Hyppää pääsisältöön

Poko Rekords

 • Kulttibändi Santa Lucia hämmensi 80-luvulla ja soitti tiensä miehiseen rock-maailmaan – "Olemme ihmeissämme, että se vetoaa edelleen uusiin kuuntelijoihin"

  30.08.2019 Yle Uutiset

  Villi tyttöviisikko kaatoi aikanaan ryminällä metallimusiikin rajoja. Nyt Santa Lucian tuotanto julkaistaan kokoelmana.

 • Toimittajalta: Popeda nousi isoksi kovalla työllä ja uupumattomalla energialla – alkuvaiheessa kelpasi illanvietto vaikka lapsenvahtina

  05.08.2018 Yle Uutiset

  Popedan 40-vuotiskeikka Ratinan stadionilla nosti kyynelen silmäkulmaan. Enkä varmaankaan ollut ainoa. Oma stadionkeikka on tamperelaisyhtyeelle aito työvoitto, arvioi Ylen kulttuuritoimittaja Päivi Puukka.

 • Suomalaisen superbändin koko kuva – Eppu Normaali Teemalauantain tähtenä

  04.01.2018 Yle Teema

  Eppu Normaalista kertova dokumenttielokuva Eput Teemalla.

  Eppu Normaalista kertova dokumenttielokuva Eput Teemalla.

 • 70-luvun suosikkibändi jyrää edelleen – juhlakeikka myytiin loppuun hetkessä

  08.09.2017 Yle Uutiset

  Lappeenrantalainen Jam Rock Band pääsi viidentenä yhtyeenä levyttämään legendaariselle Poko Rekords - levy-yhtiölle. Bändin juhlakeikka myytiin hetkessä loppuun.

 • "Peiliinkatsojat" vie kuulijan

  17.01.2015 Yle Uutiset

  Toni Loimunevan henkilökohtainen ”Iisakin kirkko”, sooloalbumi on vihdoin ja viimein valmis. Vuonna 2012 alkanut projekti huipentuu levynjulkaisukeikkaan Helsingin Semifinal rokkibaarissa. Pitkän muusikkouran tehnyt Loimuneva on yhdessä tuottaja Janne Saksan kanssa saanut aikaan vahvan rockalbumin, jolta löytyy nimekkäitä vierailijoita.

 • Epe's lopettaa myymälänsä, muistot elävät – audio

  18.01.2014 Yle Uutiset

  Pitkin viikkoa on muisteltu ensimmäisiä levyostoksia ja sitä, miten suosikkilevyjen ilmestymistä odotettiin Epe'sin rappusilla.

 • Musiikkimies Epe Helenius saa Kulttuurirahaston palkinnon

  03.05.2013 Yle Uutiset

  Tämänvuotinen Pirkanmaan kulttuurirahaston palkinto myönnetään toimitusjohtaja Epe Heleniukselle. Musiikkimiestä kehutaan palkintoperusteissa "yrittäjän rohkeasta pitkäsoitosta sekä soittajan ja kuulijan yhdistämisestä".

 • Bändi julkaisi levyn jouluaattona: "Kukaan muu ei niin ole tehnyt"

  24.12.2012 Yle Uutiset

  Suomirockia soittavalla Musta Joutsen -nimisellä yhtyeellä oli jouluaattona suuri syy odottaa joulurauhan julistusta: sen jälkeen julkaistiin bändin kolmas pitkäsoitto.

 • 30-vuotias Yö kerää fanimuistoja kirjaksi

  29.03.2011 Yle Uutiset

  Tänä vuonna 30-vuotta täyttävä Yö-yhtye avaa juhlavuotensa keräämällä faniterveisiä ja bändiin liittyviä muistoja kootakseen niistä kirjan. Tarinoiden kerääminen alkaa tiistaina osoitteessa www.viinijalaulu.fi Muistoista ja terveisistä koostettu kirja luovuteaan bändille sen 30-vuotisjuhlassa.

 • Lätkähullut liikemiehet uskovat Keskusareenaan

  04.11.2010 Yle Uutiset

  Tampereelle suunnitellun Keskusareenan rahoittajien joukosta löytyy innokkaita jääkiekkomiehiä. Ilveksen ja Tapparan rahamiehet uskovat, että Tampereella pelataan MM-lätkää keväällä 2013.

 • Poko hiljenee, Epe pisti Rattaan pyörimään

  23.09.2010 Yle Uutiset

  Kun Poko Records keskittyy vanhoihin nimiinsä, eikä enää hanki uusia artisteja, päätti Epe Helenius pistää pystyyn uuden levy-yhtiön. Kotimaisten musiikkikonkarien yhtiö saikin todellisen unelma-alun, kun ensimmäinen julkaisu tärähti listaykköseksi ja myi heti kultaa.

 • Tutkimus: Levy-yhtiö on enemmän kuin työpaikka

  08.04.2009 Yle Uutiset

  Menestyvään levybisnekseen tarvitaan sitoutunutta henkilöstöä ja jonkinlaista ideologista pohjaa. Näin todetaan Maunu Aunolan vastikään Tampereen yliopistossa tarkastetussa lisensiaattityössä.

 • Poko Recordsin tilalle uusi levy-yhtiö

  01.04.2009 Yle Uutiset

  Tamperelainen Epe Helenius jättää perustamansa Poko Rekords Oy:n toimitusjohtajan tehtävät. Helenius on perustanut uuden levy-yhtiön.

 • Poko Rekordsin raunioille nousee uusi yhtiö

  01.04.2009 Yle Uutiset

  Suomessa aloittaa tänään uusi levy-yhtiö Sound Of Finland. Kyseessä on maineikkaan Poko Rekordsin raunioista rakennettu riippumaton levy-yhtiö. Sound Of Finlandin toimitusjohtajana aloittaa Pokon perustaja Epe Helenius.

 • C-kasetit tekevät paluuta

  05.08.2008 Yle Uutiset

  Nostalgiset formaatit tekevät paluuta musiikkibisnekseen. Vinyylilevyjen suosio on voimakkaassa kasvussa, mutta myös uusia c-kasetteja tuotetaan jälleen. Kasettien paluuta vaihdittavat nostalgia sekä niiden halpuus.

 • C-kasetit ja vinyylilevyt tekevät paluuta

  05.08.2008 Yle Uutiset

  Nostalgiset formaatit tekevät paluuta musiikkibisnekseen. Vinyylilevyjen suosio on voimakkaassa kasvussa, mutta myös uusia C-kasetteja tuotetaan.

 • Kylmää joulua -kokoelmaharvinaisuudesta ensimmäinen kaupallinen painos

  22.11.2007 Yle Uutiset

  Vuonna 1978 Poko Rekordsin joulupromolevyksi tehty 10 biisin Kylmää joulua -kokoelma on liki 30 vuodessa muodostunut varsinaiseksi keräilyharvinaisuudeksi, jota metsästetään tänäkin päivänä pitkin divareita ja kirpputoreja. Aikoinaan vain 500 kappaleen painoksen promolevy saapuu ensimmäisen kaupallisen painoksensa myötä yleisesti kaikkien saataville.

 • Kylmää joulua -kokoelmaharvinaisuudesta ensimmäinen kaupallinen painos

  22.11.2007 Yle Uutiset

  Vuonna 1978 Poko Rekordsin joulupromolevyksi tehty 10 biisin Kylmää joulua -kokoelma on liki 30 vuodessa muodostunut varsinaiseksi keräilyharvinaisuudeksi, jota metsästetään tänäkin päivänä pitkin divareita ja kirpputoreja. Aikoinaan vain 500 kappaleen painoksen promolevy saapuu ensimmäisen kaupallisen painoksensa myötä yleisesti kaikkien saataville.

 • Ismo Alanko lähti Pokolta

  28.06.2007 Yle Uutiset

  Suomalaisen rockin kummisetä Ismo Alanko on vaihtanut levy-yhtiötä. Lähes kolmen vuosikymmenen ajan Poko Recordsille levyttänyt Alanko solmi uuden sopimuksen lähinnä tuoreista suomalaisista vaihtoehtoyhtyeistään tunnetun nuoren Fullsteam Recordsin kanssa.

 • Kollaa Kestää -laulaja kuoli

  27.06.2007 Yle Uutiset

  Suomen 1970-luvun punk-aallon legendaarisimpiin yhtyeisiin lukeutuneen tamperelaisen Kollaa Kestää -yhtyeen laulaja-kitaristi Kai Kivi on kuollut. Kivi menehtyi kaksi viikkoa sitten Tvärminnessä. Hän oli kuollessaan 48 vuoden ikäinen.

Sivut