Hyppää pääsisältöön

Lohtu (musiikkikappale)

 • Tuhkimotarinoiden Nanna ja ystävä Aurora heittävät karskiakin huumoria kuolemasta

  18.09.2017 Tuhkimotarinoita

  Tuhkimotarinoiden Nanna sai koskettavan kirjeen ystävältään

  Nanna sai kirjeen ystävältään Auroralta. He ovat yhdessä teekuppien ääressä surreet, nauraneet ja harjoittaneet karskia huumoria, vaikka sydän on ollut rikki läheisen menetyksestä.

 • Kipeytymä-aihe

  18.04.2017 Näkökulmat

  Kajo miettii kippeenä miten pomo katuisi jos kuolisikin Kajo

  Ja sitten, kuukauden, parin perästä voisi jo lopettaa Ylessä sen placebomusiikin soiton, kun, näet, jos tulisi paha mieli Pää-johtajalle, tai liika katumuksen tunne, niin sen voisi nyt jo sihteeri rauhoittaa ehdottamalla, että menisi Johtaja pimeään kopiopaperivarastoon tekemään Merihevos-taskulampulla varjokuvia, tai pelaisi ikkunalaudan Newtonin kehtoa, tai katselisi View-Master kuvakiikarilla rauhallisimpia viidakon eläimiä, kuten hyvinsyönyt Sarvikuoma tai Virtakuono ruokalevollansa.

 • Lohturuoka voi olla kuin huumetta – näin sokeri ja rasva vaikuttavat aivoihin

  04.03.2017 Puoli seitsemän

  Naisten ja miesten lohturuuissa on iso ero.

  Melkein kaikilla meistä on sellainen: lohturuoka, jonka syöminen tuo erityisen hyvän olon. Sellainen, jota tekee mieli kun masentaa tai väsyttää. Lohturuoka voi tuoda mieleen hyviä muistoja tai se voi olla puhtaasti fyysinen kokemus: lohturuuassa on usein sokeria ja rasvaa, jotka vaikuttavat suoraan aivojen mielihyväjärjestelmiin. Ongelmalliseksi lohtusyöminen muuttuu, jos siihen alkaa liittyä kielteisiä tunteita kuten syyllisyyttä tai häpeää.