Hyppää pääsisältöön

studiot

 • Avaruusromua: Kadonneen masternauhan arvoitus

  13.12.2018 Kulttuuri

  Sen piti olla selvä juttu: levy äänitetään ja julkaistaan.

  Sen piti olla ihan selvä juttu. Ensin levy äänitetään ja sitten se julkaistaan. Oli vuosi 1978. Oltiin Frankfurtissa Saksassa, kuuluisassa Panne-Paulsen -studiossa, jossa Robert Schroeder oli äänittämässä ensimmäistä levyään. Tuottajan pallilla istui itse Klaus Schulze, jonka uudella levymerkillä albumi oli tarkoitus julkaista. Kaikki näytti hyvältä, mutta albumi Harmonic Decadence julkaistiin vasta 40 vuotta myöhemmin. Mitä tapahtui? Toimittajana Jukka Mikkola

 • Avaruusromua: Outoja ääniä jo vuodesta 1964!

  12.07.2018 Kulttuuri

  Avaruusromussa uutta suomalaista musiikkia monelta taholta.

  1960-luvun alussa Tukholmaan päätettiin rakentaa Ruotsin ensimmäinen elektronisen musiikin studio. Studion esikuvana oli legendaarinen Kölnin studio, jossa Karlheinz Stockhausen oli työskennellyt jo 1950-luvulla. Vuonna 1964 Tukholman Södermalmissa avattiin Elektronmusikstudion eli EMS. Siellä tapahtuu edelleen. Muiden muassa suomalainen Eero Pulkkinen on työskennellyt EMS-studiossa. Avaruusromussa uutta suomalaista musiikkia monelta taholta. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • HasBeen − takana loistava tulevaisuus

  29.03.2018 Draama

  Niklas on kaksikymppinen ja pelkkä hasbeen?

  HasBeen on uusi musaympyröitä käsittelevä draamasarja, joka yhdistää perinteistä tarinankerrontaa ja somesisältöjä. Sarjan verkkokonaisuudessa tarinat jatkuvat ja löydät materiaalia, jota itse sarjassa ei nähdä: kuka imuroi studion ja mitkä biisit valitaan karaokessa?

 • UPplus: Studioesittely

  21.09.2017 Uusi päivä

  UPplus vie sinut kulissien taakse.

  Uuden Päivän studio on täynnä salaisuuksia. Mitä Haavistojen jääkaapista löytyy? Kuka on jäänyt treenaamaan soittoluokkaan? Entä mitä kolinaa Kuuslan portaikosta kuuluu? UPplus vie sinut kulissien taakse. Oppaina toimivat näyttelijät Atte Reunanen, Ronja Alatalo ja Toni Nikka.

 • Yle lisää toimintaansa Tampereella

  16.12.2016 Yleisradio

  Muutokset toteutetaan pääosin vuoden 2018 aikana.

  Muutokset toteutetaan pääosin vuoden 2018 aikana.

 • Yle aloittaa merkittävän uudistusohjelman – omaa tuotantotyötä mitoitetaan pienemmäksi

  20.10.2016 Yleisradio

  Yle siirtää painopistettä digitaaliseen uudistumiseen.

  Yle siirtää painopistettä digitaaliseen uudistumiseen.

 • Lauri Kivinen: Ylen tehtävään kuuluu varmistaa resurssit monipuoliselle musiikkituotannolle

  19.01.2016 Klassinen

  Lauri Kivinen puhuu Ylen musiikkituotannon tulevaisuudesta

  Yleisradion musiikkituotanto on pakannut vuoden 2016 alusta kamppeensa, kun Yle on luopunut Pasilan musiikkistudioistaan. Musiikin äänittäminen jatkuu mm. Musiikkitalossa, konserttisaleissa ja kirkoissa. Kantanauhatuotannon monimuotoisuudesta pidetään tulevaisuudessakin huolta, lupaa Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen.

 • M1 - 35 vuotta musiikkituotantoja

  15.12.2015 Musiikki

  Studio on ollut tärkeä erityisesti suomalaiselle jazzille.

  M1 on Ylellä Pasilassa toimiva pinta-alaltaan Suomen suurin musiikkistudio. Se otettiin käyttöön 1982 ja puretaan 2016. Mikä siitä teki legendaarisen? Mitä siellä on tehty? Annetaan studion työntekijöiden kertoa. Ainakin suomalaiselle jazzille se on ollut kotipesä. Yle Teema lähettää suoran konsertin Yle Live: Viimeinen ilta M1-studiolla 15.12. klo 19.30.

 • Tule yleisöksi Marja Hintikka Liveen

  24.09.2015 Marja Hintikka Live

  10 suoraa lähetystä Pasilasta maanantaisin 17.10. alkaen.

  Valoa ruuhkavuositunnelin päässä näkyvissä! Marja Hintikka Live elää kanssasi arjessa myös tänä syksynä. Luvassa on kymmenen viikon ajan keskustelua ruuhkavuosissa rämpivien elämää kutkuttavista teemoista. Tule mukaan studioyleisöön - suora lähetys Pasilan studioilta maanantaisin!

 • Yle rakentaa uudet kuunnelmastudiotilat Pasilaan

  01.04.2015 Yleisradio

  Kuunnelmastudiot rakennetaan Pasilan Studiotaloon.

  Tuotantotiloja ja toimintamalleja uudistamalla Yle haluaa varmistaa, että julkisen palvelun kuunnelma- ja musiikkituotanto säilyy kuunneltuna ja korkealaatuisena jatkossakin.

 • Foo Fighters: Sonic Highways, Electrical Audio Studios

  16.10.2014 Musiikki

  Sunnuntaina 19.10. se vihdoin alkaa Yle Teemalla, Foo Fightersin musiikkidokumenttisarja Sonic Highways. Sarjassa bändi nauhoittaa kappaleita tulevalle albumilleen merkittävissä studioissa ympäri Amerikkaa. Ensimmäisenä käsittelyssä on Chicagon Electrical Audio Studios.

 • New Orleans oli musiikin sulatusuuni

  30.01.2013 Elävä arkisto

  Matti Laipion neliosainen ohjelmasarja vuodelta 1985.

  New Orleans tunnetaan jazzin kehtona ja rhythm and bluesin varhaisena voimakeskuksena. Sen musiikissa ovat kuuluneet kaupungin kirjavat vaiheet ja vaikutteet Afrikasta ja Karibialta, Ranskasta, Espanjasta ja Euroopan protestanttisesta kulttuurista. Matti Laipion neliosainen ohjelmasarja vuodelta 1985 kertoo New Orleansin musiikin historiasta.

 • Aamu-tv — asiaa ja viihdettä aamutuimaan

  09.03.2012 Elävä arkisto

  Aamu-tv juhli 15-vuotista taivaltaan maaliskuussa 2012.

  Ylen aamu-tv juhli 15-vuotista taivaltaan maaliskuussa 2012. Yleisötutkija Juha Haaramo kuvailee teini-ikään ehtinyttä Aamu-tv:tä sanoin: rauhallinen ja tasaisesti kasvanut teini.

 • Digitelevision ABC

  23.08.2011 Elävä arkisto

  Digitaalitekniikka toi lisää tv-ohjelmia sekä entisiin analogisiin lähetyksiin verrattuna paremman kuvan ja äänen. Joillekin digitelevisioon liittyi suurempiakin odotuksia, ja kuten vuonna 2002 tehdystä Digi-tv:n ABC –ohjelmasta huomataan, odotukset eivät aina olleet täysin realistisia.

 • Harri Holkerin hermostumiset, harmistumiset ja hienot hetket

  15.08.2011 Elävä arkisto

  Harri Holkeri muistelee mittavaa uraansa Mikko Kuustosen seurassa Mansikkapaikka-ohjelmassa syksyllä 2010. Holkeri kommentoi mm. railakkaita turpiinottamisia politiikan nuoruusvuosina ja suuttumistaan Sirkus Pasilan pilkkalaulusta.

 • Vieraisilla MSL-studiolla

  17.12.2010 Elävä arkisto

  Juice, Eput ja Yö levyttivät MSL-studiolla.

  Koululainen Mikko Immonen on saanut toiveensa toteen: hän pääsee kokeilemaan eri soittimia Mika Sundqvistin äänitysstudiolla Lempäälässä.

 • Ensimmäinen värillinen tv-uutislähetys

  28.10.2010 Elävä arkisto

  Tv-uutiset nähtiin ensi kertaa väreissä vappupäivänä 1977.

  Vapunpäivän iltana 1977 hieraisi moni televisiokatselija silmiään. Tv-uutiset lähetettiin tuolloin ensimmäisen kerran värillisinä. Punaliputkin liehuivat ensi kertaa punaisina.

 • Uutisstudio YLE24

  21.09.2010 Elävä arkisto

  TV-uutisten 40-vuotista taipaletta kunnioitettiin.

  TV-uutisten 40-vuotisen taipaleen kunniaksi alettiin uutiset juontaa uudesta maisemastudiosta. Ensimmäisen lähetyksen luotsasi Arvi Lind.

 • Elias Hämäläinen Summerissa

  07.06.2010 Elävä arkisto

  Suomen ensimmäisen X-Factor -ohjelman voittaja Elias Hämäläinen kävi kaksi viikkoa finaalilähetyksen jälkeen Summerin haastattelussa.

 • Näin Hermannia tehtiin

  05.05.2010 Elävä arkisto

  Kurkistus Sirkus Hepokatin kulisseihin vuonna 1984.

  Vuonna 1984 kuvattu materiaali näyttää, mitä Sirkus Hepokatin kulisseissa tapahtui. Ohjelmanteko oli hauskaa, mutta paikoin hidasta. Voi änkeröinen!

Sivut