse suomalaisen Lumenen meikkien sävynimistä. Niitä työkseen keksii Maarit Veromaa.
 • Juha Hurme: Ensi keväänä puen ylleni silkkimekkoja

  14.01.2016 Kulttuuri
  Meidän suomalaisten sijainti maapallolla takaa sen, että uusi vuotemme alkaa aina pimeydestä ja vanha päättyy pimeyteen.
 • Kun viemäröinti on taidetta

  10.12.2015 Kulttuuri
  Brittiläinen taidepalkinto Turner Prize on yksi maailman seuratuimmista taidepalkinnoista. Voittajasta on palkinnon saatuaan aina tullut maailmantähti – usein myös miljonääri, kuten kollegani Heikki Kastemaa vähän aikaa sitten Facebookissa huomautti.
 • Pallovideo on tulevaisuutta, pystyvideo jo tätä päivää

  29.05.2015 Blogit
  Pystykuva on media-arkea
 • Puvustossa - Klassikko

  20.03.2015 Puoli seitsemän
  Ylen puvusto on toiminut TV-ohjelmien esinäyttämönä yli 50 vuoden ajan. Puvusto kätkee sisäänsä lukemattoman määrän suomalaista kulttuurihistoriaa ja siksi vaatteiden säilytys tulevaisuudessakin on tärkeää. Mitkä ovat klassikkovaatteita puvustaja Tiina Liljebladin mielestä?
 • Kaalisoppadieetti ja muita pettymyksiä

  12.03.2015 Puoli seitsemän
  "Lyhin kuurini oli takavuosien kaalisoppadieetti, joka alkoi aamulla ja päättyi iltapäivällä." Lue Regina Raskin kokemukset dieettimaailmasta!
 • Pietarin maan alla syntyi elinvoimainen undergroundkulttuuri

  28.01.2015 Elävä arkisto
  Markku Värtön viisiosainen sarja Pietari underground (2006) nostaa esiin kulttuurin, joka syntyi piilossa ja vastalauseena kaikelle sille, mikä Neuvostoliitossa ja Venäjällä on saanut olla näkyvää. Pietarin maan alla kukoisti elinvoimainen undergroundkulttuurien kirjo aina musiikista kirjallisuuteen ja performanssitaiteeseen. Pietarin undergroundiin tutustutaan viiden eri vuosikymmenen näkökulmasta 1950-luvulta 1990-luvulle.
 • Meikatut miehet ja tukkapehkot palasivat rock-lavoille vuosituhannen alussa

  06.10.2014 Elävä arkisto
  2000-luvun alussa löivät läpi miesvetoiset hard rock -yhtyeet, jotka yhdistelivät kasarisoundeja 1990-luvun autotallirokkiin. Hard rockin uusi tuleminen käynnisti bändibuumin myös Suomessa. Lisäksi Suomessa vieraili bändejä lähes vakioesiintyjinä muista pohjoismaista — erityisesti Ruotsista. Koosteeseen on kerätty yhtyeiden haastatteluita aikakaudelta.
 • Rinne: Talous nousuun megatrendejä seuraamalla

  11.09.2014 Yhteiskunta
  Valtionvarainministeri Antti Rinteen mukaan Suomi voi menestyä panostamalla maapallon megatrendeihin liittyvään kysyntään.
 • Näkökulma: Leuanveto – uusi fitness? - Urheilutiedettä, osa 7

  18.06.2014 Tiede
  Suhtaudun ironisesti ja melko vastustellen kaikenlaisiin hetkellisiin urheiluvillityksiin. Tällä hetkellä niihin lukeutuvat muun muassa fitness- ja crossfit-buumit. Siitä huolimatta olen itse yrittänyt aloittaa jonkin sortin liikuntavillitystä meneillä olevalla leuanvetohaasteellani. Onko tässä touhussani siis mitään järkeä?
 • Polkupyörän laatu, hankinta ja huolto askarruttavat kuluttajaa

  10.04.2014 Elävä arkisto
  Kuningaskuluttajassa yksi keväinen kestoaihe on polkupyörä. Jaksoissa neljältä eri vuodelta saadaan oppia pyörän hankintaan ja omatoimiseen huoltoon, sekä paneudutaan pyörien laatuun. Monien pyörien osat tulevat ympäri maailmaa ja tehdastyö ei aina ole laadun tae. Osa luottaakin vanhaan ja nykyään "mummopyöristä" sekä jopoista käydään kiivasta kauppaa.
 • Miten muoti syntyy?

  04.04.2014 Elävä arkisto
  Vuonna 1967 valmistuneessa Muotipuku ja käyttöpuku -ohjelmassa perehdyttiin muotiin ja pukeutumiseen. Miten muoti syntyy sarjatyönä ja mihin seikkoihin kiinnitämme huomiota pukeutumisessamme?
 • Kuka sinun vaatteesi on tehnyt?

  18.03.2014 Tyyli
  Vaateteollisuus etsii uusia, kestävämpiä materiaaleja ja kuluttaja etsii eettisiä vaatteita. Vaatekaupassa on käynnissä sama murros kuin ruokakaupassa: yhä useampi haluaa entistä parempaa.
 • Anna Hanski: Kotiviini

  08.11.2013 Elävä arkisto
  Anna Hanski esitti Kotiviini-kappaleen yhdessä Pekka Kuorikosken kanssa Tampereen Hepokatissa 1996. Taltiointi nähtiin Huvin vuoksi -ohjelmassa.
 • Urheiluvaatteista saa nauttia!

  17.09.2013 Terveys
  Onnea on omistaa hyvät lenkkitossut ja energisoivan värinen tekninen paita! Miksi minua sitten hävettää, että intoilen omasta ulkonäöstäni; kyseessähän on vain urheilusuoritus. Juoksun pitkä oppimäärä -blogia kirjoittava Heidi Hallila antaa luvan nauttia välineurheilusta.
 • Median megatrendit

  20.06.2013 Yleisradio
  Mediatoimiala muuttuu automaation, digitaalisuuden, kaikkialla läsnä olevan tietotekniikan ja kansainvälisyyden yhteisvaikutuksessa.
 • Kesän aurinkolasityyli häikäisee!

  24.05.2013 Tyyli
  Tänä kesänä silmiä suojaavat coolit skeittilaudoista tehdyt arskat. Trendikkäät edustavat peililinsseissä, rohkeimmat valitsevat kissamaiset aurinkolasit leopardikuosilla. Kaikki tyylit ovat nyt sallittuja omaan ilmeeseen!

Sivut