Hyppää pääsisältöön

Veeti & The Velvets

 • Mikko Kuustosen Q-klubi oli bluesin, suomirokin ja eksoottisten rytmien sulatusuuni

  01.11.2017 Elävä arkisto

  Kolmetoistaosainen musiikkisarja vuodelta 1991.

  Vuonna 1991 esitetty Q-klubi oli laulaja Mikko Kuustosen ensimmäinen pitkäaikaisempi juontopesti Ylen ohjelmasarjoissa. Yleisradion live-rocktaltioiden perinnettä jatkanut sarja kuvattiin Tampereen Tullikamarin klubilla. Vieraina ohjelmissa nähtiin Suomen tunnetuimpia rokkareita Juice Leskisestä Sielun Veljiin sekä ulkomaalaisia muusikkohuippuja. Vakiobändinä toimi Kuustosen Q.Stone-bluesorkesteri.

 • Groovymeisseli toi televisioon soulia ja klubitunnelmaa

  02.10.2017 Elävä arkisto

  Groovymeisseli-ohjelmaa tehtiin vuosina -96 ja -97

  Groovymeisseli-ohjelmaa tehtiin vuosina -96 ja -97

 • Sielukas Aki Sirkesalo

  02.10.2017 Elävä arkisto

  Aki Sirkesalon haastatteluita ja musiikkiesityksiä kootusti.

  Suomalaisen softsoulin esitaistelijana tunnetun Aki Sirkesalon (1962–2004) musiikkiura lähti nousukiitoon kahden Emma-palkinnon siivittämänä. Musiikin lisäksi Sirkesalo työllisti itseään toimittajana ja useiden tv-ohjelmien sekä -tapahtumien juontajana. Artikkeliin on koottu Aki Sirkesalon haastatteluita ja musiikkiesityksiä vuosien varrelta.

 • Tsunamissa kuolleen Aki Sirkesalon jäljiltä löytyi levyttämätöntä musiikkia – Se päätyy Suomen tunnetuimman äänen soololevylle

  25.08.2017 Yle Uutiset

  Thaimaan tsunamissa 2004 menehtyneen Aki Sirkesalon kaikki kappaleet eivät ole vielä päätyneet levyille. Pöytälaatikosta löytyneet kuusi demoa pääsevät kaikkien kuultaviksi, kun Suomen ahkerin puheääni Jari Karjalainen vaihtaa lauluun ja tuottaa oman soololevyn.

 • Muusikko Aki Sirkesalo saa nimikkotien kotikaupunkiinsa

  29.06.2016 Yle Uutiset

  Thaimaan tsunamissa menehtynyt muusikko Aki Sirkesalon mukaan nimetään teitä Akaassa. Teiden nimeämisellä kaupunki haluaa tuoda esille Sirkesalon ja hänen tuotantonsa merkitystä kotipaikkakunnalleen.

 • Sami Saari, Mikael Konttinen ja Antti Sarpila houkuttelivat Joensuun jazz-konserttiin noin 3 000 kuulijaa

  21.08.2015 Yle Uutiset

  Puolustusvoimien järjestämä konsertti sai väen virtaamaan aurinkoiseen Ilosaareen keskelle kaupunkia. Ja mikäs siinä, kun ei ihmisten tarvinnut kuvettaan kaivella.

 • Sami Saari hurmasi varusmiehet – Miljazzeilla luvassa suomisoulia

  12.06.2015 Yle Uutiset

  Varusmiessoittokunnan nuoret olivat alkukesästä vielä hieman kohmeessa, mutta nyt tekemiseen on löytynyt tekemisen meininkiä. Solisti Sami Saari puolestaan on tehnyt muihin muusikoihin suuren vaikutuksen.

 • LinnaJazzien tähtipari sai lavalle seurakseen tulevaisuuden artistilupauksen

  13.07.2014 Yle Uutiset

  Voisitko olla, olla, olla se mulle? Anna mun olla syypää sun hymyyn, laulaa Yasmine Yamajako Cheekin levyllä. Äänen on kuullut moni, mutta harva häntä vielä tunnistaa. Siihen on tulossa muutos, kun Yasmine julkaisee keväällä debyyttialbuminsa. Laulajattaren paras kesävinkki on tarttua hetkeen ja tänään hän eli kuin opetti. Alun perin Yassu lähti Hämeenlinnaan vain keikkaa katselemaan, mutta päätyi esiintymään yhdessä Sami Saari & Sonic feat. Laura Voutilainen -kokoonpanon kanssa. #Ylefestie seurasi valmistautumista yleisöltä kielletyllä alueella.

 • Samppalinnassa svengaa kesällä viisi Moeta

  13.03.2013 Yle Uutiset

  50-luvun musiikin ympärille rakentuvassa Five Guys Named Moe - Viisi Veikkoa -musikaalissa nähdään lavalla muun muassa Jussu Pöyhönen ja suomalaisen soulmusiikin kuningas Sami Saari. Suurlähettiläät-yhtyeestä tutulle Pöyhöselle kyseessä on teatteridebyytti ja paluu kesäksi kotikaupunkiin.

 • Sirkesalon laulut soivat 50-vuotissyntymäpäivillä

  25.07.2012 Yle Uutiset

  Vuonna 2004 Thaimaassa tsunamissa menehtynyt Aki Sirkesalo täyttäisi tänään 50 vuotta. Kotikaupungissa Toijalassa häntä juhlitaan iloisella konsertilla. Idean konsertista herätti Akin isä Touko Sirkesalo jo yli vuosi sitten.

 • Sami Pitkämö Imatra Big Band Festivalille

  05.05.2011 Yle Uutiset

  Pitkämö nousee lavalle UMO:n solistina Sami Saaren ja Johanna Förstin rinnalle. Pitkämön upeaa ääntä on kuultu myös kaksi kertaa tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla.

 • Kirppari-Saari tuo Kärjen Konttiin kierrätykseen

  29.10.2010 Yle Uutiset

  Kierrätyskärki-kiertue kierrättää Toivo Kärjen sävelmiä Ninni Poijärvi trion ja Sami Saaren voimin SPR:n Kontti-kierrätystavarataloissa. Lauantaina kiertue saapuu Poriin.

 • Kierrätys tuodaan tutuksi musiikilla

  02.10.2010 Yle Uutiset

  Kierrättämistä edistetään lauantaina konsertin avulla Joensuun Kontti -kierrätystavaratalossa. Kierrätyskärki-kiertueessa esiintyvät Ninni Poijärvi Trio sekä Sami Saari. Konsertissa esitetään Toivo Kärjen sävelmiä kierrätysversioina kello 12 alkaen.

 • Rovaniemellä Unicef-konsertti

  04.09.2010 Yle Uutiset

  Rovaniemellä järjestetään lauantaina 4. syyskuuta Unicef-konsertti. Sairaustapauksen vuoksi Rajattomat-lauluyhtyeen tulo on peruuntunut ja pääesiintyjänä nähdään Dallapé-orkesteri solistinaan Sami Saari.

 • Dallapé uudistuu vanhaan hyvään aikaan

  21.07.2010 Yle Uutiset

  Dallapén uusi tuleminen ei ole jäänyt huomiota vaille. Nostalginen orkesteri vetoaa vanhan ajan charmillaan aina päiväkoti-ikäisistä kahdeksankymppisiin.

 • Tosimies uskaltaa rakastaa

  23.09.2009 Yle Uutiset

  Kristian Meurman, Sami Saari ja Jore Marjaranta laulavat rakkaudesta kirkkokiertuella. Ohjelmistossa ovat miehille itselleen tärkeät rakkauslaulut.

 • Ilmajoella starttaa uusi puistofestivaali

  04.07.2009 Yle Uutiset

  Suomi-soulin kuningas Sami Saari saa kunnian aloittaa puistofestivaalin. Musiikista voi nauttia lauantai-illalla Ilmajoen Ooppera-Areenan jokirantapuistossa.

 • UMO Rauma Summer Jazziin

  22.06.2009 Yle Uutiset

  Rauma Summer Jazz -tapahtuma soi viikonvaihteessa 60-luvun funk- ja soul -hengessä. tapahtuman esiintyjäkaartiin kuuluvat mm. Sami Pitkämö ja UMO Jazz Orchestra, Sami Saari ja Timo Kiiskinen.

 • Kevätkonsertti vetää tuhansia Joensuun torille

  30.05.2009 Yle Uutiset

  Kesä soitetaan tervetulleeksi tuhansille kuuntelijoille lauantaina Joensuussa. Joensuun kaupunki ja Karjalan Sotilassoittokunta järjestävät yhdessä neljännen kerran peräkkäin ilmaisen ulkoilmakonsertin torilla.

 • Aki Sirkesalon viimeiseksi jäänyt levy julki

  23.02.2005 Yle Uutiset

  Thaimaan hyökyaaltokatastrofissa kadonneen Aki Sirkesalon levy Sanasta miestä on julkaistu. Omaisten pyynnöstä levy ilmestyi alkuperäisen aikataulun mukaan. Sirkesalo katosi perheineen tapaninpäivänä, kun tsunami iski Thaimaahan.

Sivut