Hyppää pääsisältöön

Erik T. Tawaststjerna

 • Erik T. Tawaststjernan satutunti

  23.04.2019 Yle Klassinen

  Levyarvostelu

  Pianisti ja professori Erik T. Tawaststjerna on merkittävä hahmo Suomen musiikkielämässä, mutta levyltä hänet tunnetaan lähinnä Sibeliuksen pianotuotannon kokonaislevytyksestä. Toissa vuonna hän kuitenkin rakensi Chopinin balladien ympärille konserttiohjelman, jonka katsoi levyttämisen arvoiseksi. Tawaststjerna ympäröi Chopinin balladit suomalaisella nykymusiikilla, joka jatkaa balladien eli kertovien runojen perinnettä.

 • Miten oppilaasta saadaan ulos se mikä hänessä on idullaan? – pianisti Meri Louhos muistelee

  03.12.2018 Meri Louhos

  Ajatuksia pianopedagogiikasta.

  Kysymys, miten oppilaasta saadaan ulos se, mikä hänessä on idullaan, on jaksanut kiehtoa Meri Louhosta vuosikymmenet. Meri aloitti tuntiopettajana Sibelius-Akatemiassa 1950-luvun alussa. Akatemian pianonsoiton ja -pedagogiikan lehtori hänestä tuli 1980. Meri kertoo ajatuksiaan pianonsoiton opettamisesta.

 • Suomalaisyleisö yllätti lämmöllään

  24.08.2017 Klassinen

  Maj Lind -pianokilpailun 1. välieräpäivä

  Ensimmäisenä välieräpäivänä kilpailijoiden tunnelmat menivät täyttä vuoristorataa; oli väsymystä, iloa lämpimästä yleisöstä ja kilpailun sallimasta vapaudesta sekä muistinmenetyksiä. Ylen asiantuntija pianopedagogi Niklas Pokki arvioi ensimmäisen välieräpäivän kilpailijat.

 • Väinö Jalkanen (FIN) | Maj Lind -pianokilpailu 2017

  23.08.2017 Klassinen

  Seuraa Kansainvälinen pianokilpailu alusta loppuun 17.-31.8.

  Seuraa Kansainvälinen pianokilpailu alusta loppuun 17.-31.8.

 • Erik T. Tawaststjerna: "Taso vielä häikäisevämpi kuin osasin odottaa!"

  22.08.2017 Klassinen

  Maj Lind -pianokilpailun 5. alkueräpäivä

  Viidentenä ja viimeisenä alkueräpäivänä Maj Lind -hälinän keskellä seisoo onnellinen mies, prof. Erik T. Tawaststjerna. Kilpailutoimikunnan puheenjohtajalla on syytä todeta, että kisat ovat sujuneet vallan erinomaisesti. - Ylen asiantuntija pianopedagogi Niklas Pokki arvioi viidennen alkueräpäivän kilpailijat.

 • Nuoret pianistit tunteiden ristiaallokossa

  21.08.2017 Klassinen

  Maj Lind -pianokilpailun 4. alkueräpäivä

  Kaikki neljännen alkueräpäivän kilpailijat menevät jatkoon, jos Ylen lähetysikkunaa on uskominen. Pianopedagogi Niklas Pokki arvioi neljännen alkueräpäivän kilpailijat.

 • Aasialaisen kilpailijan takaa paljastui suomalainen maestro

  20.08.2017 Klassinen

  Maj Lind -pianokilpailun 3. alkueräpäivä.

  Indonesialainen Anthony Hartono on yksi kansainvälisen Maj Lind -pianokilpailun kovatasoisista osallistujista, joiden taustalla vaikuttaa yllättäen suomalainen pianopedagogi, Hartonon kohdalla Teppo Koivisto. Kolmantena alkueräpäivänä kuudesta suomalaisesta osanottajasta oli soittovuorossa Väinö Jalkanen. Pianopedagogi Niklas Pokki arvioi kolmannen alkueräpäivän kilpailijat.

 • Harvinaista arpaonnea Maj Lind -pianokisassa, ainakin toisille

  17.08.2017 Klassinen

  Tarmo Peltokoski nosti oman nimensä arpahatusta.

  Kansainvälinen Maj Lind -pianokilpailu alkaa! Arvonnassa toimi onnettarena perinteen mukaan kilpailun nuorin osanottaja, joka tällä kertaa onnistui nostamaan arvontahatusta oman nimensä. Tarmo Peltokoski harmitteli kiirettä, Daria Parkhomenko puolestaan iloitsi ylimääräisistä lepopäivistä.

 • Maj Lind –kilpailun 2017 suomalaispianistit: Justas Stasevskij

  15.08.2017 Klassinen

  Kuusi suomalaista hyväksyttiin Maj Lind -pianokilpailuun.

  Justas Stasevskij on yksi kuudesta suomalaisesta kansainväliseen Maj Lind –pianokilpailuun 2017 hyväksytystä pianistista. Hän on syntynyt Tallinnassa 1989 ja opiskellut pianonsoittoa mm. Sibelius-Akatemiassa ja Wienin taidekorkeakoulussa. ”On sellaisia maagisia hetkiä, kun tuntee, että jokainen korvapari siinä salissa kuuntelee mun tekemistä,” Justas Stasevskij kertoo.

 • Monikasvoinen musiikkimies Erik Tawaststjerna

  08.07.2007 Elävä arkisto

  Aarno Cronvallin dokumentissa on vahvasti läsnä Erik Tawaststjernan ainutlaatuinen persoona. Hieno mies on hieno mies vaikka sitten Saimaan saaren mökillä. Dokumentti on vuodelta 1973.