Hyppää pääsisältöön

Tauno Pylkkänen

 • Yleisradiomies, musiikintutkija Toivo Haapanen oli vastuunkantaja – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  15.05.2019 Klassinen

  Muistamme syntymäpäivänä 15. toukokuuta.

  Toivo Haapanen oli muusikko ja taiteilija, mutta hoiti vastuuntuntoisena miehenä myös hallinnolliset tehtävät. Hän oli Yleisradion musiikkipäällikkö, Radio-orkesterin ylikapellimestari, Helsingin yliopiston musiikkitieteen professori ja huolehti lisäksi myös lukuisista luottamustoimista. Siinä oli yhdelle miehelle liikaa.

 • Raasakka tuo kuultavaksi vähemmän tuttua sävelistöä

  14.05.2019 Klassinen

  Raasakka tuo kuultavaksi vähemmän tuttua sävelistöä

  Raasakka tuo kuultavaksi vähemmän tuttua sävelistöä

 • Tauno Pylkkäsen lauluja kannatti penkoa

  26.03.2019 Yle Klassinen

  Levyarvostelu

  Viime vuonna tuli kuluneeksi sata vuotta Tauno Pylkkäsen syntymästä, mutta säveltäjä ei juuri saanut osakseen juhlintaa saati uudelleenarviointia - Pylkkästä pidetään pätevänä muttei uutta luoneena oopperasäveltäjänä ja musiikin puuhamiehenä, joka kuoli viinaan jo kuusikymppisenä. Onneksi baritoni Tuomas Lehtinen on kaivellut Pylkkäsen jäämistöstä hänen erinomaisia yksinlaulujaan ja saattanut ne uudelle levylle, joka osaltaan nostaa Pylkkäsen arvostusta.

 • Pohjolan Puccini, säveltäjä Tauno Pylkkänen oli punaorpo – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  22.03.2019 Klassinen

  Muistamme syntymäpäivänä 22. maaliskuuta.

  Teatteriperheeseen adoptoidusta punaorvosta, Tauno Pylkkäsestä (1918 - 1980) kasvoi varhaiskypsä ja lahjakas nuori säveltäjä. Pylkkänen oli omana aikanaan erittäin suosittu oopperasäveltäjä, jota kutsuttiin lempinimellä ”Pohjolan Puccini”. Menestyksestä huolimatta Pylkkänen alkoholisoitui. Hän koki traagisen kohtalon aikana, jolloin homoseksuaalisuutta pidettiin rikoksena.