Hyppää pääsisältöön

Tiedeykkönen Extra

 • Tunteet maustavat elämää, mutta joskus ne saavat voimaan pahoin - myös rakkaudella on varjopuolia

  27.11.2018 Tiede

  4-osainen podcast tunteista ja tunnetaidoista.

  Neljä perustunnetta lisää Tiedeykkönen Extran podcast-sarjassa jatkoksi aiemmalle sarjalle: miltä tuntuvat inho, rakkaus, häpeä ja kateus, ja miksi tarvitsemme näitä tunteita? Psykologi Katja Myllyviita kertoo ja pohdiskelee toimittaja Jaana Sormusen kanssa.

 • Tunteet: ilman niitä elämä ei tunnu miltään - vihakin on tarpeellista

  25.05.2018 Tiede

  Tiedeykkösen 4-osainen podcast tunteista ja tunnetaidoista

  Mistä tunteet kumpuavat, miten ne ilmenevät, missä ne tuntuvat, mikä on niiden merkitys ja kuinka niitä voi säädellä - ja milloin tunteiden säätely on tarpeen? Voivatko negatiiviset tunteet tuottaa hyvää ja positiiviset tunteet olla vahingollisia? Tiedeykkösen neliosaisessa podcast-sarjassa käsitellään tunnetaitoja. Psykologi Katja Myllyviita kertoo neljästä perustunteesta: vihasta, pelosta, ilosta ja surusta. Kehon tunnekartta näyttää, missä päin kehoa ja millä tavoin tunteet tuntuvat.

 • Oletko onnellinen? Jos et, haluatko vaikuttaa asiaan?

  09.01.2018 Tiede

  Oletko tyytyväinen elämääsi? Koetko itsesi onnelliseksi?

  Oletko tyytyväinen elämääsi? Koetko itsesi onnelliseksi?

 • Oppimisvaikeus on hidaste muttei este

  18.08.2017 Tiede

  Neljä eri oppimisvaikeutta ja miten niitä voi kuntouttaa.

  Oppimisvaikeudet ovat yleisempiä kuin luullaan, mutta ne ovat suurelta osin kuntoutettavissa ja voitettavissa. Usein ne linkittyvät toisiinsa: huono työmuisti hankaloittaa laskemista ja lukemista, samoin hahmotushäiriö. Neliosaisen podcast-sarjan kussakin osassa perehdytään yhteen merkittävään oppimisvaikeuteen, sen ilmenemismuotoihin, kuntoutustapoihin ja mahdollisiin arjen apukeinoihin.