Hyppää pääsisältöön

Säädyllinen murhenäytelmä

 • Sodan keskellä kaivattiin harmitonta jännitystä ja romantiikkaa

  06.09.2017 Kirjojen Suomi

  Sota muokkasi 1940-luvun kirjallisen maiseman.

  Sota on tärkeä aihe kotimaisessa kirjallisuudessa, ja se näkyy myös 101 kirjaa -listalla, johon valitsimme kirjan jokaiselta itsenäisyyden vuodelta. 1940-luvusta kului lähes puoli vuosikymmentä sotavuosien kärsimyksissä, ja listalle valitsimme saman verran sotakirjoja kuin sotavuosia oli.

 • Lukupiirissä lauantaina: Voiko onnettoman avioliiton välttää?

  05.05.2017 Kirjojen Suomi

  Osallistu Kirjojen Suomen lukupiiriin la 6.5. klo 19!

  Nämä ovat aikuisten peruskysymyksiä: Kuinka elää parisuhteessa onnellisena, vai onko tärkeämpää pitää kulissit pystyssä? Pitääkö olla uskollinen, perustuuko olemiseni elämänvalheelle ja en kai nyt vaan näivety hiljalleen? Kirjojen Suomen lukupiirissä käsitellään muun muassa näitä aiheita Helvi Hämäläisen Säädyllisen murhenäytelmän (1941) kautta. Osallistu Kirjojen Suomen lukupiiriin la 6.5. klo 19 täällä!

 • Katso Kirjojen Suomen lukupiirin videopäiväkirja ja osallistu keskusteluun!

  27.04.2017 Kirjojen Suomi

  Säädyllisestä murhenäytelmä Kaisa Pulakan lukupiirissä 6.5.

  Kirjojen Suomen lukupiirissä luetaan tällä hetkellä Helvi Hämäläisen Säädyllistä murhenäytelmää. Lukupiirin vetäjällä Kaisa Pulakalla on keulinut, ja hän lukee kirjaa jo toistamiseen. Lukupiirin loppukeskustelu on lauantaina 6.5. klo 19 alkaen.

 • Hetkonen, Säädyllinen murhenäytelmähän on kostopornoa

  20.04.2017 Kirjojen Suomi

  Kaisa Pulakan lukupiiri alkaa. Tervetuloa mukaan!

  Tervetuloa Kirjojen Suomen lukupiiriin! Luettavana on Helvi Hämäläisen Säädyllinen murhenäytelmä, jossa kuvataan 1930-luvun kulttuurielämää niin rankasti, että osa kohtauksista sensuroitiin heti kättelyssä. Tällä kertaa lukupiiri toteutetaan yhdessä Radion lukupiirin kanssa, ja sen vetäjänä on toimittaja Kaisa Pulakka. Osallistu keskusteluun ja lue kirja suoraan täältä!

 • Näin osallistut Kirjojen Suomen verkkolukupiiriin

  17.01.2017 Kirjojen Suomi

  Lue kirjoja verkkolukupiirissä.

  Kirjojen Suomen seuraavan verkkolukupiirin vetää toimittaja Maryan Abdulkarim. Kirjaksi Abdulkarim valits i Reko Lundánin Rinnakkain. Lue kirja ja keskustele siitä verkossa. Et lue yksin!