Hyppää pääsisältöön

ydinvoima

 • Jussi Halla-ahon tytär osallistui nuorten ilmastolakkoon isän vastustuksesta huolimatta – Perussuomalaisten puheenjohtaja ei usko, että pelastumme ympäristötuholta

  28.02.2019 Luonto

  Halla-aho kertoo luontosuhteestaan ja ilmastoajatuksistaan.

  Jussi Halla-aho viihtyy luonnossa. Lapsuudenmuistot kalareissuilta ja lähiluonnosta ovat jääneet mieleen. Hän kertoo omien lastensa olevan huolissaan ilmastonmuutoksesta, mutta ei usko itse, että ilmaston lämpeneminen saadaan kuriin. Tämä on Yle Luonnon juttusarja, jossa eduskuntapuolueiden puheenjohtajat kertovat luontosuhteestaan.

 • Venäläinen sähköisku: käsikirjoitus

  20.02.2018 MOT

  Venäläinen sähköisku -ohjelman käsikirjoitus.

  Lue ohjelman käsikirjoitus tästä.

 • STUK: Hanhikiven ydinvoimalatyömaan maaperätutkimukset eivät riittävät – "tilattu tutkimuksia tilaamisen takia"

  19.02.2018 MOT

  STUK velvoittaa Fennovoimaa tekemään uudet maaperätutkimukse

  Fennovoiman Hanhikiven ydinvoimatyömaan maaperätutkimuksissa on epäselvyyksiä. STUK vaatii nyt Fennovoimalta lisätutkimuksia. Tutkimukset ovat avainasemassa kun määritellään suunnitteluperusteet koko ydinvoimalan pohjarakenteille.

 • Venäläinen sähköisku

  16.02.2018 MOT

  Voiko energiapolitiikkaa erottaa muusta politiikasta?

  Kun venäläinen Rosatom tuli Fennovoiman ydinvoimalan laitostoimittajaksi, puhuttiin vain bisneksestä ja energiasta. Rosatom ei kuitenkaan pelkästään toimita Suomeen ydinvoimalaa, se myös omistaa kolmanneksen Fennovoimasta. Onko suomalainen tapa ajatella, että energia-asiat ovat vain energia-asioita, liian hyväuskoinen? Voiko energiapolitiikkaa erottaa muusta politiikasta? Venäjän tiedustelu on Supon mukaan pyrkinyt aktiivisesti vaikuttamaan Suomen energiaratkaisuihin ja tiedustelu on aktiivista tälläkin hetkellä. Suomalaisasiantuntijan mukaan tämä kertoo siitä, että energiasektori on Venäjälle tärkeä ja se pyrkii sitä edistämään. Fennovoiman ydinvoimala Pyhäjoella on tärkeä osa Venäjän suurvaltapolitiikkaa.