Hyppää pääsisältöön

Salla Savolainen (kirjailija)

 • Kirjojen Suomen vuoden 2017 kirja "Mennään jo naapuriin" kuvaa monikulttuurista Suomea

  06.12.2017 Kirjojen Suomi

  Kirja, joka kuvaa kuluvaa vuotta 2017

  Politiikan murros, Turun puukotustragedia, ilmastonmuutos - mitä muistamme itsenäisyytemme juhlavuodesta 2017? Kirjojen Suomi valitsi luettavaksi yhden kirjan jokaiselta Suomen itsenäisyyden vuodelta. Viimeisenä listalle pääsee oman aikamme, vuoden 2017 osuvimmin taltioiva teos. Se on Riina Katajavuoren ja Salla Savolaisen monikulttuurista Suomea kuvaava lastenkirja Mennään jo naapuriin. Toimittaja Seppo Puttonen kertoo valintansa taustoista.

 • Riina Katajavuori: Varokaa nakuja lapsia!

  01.11.2017 Kulttuuricocktail

  Voiko lastenkirjoissa nakuilla?

  Mikko Maitomies on riemastuttava kirja, jota sukupolvet toisensa jälkeen jaksavat lukea. Mutta pelkään pahoin, että tänä päivänä se jäisi julkaisematta. Syy on paljas kuin Mikon peppu, kirjailija Riina Katajavuori pohtii kolumnissaan.

 • Ensimmäinen viittomakielinen satukirja julki – "Osuu isoon tarpeeseen"

  18.11.2016 Yle Uutiset

  Yksittäisiä satuja on jo aiemmin viitottu, nyt julkaistaan ensimmäistä kertaa kokonainen kirja. Videopohjaisessa e-kirjassa on yhdeksän lukua ääneen luettuna, viitottuna ja kuvitettuna.

 • Janne-kirja vaati bluesmieheltä loikkaa klassiseen musiikkiin

  31.07.2015 Yle Uutiset

  Uusi, lapsille suunnattu tietokirja Hämeenlinnan Janne kertoo, miten Jannesta tuli Jean Sibelius. Kirjailija Tapani Bagge puolestaan kertoo, että aihe vaati bluesmieheltä perehtymistä säveltäjän tuotantoon.

 • Rudolf Koivu -palkinto muhkeista väreistä ja hauskoista kompositioista

  01.02.2007 Yle Uutiset

  Camilla Pentti on saanut kuvituksestaan kirjaan Lehmä jonka kyljessä oli luukku Rudolf Koivun nimeä kantavan lasten- ja nuortenkirjapalkinnon.

 • Rudolf Koivu -palkinto Salla Savolaiselle

  03.02.2005 Yle Uutiset

  Vuoden 2005 Rudolf Koivu -palkinnon on voittanut Salla Savolainen kuvituksellaan lastenkirjaan Pikku Xing. Kirjassa Xing-tyttö adoptoidaan Kiinasta Suomeen. Teoksen on kirjoittanut Leena Virtanen ja kustantanut Tammi.