Hyppää pääsisältöön

Matti Hagelberg

 • "Vuosi on ollut upea!" – tässä ovat vuoden 2019 mieleenpainuvimmat teokset ja kulttuuri-ilmiöt

  27.12.2019 Kulttuuricocktail

  Kulttuurin iskut ja kosketukset vuonna 2019.

  Oliko tämä lukevien jääkiekkoilijoiden, räkänaurun, äärettömän surun, maagisen musiikin vai identiteetin monimutkaistumisen vuosi? Ylen kulttuuritoimittajat nostavat esiin taideteoksia ja kulttuuritapauksia, jotka ovat jääneet heidän mieleensä vuonna 2019.

 • Haudan partaalta kotimaisen sarjakuvan kärkeen

  15.06.2018 Kulttuuricocktail

  Leo Kuikka on mustan huumorin mestari

  Taiteilijanimi Leo Kuikka työstää Lappeenrannassa Suomen nihilistisimpiä ja synkimpiä sarjakuvia sysimustalla huumorilla siveltynä. Aviorikoksia, masennusta, lähiöahdistusta - sekä kung-fua! Kummallista kyllä Kuikan sarjakuvien lukemisesta tulee hyvä ja valaistunut mieli!

 • Psykoosi ja syömishäiriö sarjakuvaksi - Voiko taide toimia terapiana?

  04.06.2018 Kulttuuricocktail

  Onko vaarallista luvata parantumisniksejä?

  Emmi Valveen omaelämäkerrallinen Armo-sarjakuvaromaani tarjoaa pelottavaa psykoosikuvastoa, mutta myös lohduttavan selviytymistarinan. Viivi Rintanen kuvaa sarjakuvassa syömishäiriötään ja ihmisten hänelle lähettämiä hulluustarinoita. Sarjakuvaopettaja Matti Hagelberg rohkaisee käyttämään omia kokemuksia taiteen aiheena.

 • Scifi-eepos Läskimooses - tulevaisuuden klassikko?

  18.05.2018 Kulttuuricocktail

  Läskimooses on jo noteerattu Art Review -lehdessä

  Sen piti olla alunperin kevyt Mars-höpöhöpöseikkailu, mutta siitä tulikin yli tuhatsivuinen -scifieepos. Matti Hagelbergin jatkosarjakuva Läskimooses kertoo ihmiskunnan ja universumin kehityksestä ja avaruudessa vaikuttavista sivilisaatioista. Läskimooses on saavuttanut sarjakuvapiireissä jo kulttimaineen, ja arvostettu Art Review -lehti seuraa hanketta.

 • 14 merkittävää suomalaista sarjakuvaa vuodelta 2017 – tunnetko nämä?

  22.12.2017 Kulttuuricocktail

  Suomessa tehdään valtavasti omaperäistä sarjakuvaa

  Kotimaisessa sarjakuvassa julkaistaan valtavirran Fingerporien ohella hämmästyttävä määrä omaperäistä ja kiehtovaa sarjakuvaa. Kulttuuricocktail keräsi listan vuoden 2017 tärkeistä sarjakuvista, joista moni on täydellistä marginaalia levikin kannalta. Valinnat ovat sarjakuvataiteilijoiden itsensä suosittelemia.