Hyppää pääsisältöön

Olavi Louhivuori

 • Avaruusromua: Kahdeksan bitin voimalla!

  16.10.2019 Kulttuuri

  Se esiteltiin vuonna 1982 ja se muutti maailman.

  Vuonna 1982 kuluttajaelektroniikan suurtapahtumassa Consumer Electronics Showssa Las Vegasissa esiteltiin laite, joka tuli peruuttamattomasti muuttamaan meidän maailmaamme. Laite oli nimeltään Commodore 64. Se oli kotitietokone. Se valloitti maailman. Laitetta myytiin seuraavan kymmenen vuoden aikana jopa yli 30 miljoonaa kappaletta. Se oli suhteellisen edullinen, käyttökelpoinen ja hauska kone. Sillä pystyi tekemään monenlaisia asioita, muun muassa musiikkia. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Avaruusromua: Se on vain hieman muuttunut

  05.06.2019 Kulttuuri

  Laurie Anderson teki omituisen laulun.

  1980-luvun alussa New Yorkin downtownissa elettiin jännittäviä aikoja. Performanssitaide ja monenlaiset poikkitaiteelliset kokeilut olivat alkaneet kerätä yhä suurempia yleisöjä, ja saada myös taiteellista tunnustusta. Eräs nuorista poikkitaiteilijoista oli Laurie Anderson. 1980-luvun alussa hän teki erään omituisen laulun, joka elää edelleen, hieman muotoaan muuttaneena. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Joona Toivanen Trio nappasi toisen Vuoden 2018 Teosto-palkinnoista

  26.04.2018 Yle Uutiset - lyhyet

  Jyväskylästä ponnistaneet Joona Toivanen, Tapani Toivanen ja Olavi Louhivuori ovat saanet Vuoden 2018 Teosto-palkinnon.

 • Mitä tyyliä musiikkini edustaa? Avaruusromua 21.1.2018

  18.01.2018 Musiikki

  Yhteisiä päämääriä, tunteita, ajatuksia ja dialogia.

  ”En ole tähän päivään mennessä osannut vastata tuohon kysymykseen”, sanoo säveltäjä ja basisti Lauri Porra. ”Musiikkityylistä tai sen lähtökohdista riippumatta kaikkien musiikintekijöiden päämäärä on sama”, hän toteaa. Rumpali Olavi Louhivuori puolestaan kertoo musiikin vievän hyvinkin yllättäviin paikkoihin. Avaruusromussa käydään yllättävissä paikoissa ja kuunnellaan yhteisiä päämääriä: tunteita, ajatuksia ja dialogia kuuntelijan kanssa. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Luuletko olevasi epämusikaalinen? Todennäköisesti olet väärässä

  21.07.2015 Yle Uutiset

  Ikosten sukuun mahtuu poikkeuksellisen paljon musiikillista lahjakkuutta, mutta mistä se kumpuaa? Suuri suomalainen tutkimus on selvittänyt, kulkeeko musikaalisuus geeneissä.

 • Kaurismäkeläisyys kuplii musiikissa

  23.07.2014 Yle Uutiset

  Viime viikolla Pori Jazzin vuoden taiteilijaksi 2014 valittu rumpali ja säveltäjä Olavi Louhivuori on ilahtunut ja kiitollinen saamastaan huomionosoituksesta. Hänen mukaansa suomalaisella musiikilla on omintakeisia, jopa humoristisia piirteitä.

 • Olavi Louhivuori on Pori Jazzin vuoden taiteilija

  11.07.2014 Yle Uutiset

  Pori Jazzin vuoden taitelija Olavi Louhivuori tunnetaan Oddarrang-yhtyeestään. Hän on tuttu myös muun muassa Ilmiliekki Quartetin sekä Alexi Tuomarilan ja Joona Toivasen triojen rumpalina.

 • Kantaesityksiä Jyväskylä Big Bandin konsertissa

  13.03.2009 Yle Uutiset

  Jyväskylä Big Bandin konsertissa kuullaan uutta suomalaista musiikkia sunnuntaina. Big Band on tilannut konserttiin sävellyksiä kolmelta jazzsäveltäjältä.

 • Summeri 2006

  21.07.2008 Elävä arkisto

  Titte Neuvonen ja Nuutti Takkinen juontajina.

  Vuoden 2006 Summeri käynnistettiin edellisestä vuodesta tuttujen juontajien Titte Neuvosen ja Nuutti Takkisen voimin. Kuvauspaikkana toimi jo neljättä vuotta peräkkäin Helsingin uimastadion.

 • Vapaat äänet -jazzkiertue starttasi

  01.02.2007 Yle Uutiset
 • Sun voitti nuorten jazz-komeettojen kisan

  02.10.2006 Yle Uutiset
 • Teosto-palkinto jaettiin puoliksi

  08.12.2004 Yle Uutiset

  Teosto-palkinto on jaettu puoliksi Jukka Tiensuun big bandille säveltämälle teokselle Umori ja Ilmiliekki-kvartetin teossarjalle levyllä March of the Alpha Males. Molemmat saivat 20 000 euroa.